Inlogscript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

13/11/2012 18:21:39
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Ik ben voor het vak Informatica een site aan het bouwen, een datingsite om precies te zijn.
Gaat erom: we moeten een site bouwen, een database met phpMyAdmin maken, en een link tussen die twee leggen.
Het registratiescript heb ik werkend gekregen.

Het inlogscript werkt echter niet.
Ik heb al elders op internet gezocht, en een script gevonden wat op zichzelf wel werkt, maar als ik die van mij aanpas naar dat voorbeeld blijf ik errors krijgen. Ik heb het steeds hier en daar verbeterd, met als enige resultaat dat de error die ik krijg, verandert.
Wil iemand mij helpen dit script te verbeteren?

Als ik heb uitgevonden hoe ik hier een script neerzet, zal die er meteen komen!

Alvast bedankt!

Het script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
mysql_connect("localhost", "root", "") or die("Kan niet verbinden met de database: " . mysql_error());
mysql_select_db("datingsite") or die("Kan de database niet vinden: ". mysql_error());

$usernameinput = $_POST['username'];
$passwordinput = $_POST['password'];
$count = "0";

$usernamecheck = "SELECT username FROM user WHERE username = $usernameinput";
$passwordcheck = "SELECT password FROM user WHERE password = $passwordinput";

$sql = "SELECT * FROM test_script WHERE $usernameinput==voornaam AND $passwordinput==jaar";
$count = (mysql_num_rows(mysql_query($sql)));

if ($count == "1")
{
echo "Correct!";
//<html>
//<a href="profiel.php"
//Profiel </a>
//</html>

}

else { echo "Klopt niet!"; }

?>

Bij dit script op het laatst moet deze doorsturen naar de pagina profiel van de persoon die ingelogd is. Ik denk erover om dat te doen met in de titel dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
IF (empty($_POST[username]))
{
header("location: home.html"); }
?>


<html>
<head>
<title>Profiel van <?php!!) print"$_POST[username]"; ?></title>
<body>

<?php
print"Hallo, $_POST[username]!<br />";
print"Dit is jouw profiel! Er is nog niet zoveel te doen.<br />";
print"Misschien kun je beter een andere keer terugkomen!";
print"<hr>";
print"Klik hieronder om uit te loggen, en terug naar de hoofdpagina te gaan:<br />";
?>

<form action="home.html" method="post">
<input type="submit" value="Log uit!">
</form>

</body>
</html>



De error (zegmaar alles wat op het scherm komt, de "klopt niet" is handmatig in het script gezet) :
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in G:\xampp\htdocs\Dating\WIP\inlog.php on line 13
Klopt niet!
Gewijzigd op 13/11/2012 18:52:27 door Kevin Zegikniet
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 11:17:09
 
Reshad F

Reshad F

13/11/2012 18:27:00
Quote Anchor link
Halloo natuurlijk hebben we relevante code nodig. Overigens raad ik je aan om zelf je code te schrijven en niet code van internet te plukken en te veranderen. het omzetten van deze code kost alleen maar meer tijd en is meestal achterhaalde code.

de codes voor php kan je gewoon tussen php tags hier neerzetten. overige code tussen code tags

<?php hier je code ?>
[.code] hier je code [./code] ( de puntjes moet je eruit laten na de bracket )
Gewijzigd op 13/11/2012 18:28:20 door Reshad F
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

13/11/2012 18:31:45
Quote Anchor link
@reshadF
dat heb ik ook gedaan, maar die werkte niet, dus ben ik gaan zoeken naar een -wel werkend- exemplaar wat als voorbeeld kon dienen.

Het tweede script is trouwens een beetje niet helemaal mooi, ik neem dus aan dat hier geen HTML scripts kunnen worden weergeven zoals PHP scripts op deze site.

EDIT:
tweede script is trouwens alleen voor de mooigheid, het is zodat mensen die op mijn site komen, het gevoel hebben dat ze echt zijn ingelogd. Daarna kunnen ze (voor hun gevoel) weer uitloggen en worden ze naar de homepage gestuurd, in plaats van dat ze gewoon alleen naar de homepage gestuurd worden (wat er dus eigenlijk gebeurt).
Tweede script is er alleen voor dat niet iedereen een error krijgt en denkt dat de computer gehackt is (meeste vrienden van mij zijn zegmaar holbewoners als het op programmeren aankomt).
Gewijzigd op 13/11/2012 18:35:03 door Kevin Zegikniet
 
Reshad F

Reshad F

13/11/2012 18:40:14
Quote Anchor link
Dat kan wel zet deze tussen de code tags zoals in mijn vorige post uitgelegd.

Aangezien je net bent begonnen met PHP wil je ik aanraden om de volgende tutorial door te lezen en je script minimaal hier al op aan te passen.

beginners fouten tegengaan Verder wil ik je adviseren om je logica ( php ) en je html gescheiden te houden vooral omdat je gaat werken met headers. dan voorkom je al veel beginners fouten.

kwa code moet je even de tutorial die ik net gaf toepassen op je script en je beginpost dan erop aanpassen dan kunnen we daarna verder kijken wat je fout doet :)

zet bovenaan je php pagina trouwens het volgende om fouten te kunnen zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
 /*
 * Error reportin 1 is aan 0 is uit
 */

ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
?>
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

13/11/2012 18:53:23
Quote Anchor link
@reshadF
Ik heb het even met [.code] gedaan, werkt nu zo te zien wel.
Ik zal even op de link klikken, heb jou toevoeging al verwerkt in het script.
Niet dat dat wat uitmaakt maar toch.
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2012 19:08:11
Quote Anchor link
Opmerkingen eerste script:
Niet nutteloos copiëren: $usernameinput = $_POST['username'];
Een getal niet tussen quotes: $count = "0";
Regel 9 en 10: Kan in één regel. $vars buiten de quotes halen. De enkele SQL-quotes missen. De query is onbeveiligd, dus lek. Query wordt nergens uitgevoerd en is dus overbodig.
Regel 12: $vars buiten de quotes halen. De enkele SQL-quotes missen. De query is onbeveiligd, dus lek. De WHERE is fout, het is WHERE veldnaam = '....'.
Regel 13: Niet nestelen van commando's. Foutafhandeling ontbreekt.
Een getal niet tussen quotes: if ($count == "1")
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

13/11/2012 19:08:11
Quote Anchor link
Ik heb de pagina eens doorgelezen, de meeste dingen interesseren mij niet echt.
Dit omdat het 'maar' een schoolopdracht is, en ik ben niet van plan het in de toekomst
nog te gaan gebruiken.
Een voorbeeld hiervan is de <i>or die</i> dinges, die uit den boze is. Ik gebruik deze gewoon, en als het script dan straks klaar is, hoeft 'ie niet meer te sterven.
Even plat gezegd, maar zo denk ik erover.
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2012 19:10:18
Quote Anchor link
Kevin Zegikniet op 13/11/2012 19:08:11:
... de meeste dingen interesseren mij niet echt.
Dit omdat het 'maar' een schoolopdracht is ...


Goede instelling.
....
 
Reshad F

Reshad F

13/11/2012 19:13:13
Quote Anchor link
Uit een schoolopdracht moet je leren neem ik aan toch? Hoe weet je nou of je het later niet meer nodig hebt. als een Informatica student hoor je dingen goed te willen scripten ook al is het 'maar' een school opdracht. ik studeer zelf ook informatica maar zelfs de dingen die me niet interesseren daar doe ik mijn best voor. You will never know when you need it again. En anders zou ik gewoon naar je module leider stappen en zeggen dat je weigert de opdracht te maken omdat je het later toch niet gaat gebruiken misschien krijg je dan een opdracht die je later wil gaan doen :)
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

13/11/2012 19:15:19
Quote Anchor link
@-SanThe-
Ik heb het kopieren verwijderd en in de query's "$_POST['username']" gezet ipv "$usernameinput".
hetzelfde met password.

Hoe wil je het in een regel doen?
Moet ik dan ipv " deze ' gebruiken?
SQL is engels he? Moet ik letterlijk "veldnaam= etc" neerzetten?
Wat is nestelen van commando's? Foutenafhandeling is met (or die)?
Getal niet tussen quotes heb ik weggehaald.
Nieuwe script:

ZIE ONDERAAN!!

@-SanThe- & Reshad F

Goedgoed ik zal erop letten.
Maar het gebruik van "or die" vind ik erg handig, omdat het gewoon meteen de error op het scherm zet.

Het interesseren bedoelde ik van: dat is niet van toepassing op mij, omdat het er toch al (voor mij) goed instaat.
Tuurlijk intereseert informatica mij wel!

Over de leraar: voor hem is het vak heilig. Als je aan zijn vak komt, kom je aan hem. En dan is het goed mis!
Een nieuwe opdracht vragen is dus uit den boze...

Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in G:\xampp\htdocs\Dating\WIP\inlog.php on line 11

Dit is de error als ik ipv $usernameinput de $_POST['username'] gebruik (en ook bij password).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
 /* Error reporting 1 is aan 0 is uit */
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

mysql_connect("localhost", "root", "") or die("Kan niet verbinden met de database: " . mysql_error());
mysql_select_db("datingsite") or die("Kan de database niet vinden: ". mysql_error());

$count = 0;

$usernamecheck = "SELECT username FROM user WHERE username = $_POST['username']";
$passwordcheck = "SELECT password FROM user WHERE password = $_POST['password']";

$sql = "SELECT * FROM test_script WHERE $usernameinput==voornaam AND $passwordinput==jaar";
$count = (mysql_num_rows(mysql_query($sql)));

if ($count == 1)
{
echo "Correct!";
//<html>
//<a href="profiel.php"
//Profiel </a>
//</html>

}

else { echo "Klopt niet!"; }

?>
Gewijzigd op 13/11/2012 19:25:26 door Kevin Zegikniet
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2012 19:25:16
Quote Anchor link
Beetje opgeknapt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
mysql_connect("localhost", "root", "") or die("Kan niet verbinden met de database: " . mysql_error());
mysql_select_db("datingsite") or die("Kan de database niet vinden: ". mysql_error());

$sql = "SELECT id
        FROM test_script
        WHERE username = '"
. mysql_real_escape_string($_POST['username']) . "'
        AND password = '"
. mysql_real_escape_string($_POST['password']) . "'
        "
;
$result = mysql_query($sql);
if($result === false)
{

    // error
}
else
{
    if(mysql_num_rows($result) == 1)
    {

        echo "Correct!";
    }

    else
    {
        echo "Klopt niet!";
    }
}

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/11/2012 19:28:39
Quote Anchor link
Ik mag overigens wel aannemen dat een wachtwoord in md5(), of beter zelfs, in SHA1() wordt opgeslagen?
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

13/11/2012 19:30:16
Quote Anchor link
Ehh bedankt denkik.
FF geprobeerd, maar op het scherm komt nu helemaal niks (zelfs geen correct of klopt niet of een error).
Nog een vraagje: waarom 'id' ipv '*' bij de query?
Wat betekent '==='

EDIT: @- Aar -
Ja natuurlijk!! hehe...

EDIT: Ik heb dat nieuwe script eens aan mijn beproevingen (MWAHAHA) onderworpen, het doet echt helemaal niks.
Als ik een wachtwoord verkeerd intik, geen wachtwoord, alleen een wachtwoord, of helemaal niks:
Het scherm blijft wit.
Gewijzigd op 13/11/2012 19:37:39 door Kevin Zegikniet
 
Reshad F

Reshad F

13/11/2012 19:39:18
Quote Anchor link
Iets beter opgeknapt dan santhe..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
$server
= "localhost";
$gebruiker = "root";
$wachtwoord = "";
$db = "datingsite";

$connectie = mysql_connect($server,$gebruiker,$wachtwoord);

if(!$connectie) {
    echo 'kon server niet bereiken';
}

else {
    $dbc = mysql_select_db($db,$connectie);

    if(!$dbc) {
        echo 'kon database niet bereiken';
    }

    else {

        $query = "SELECT
                    username, password
                    FROM
                    user
                    WHERE
                    username = '"
. $_POST['username'] . "'
                    AND
                    password = '"
. $_POST['password'] . "'
                "
;

        $run = mysql_query($query);
        if(!$run) {
            echo 'kon query niet uitvoeren';
        }

        else {
            if(mysql_num_rows($run) == 1) {
                    // voer je code uit wanneer correct
                }
                else {
                    // voer andere code uit
                }
            }
        }
    }
}

?>


het is geen werkende code ( niet getest ) maar zo iets moet het uiteindelijk worden ( let wel dit is nog steeds niet helemaal goed maar beter dan wat je nu hebt )

ik zou het in ieder geval als basis nemen en verder uitwerken.
Gewijzigd op 13/11/2012 19:42:09 door Reshad F
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2012 19:41:44
Quote Anchor link
Kevin Zegikniet op 13/11/2012 19:30:16:
.. op het scherm komt nu helemaal niks ..
Maak van regel 13 // error even: echo 'Error: ' . mysql_error();

Nog een vraagje: waarom 'id' ipv '*' bij de query?
Waarom zou je alles ophalen? Alleen het id is meestal genoeg.

Wat betekent '==='
Is gelijk en is tevens dezelfde soort (in dit geval een boolean true of false).




Toevoeging op 13/11/2012 19:44:34:

Reshad F op 13/11/2012 19:39:18:
Iets beter opgeknapt dan santhe..


Maar wel weer lek.
Gewijzigd op 13/11/2012 19:43:08 door - SanThe -
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

13/11/2012 19:47:07
Quote Anchor link
@Reshad F
Ehh ik wil niet zeuren, maar dit gaat totaal tegen die link in (onnodig geheugen verbruiken door allerlei variabelen te gebruiken)

@- SanThe -
Uitkomst: (dacht ik ook al)
(Error: ) (handmatig toegevoegd)
Unknown column 'id' in 'field list'
Gewijzigd op 13/11/2012 19:47:54 door Kevin Zegikniet
 
- SanThe -

- SanThe -

13/11/2012 19:50:23
Quote Anchor link
Kevin Zegikniet op 13/11/2012 19:47:07:
Unknown column 'id' in 'field list'


Dat was een gok.
Even iets anders van maken dus, iets wat wél bestaat.
 
Kevin Zegikniet

Kevin Zegikniet

13/11/2012 19:51:48
Quote Anchor link
@reshad F
je had een } teveel, daarna komt er helemaal niks op het scherm.


@ - SanThe -
zegmaar alleen de username? >> werkt, vraag me alleen af wat je eraan hebt (zie twee zinnen verder)
Dan stuurt ie die door naar de volgende pagina (het profiel)
Bedenk ik me net dat dat ook kan met sessions. Hoe moet dat?
Gewijzigd op 13/11/2012 20:25:56 door Kevin Zegikniet
 
Reshad F

Reshad F

13/11/2012 21:31:16
Quote Anchor link
@Santhe ik heb geen zin om een goed werkend script te maken voor iemand die het toch weer weggooit en er niet van leert. dus van mijn part is het een gatenkaas script

@Kevin ik heb duidelijk 2x vermeld dat het een voorbeeld script was dus geen werkend script maar zo zie je tenminste verschil tussen jou belabberde versie en mijn versie. en voor de onnodige variabelen was even ter verduidelijking.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.