INNER JOIN ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Yoram

Yoram

16/01/2009 18:51:00
Quote Anchor link
hallo,

Ik wil van uit een table van geposte berichten met een INNER JOIN de ID uit dat tabel halen en dan de naam die bij dat ID hoort.

Heb nu dit geprobeert:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
while($link = mysql_fetch_array($result)) {
   $post = "SELECT u.User_Name, u.User_ID, r.UserID FROM games AS r INNER JOIN users AS u ON u.User_ID = r.UserID";
   $by = mysql_fetch_array(mysql_query($post)) or die (mysql_error());
    
   echo "Je ID is = " .$by['User_Name'];
   echo "Dus je naam is ".$link['User_Name'];
 }
[
/code]
alleen ik krijg het resultaat te zien alleen ALLES is het zelfde ookal heb ik verschillende ID's heb al wat gepuzzeld met welke volgorde van r.UserID en u .User_ID. ook heb ik ze al buiten de while gezet maar ook niks veranderd.
hier voor wat de mysql_fetch_array en assoc.

ben ik nu zo dom of?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yoram
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:19:39
 
Eddy E

Eddy E

16/01/2009 19:02:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$post
= "
    SELECT
        u.User_Name,
        u.User_ID
    FROM
        games AS r
        users AS s
    WHERE
        u.User_ID = r.UserID
    ORDER BY u.User_ID
    "
;
?>


Wel vind ik het 'raar' dat een user 2 userid's heeft.
Wellicht is het slim om dat gewoon GELIJK te maken?
 
Yoram

Yoram

16/01/2009 19:10:00
Quote Anchor link
Nee misverstandje?

Ik heb een tabel met berichten en een tabel met de inlog gegevens zeg maar.
in de tabel berichten zit een UserID van de user die hem gepost heeft.
in de table users staat voor de ID een naam ik wil dus juist van berichten dat id achterhalen welke naam bij dat ID hoort.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

16/01/2009 19:24:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
  u.naam,
  b.bericht
FROM
  berichten AS b
INNER JOIN
  users AS u
    ON u.id = b.userID

Zoiets?
 
Yoram

Yoram

16/01/2009 20:09:00
Quote Anchor link
Hij doet nog steeds de loop dat hij iedereen als ID 2 ziet.. terwijl er ook berichten zijn met ID 1..

hieronder me hele script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?php
if($_GET['categorie'] == "Games") {
    $tbl_name = "games";
   }
elseif ($_GET['categorie'] == "Movies") {
    $tbl_name = "movies";
   }

   // Het aantal resultaten uit het database halen
    $query = "SELECT COUNT(*) as num FROM $tbl_name";
    $total_pages = mysql_fetch_array(mysql_query($query)) or die (mysql_error());
    $total_pages = $total_pages['num'];

    $targetpage = "index.php?categorie=".$_GET['categorie'];     
    $limit = 3;                                 
    
    $page = $_GET['page'];
    if($page) {
        $start = ($page - 1) * $limit;             
    }
else {
        $start = 0;                                
    }

                 // limit vast stellen en er uithalen
    $sql = "SELECT * FROM $tbl_name LIMIT $start, $limit";
    $result = mysql_query($sql) or die (mysql_error());
    
    
    if ($page == 0) $page = 1;                    
    $prev = $page - 1;                            
    $next = $page + 1;                            
    $lastpage = ceil($total_pages/$limit);                

    $pagination = "<table id='pagination'>";
    if($lastpage > 1) {    
        //previous button
        if ($page > 1)
            $pagination.= "<td class='pagination'> <a href=\"$targetpage&page=$prev\" class='prev'>« previous</a> </td>";
        else
            $pagination.= "<td class='disable'> <span class=\"disable\"> « previous </span> </td>";    
        
        //pages    
        
            for ($counter = 1; $counter <= $lastpage; $counter++) {
                if ($counter == $page)
                    $pagination.= "<td class='current'> <span>$counter</span> </td>";
                else
                    $pagination.= "<td class='pagination'> <a href=\"$targetpage&page=$counter\" class='pagination'>$counter</a> </td>";            
            }

        //next button
        if ($page < $counter - 1) {
            $pagination.= "<td> <a href=\"$targetpage&page=$next\" class='next'>next »</a> </td>";
        }
else {
            $pagination.= "<td class=\"disable\"> <span class=\"disable\"> next » </span> </td>";
        }

        $pagination.= "</table>\n";        
    }

   // in het loopje zetten om alle resultaten te bekijken
  while($link = mysql_fetch_array($result)) {

   $post = "SELECT u.User_Name FROM games AS r INNER JOIN users AS u ON u.User_ID = r.UserID";
   $by = mysql_fetch_array(mysql_query($post)) or die (mysql_error());


    echo 'Je naam is '.$by['User_Name'];
    echo 'Het ID is '$link['UserID'];
               echo 'Bericht : '.$link['Info'];
        <
/div>';

 }

 echo $pagination;
[
/code]

(
let niet op de if als eerste)
Nu enkel ide?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yoram
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

16/01/2009 21:14:00
Quote Anchor link
Waarom geen LEFT JOIN?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.