InnoDB vs MyISAM

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »
PHP erik

PHP erik

25/01/2006 02:43:00
Quote Anchor link
Natuurlijk zal dit een eeuwige strijd blijven: InnoDB vs MyISAM.

Ik schets kort mijn situatie. Een website met heel veel bezoekers en 2 databasetabellen:

tabel_a [50 tot 500 miljard records][15 terabyte]:
- 2500 INSERT query's per seconde
- geen DELETE FROM en UPDATE query's
- 3 keer per week een SELECT query (op PRIMARY KEY field)

tabel_b [300 miljoen records][15 gigabyte]:
- 1000 SELECT query's per seconde (op PRIMARY KEY field)
- 10 INSERT query's per seconde
- 10 UPDATE query's per seconde

Vanwege de vele transacties denk je snel aan InnoDB bij tabel_a. Maar omdat er binnen redelijke tijd door heel veel miljarden records gezocht dient te worden, neig ik naar MyISAM. Splitsen van tabel_a kan ook, zolang er maar binnen +/- 10 tot 30 minuten in gezocht kan worden.

Kan ik MyISAM vertrouwen bij 2500 INSERT query's per seconde in 1 tabel?

tabel_b op MyISAM lijkt mij duidelijk?

Graag jullie mening!


[ ga er trouwens wel vanuit dat 15 terabyte op de harddisks van de server past en dat er genoeg memory is. betrouwbaarheid=1. performence=2 ]
[ dit model is bijna onmogelijk zoals hierboven beschreven, maar ga er a.u.b. wel vanuit. in de praktijk zal geprobeerd worden tabel_a met een factor 1000 te verkleinen ]
Gewijzigd op 25/01/2006 16:23:00 door PHP erik
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:02:48
 
Willem vp

Willem vp

25/01/2006 09:08:00
Quote Anchor link
Het enige wat ik er op dit moment over kan zeggen, is dat die 150 TB voor 1 tabel ruimschoots (factor 10 tot 100) buiten de limieten van MySQL en het besturingssysteem (welk dan ook) valt. Je zult dus in ieder geval moeten gaan splitsen.
 
PHP erik

PHP erik

25/01/2006 16:21:00
Quote Anchor link
Overigens een rekenfoutje gemaakt, het gaat om 15 TB. Als je 100 servers aan elkaar koppelt dan heb je al snel 20 tot 40 TB aan ruimte.

Maar hoe denk jij over die transactions bij heel grote tables en sites?
 

25/01/2006 16:25:00
Quote Anchor link
Heb je al eens op Yapf.net gekeken?
 
PHP erik

PHP erik

25/01/2006 16:58:00
Quote Anchor link
Ja, ik ken vincent indirect ook wel een beetje. Ik hou alleen meer van een onderbouwde mening van pro's die mijn situatie lezen.
 
Frank -

Frank -

25/01/2006 17:08:00
Quote Anchor link
500 miljard records ??? Wat ga je in vredesnaam voor een website maken? Volgens mij heeft de belastingdienst nog niet eens in 1 tabel zoveel records staan en die houden toch heel wat informatie bij... Om dit bij elkaar te krijgen, moet je 15.000 jaar iedere seconde een record toevoegen (mocht ik niet ergens een rekenfoutje hebben gemaakt). Met 2500 (!) inserts per seconde ben je nog 6 jaar bezig om dit vol te krijgen.

Ik kan me hier helemaal niets bij voorstellen, dit is achtelijk groot en gaat in elk geval performance problemen opleveren. Ik heb sterk de indruk dat je ergens iets verkeerd doet.
 
Willem vp

Willem vp

26/01/2006 07:11:00
Quote Anchor link
PHPerik:
Maar hoe denk jij over die transactions bij heel grote tables en sites?
Transacties geven altijd een performance-hit; daarom is MyISAM ook vele malen sneller dan InnoDB. Het hangt een beetje van je toepassing af. Bij een bank die de database gebruikt om overboekingen tussen rekeningen te registreren kan ik me goed voorstellen dat die performance ondergeschikt is aan de betrouwbaarheid.

Bij de database die ik zelf beheer (gemiddeld zo'n 6 inserts per seconde, maar het komt in batches van plm. 1100 per 3 minuten) is de performance belangrijker. Stel dat om de een of andere reden eens een insert mis gaat, jammer dan. De aanvoerstroom is zelf ook niet 100% betrouwbaar ;-)

Ik heb nu nog steeds geen antwoord gegeven waar je iets mee kunt, maar ik denk dat niemand hier dat kan geven. Het is een afweging die gemaakt moet worden op basis van gegevens die hier waarschijnlijk niet op het forum gepost mogen worden.
Gewijzigd op 26/01/2006 07:13:00 door Willem vp
 
Woopie100

Woopie100

26/01/2006 07:38:00
Quote Anchor link
InnoDB vs MyISAM: wat is het verschil hier eigenlijk tussen? :P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.