Input field toevoegen aan script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Remco Anoniem

Remco Anoniem

06/03/2018 11:26:22
Quote Anchor link
Hallo, hoe krijg ik aan dit bestaand script een extra input field toegevoegd die ook mee opgeslagen word in een txt bestand??

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<html>
<head>
<style>
form * {
  display: block;
  margin: 10px;
}
</style>
<script language="Javascript" >
function download(filename, text) {
  var pom = document.createElement('a');
  pom.setAttribute('href', 'data:text/plain;charset=utf-8,' +

encodeURIComponent(text));
  pom.setAttribute('download', filename);

  pom.style.display = 'none';
  document.body.appendChild(pom);

  pom.click();

  document.body.removeChild(pom);
}
</script>
</head>
<body>

<form onsubmit="download(this['name'].value, this['text'].value)">
  <input type="text" name="name" value="test.txt">
  <textarea rows=3 cols=50 name="text"></textarea>
  <input type="submit" value="Download">
</form>
</body>
</html>


Edit:
Ik heb code-tags geplaatst. Gelieve dit in het vervolg zelf toe te voegen aan je bericht.
Zie ook: Veel gestelde vragen: Welke UBB-codes kan ik gebruiken.
Gewijzigd op 06/03/2018 11:36:36 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 17:41:37
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/03/2018 11:40:05
Quote Anchor link
Je kan deze gewoon aanmaken met bijv de name naam. Vervolgens kan je dan this['naam'].value toevoegen aan je download() functie in je onsubmit.
 
Remco Anoniem

Remco Anoniem

06/03/2018 11:45:12
Quote Anchor link
Dat dacht ik zelf ook, maar krijg hem helaas niet werkend
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/03/2018 11:54:39
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form onsubmit="download(this['name'].value, this['text'].value+' '+this['naam'].value)">
Gewijzigd op 06/03/2018 11:55:03 door - Ariën -
 
Remco Anoniem

Remco Anoniem

06/03/2018 11:59:14
Quote Anchor link
Thnx hij werkt!

Kun je er ook altijd nog een enter aan toevoegen? Dan die op een volgende regel komt in een textbestand?

En zal het mogelijk zijn om de .txt uit value te halen, zodat deze standaard meegenomen word? En het liefst als .xml :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/03/2018 12:02:55
Quote Anchor link
Met een \n maak je een nieuwe lijn aan.
 
Remco Anoniem

Remco Anoniem

06/03/2018 12:04:50
Quote Anchor link
Het werkt, ik leer hier heel snel! Super bedankt!

Toevoeging op 06/03/2018 12:10:14:

Zal het mogelijk zijn om de .txt uit value te halen, zodat deze standaard meegenomen word? En het liefst als .xml

Dan kan ik weer helemaal vooruit met me script :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/03/2018 12:12:08
Quote Anchor link
Je kan de extensie ook veranderen in .xml. Maar dan zul je de inhoud eigenlijk ook in XML-formaat moeten schrijven.
 
Remco Anoniem

Remco Anoniem

06/03/2018 12:32:48
Quote Anchor link
Voor mij zou het al genoeg zijn als ik de extensie uit de value kan krijgen. :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/03/2018 13:08:43
Quote Anchor link
Met split() in Javascript kan je de extensie eruit halen als je heb split op de punt.
 
Remco Anoniem

Remco Anoniem

06/03/2018 15:27:48
Quote Anchor link
Hoe krijg ik het voor elkaar dat die de input field checkt op dat die wel of niet ingevuld is? Ik zit ermee dat ik de onsubmit al gebruik
Gewijzigd op 06/03/2018 15:29:21 door Remco Anoniem
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/03/2018 09:10:53
Quote Anchor link
Zojuist zag ik dat je ook een ander soortgelijk topic hebt gestart op een ander forum.

http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php/933857-Check-op-lege-velden

Daar is niks mis mee, maar geef dat even aan in het vervolg, en koppel de reacties en oplossingen ook terug in dit topic. Zo voorkomen we dat we oplossingen staan te verzinnen voor een vraagstuk die ergens anders al opgelost is.
Gewijzigd op 07/03/2018 09:11:14 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.