input probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »
Niek Kasius

Niek Kasius

15/02/2015 05:24:19
Quote Anchor link
Wat is het verschil tussen deze twee onderstaande inputs ik zie het niet want er is geen verschil, Maar toch werkt eerst niet goed.
Dit staat in het speler_wijzigen.php script. En in het inputveld word de tekst die in de database staat zichtbaar in het daarbij behorende inputveld, Dus bij de spelernaam staat de naam die in de database staat, en dat doet het dus dat is geen probleem. Maar bij afbeelding gebeurt er iets raars en ik weet niet wat daar de oorzaak van is, ik heb wel een vermoeden, maar heb er geen oplossing voor. In de database staat voor de afbeeldingen <img src="images/afbeelding.jpg"> en dat is opzich wel goed want de afbeeldingen worden wel zichtbaar in de andere scripts, Dus alleen het wijzigen word de text zichtbaar. Maar bij de afbeelding staan de "> na ?> nu buiten de input. Ik heb van 1 speler de afbeelding gewijzigt in de database zelf naar images/foto.png om te proberen of dat verschil maakten, En dat doet het wel in de input krijg ik nu geen "> meer buiten het veld te staan, Maar worden de afbeeldingen niet meer zichbaar in de rest van de scripts.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16

<?php

  <label>Foto</label>
    <
div id="waarde">
      <
input type="text" size="34" maxlength="40" name="afbeelding" value="<?php echo $log->afbeelding; ?>">
    <
/div>
  <
br />
  

  <
label>Speler naam</label>
    <
div id="waarde">
      <
input type="text" size="34" maxlength="40" name="spelernaam" value="<?php echo $log->spelernaam; ?>">
    <
/div>
  <
br />
?>
Gewijzigd op 15/02/2015 05:26:03 door Niek Kasius
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 12:33:55
 
- SanThe -

- SanThe -

15/02/2015 08:37:47
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo htmlentities($log->afbeelding;) ?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/02/2015 11:29:47
Quote Anchor link
Dus als ik je verhaal goed begrijp staat dit in je database:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="images/afbeelding.jpg">


Dat is natuurlijk weer NOT DONE.
Maximaal zou dit in je database moeten staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
images/afbeelding.jpg


Maar misschien ook enkel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
afbeelding.jpg


Waarom?
- meer flexabiliteit zo kun je tenminste ook gewoon de filenaam bijvoorbeeld echo-en
- minder nodeloze data opslag (=== sneller)

Daarnaast moet je de bewaker bij de hoofdingang zetten. Ik bedoel dat daar waar de afbeeldingen ge-upload worden en dus in jouw applicatie komen moet je zo verschrikkelijk goed valideren dat je nooit geen shit in je database krijgt. (welke karakters mogen in de filename voorkomen?)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/02/2015 16:12:21
Quote Anchor link
Los van het bovenstaande (escape output (SanThe), sla alleen relevante data op (Frank)) moet je misschien je aanpak veranderen.

Zoals je aangeeft betreft het een formulier voor het wijzigen van een spelers-profiel.

Als je met afbeeldingen werkt kun je wellicht beter werken met input-velden van het type "file". Deze plaatjes sla je in een vaste directory op waarbij de naam van de afbeelding het spelers-id is. Ik hoop dat je ook op een of andere manier het user-id aan dit formulier gekoppeld hebt? Als je alle afbeeldingen in hetzelfde formaat opslaat (gif, png, jpg) wordt het natuurlijk nog simpeler.

Nu, wanneer iemand zijn / jij iemand zijn profiel wijzigt, controleer je of het plaatje bestaat en druk je deze af. Verder geef je de mogelijkheid om de afbeelding te verwijderen (met een checkbox of wat dan ook) en een upload-veld om een nieuwe afbeelding te uploaden (en daarmee mogelijk de oude te overschrijven).

Als het uploadveld leeg blijft en/of de checkbox niet wordt aangevinkt blijft de huidige toestand gehandhaafd, dat wil zeggen, als er al een geupload plaatje was verandert er niets.

---

Wat mij meer verontrust is het volgende: zoals SanThe al aangaf, je drukt je profiel-data rauw af.

Wat nu als iemand zijn gebruikersnaam verandert naar:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<script>while(1) alert('hallo')</script>


Of nog een leuke:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
hoi</div>


Dit zou in eerste instantie niet geaccepteerd mogen worden. Deze input zou gefilterd moeten worden, zodat enkel alfanumerieke karakters zijn toegestaan. Ik weet verder niet of de afhandeling van dat script dit doet?

Maar zelfs als je dat niet zou doen zou je te allen tijde deze output moeten escapen als je deze afdrukt, omdat zelfs als er dan rotzooi inzit als in het bovenstaande voorbeeld, dit je pagina niet breekt.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

15/02/2015 16:29:28
Quote Anchor link
Je gebruikt 2 verschillende DIV's met hetzelfde ID, dit is niet toegestaan en vraagt dan ook om problemen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/02/2015 16:49:10
Quote Anchor link
Quote:
Je gebruikt 2 verschillende DIV's met hetzelfde ID, dit is niet toegestaan en vraagt dan ook om problemen.

Ik denk dat dat het minste van zijn problemen is ;-). Maar je hebt gelijk.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

15/02/2015 17:58:54
Quote Anchor link
Ik snap er niks van het zelfde script gebruik ik ook in members alleen in plaats van spelernaam staat daar membername en member_id en INTO member.
En daar werkt alles gewoon goed.
Ik vind het maar raar.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/02/2015 22:09:16
Quote Anchor link
In de andere scripts / velden haal je andere informatie op, dan in het veld afbeelding. Je kunt dat dus niet met elkaar vergelijken. De opmaak/inhoud van het veld afbeelding bevat " en ik ga er van uit dat dit niet voor die andere velden geldt. En die " is de oorzaak van je probleem.

Lees de reactie Frank Nietbelangrijk van 15/02/2015 11:29:47 nog eens door; hij geeft het daar ook al aan.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

16/02/2015 02:16:31
Quote Anchor link
Probleem is opgelost.

Ik had in spelers de afbeeldingen inderdaad opgeslagen als <img src="images/afbeelding.gif"> en dat heb ik nu veranderd, dat kwam omdat er in de input van toevoegen een value="<img src="images/"> en dat heb ik veranderd in images/ En in de Map admin in bewerken.php de onderstaande code aangepast zoals hieronder.
En in speler het zelfde maar dan zonder../ omdat die in de zelfe Map staat waar ook de Map images in staat.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo '<img src="../'.$member['afbeelding'].'" weight="100" height="100" />'; ?>

pipo Clown
Quote:
Je gebruikt 2 verschillende DIV's met hetzelfde ID, dit is niet toegestaan en vraagt dan ook om problemen.

en kun je me ook vertellen waarom dat niet mag.
In html5 doen ze dat toch ook ze heten dan wel geen div maar article of acide en zo, maar die mag je zoveel gebruiken als je zelf wilt in 1 section.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/02/2015 08:17:31
Quote Anchor link
>> en kun je me ook vertellen waarom dat niet mag.
In html5 doen ze dat toch ook ze heten dan wel geen div maar article of acide en zo, maar die mag je zoveel gebruiken als je zelf wilt in 1 section.

Een div/article/aside zijn elementen en hebben niks met een ID te maken. Het zijn verschillende dingen. Een ID is een IDentifier, ofwel de unieke naam waaraan een element herkend kan worden. Stel we hebben een article en dat geven we als ID "niek". Stel dat we nu een ander article ook "niek" als ID geven, dan krijgen we:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<article id="niek">bla bla bla</div>
<article id="niek">bla bla bla blablabla</div>

Nu willen we via javascript of css iets doen met het article "niek". Euh ... welk article? Want ik heb 2x een article "niek"! Zie je het probleem? Daarom mag een ID dus altijd maar 1x op een pagina voorkomen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/02/2015 08:51:57
Quote Anchor link
In aanvulling op Ozzie,

een class mag wel meerdere keren voorkomen. Dit is dan ook tevens het grootste verschil tussen id en class.

Dus wel correct:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<article class="niek">bla bla bla</div>
<article class="niek">bla bla bla blablabla</div>
 
Niek Kasius

Niek Kasius

16/02/2015 18:55:17
Quote Anchor link
Okee ik heb het veranderd in <div class="waarde">

Maar door al dat gedoe met die veranderingen in het script om maar te proberen het te laten werken.
Heb ik nu weer een probleem dat ik al eens eerder had met dit: Warning: mysqli_fetch_object() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in C:\wamp\www\biljart\spelers.php on line 17.
Dat is hieronder regel 3
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$query
= mysqli_query($con, "SELECT foto, speler, achternaam, gebdatum, straat, huisnr, postcode, plaats, telefoon. email, club, caramboles, hoogste FROM spelers WHERE id='".mysqli_real_escape_string($con, $_GET['id'])."'");
while($show = mysqli_fetch_object($query)){
?>

En dat komt van de index waar deze link staat die spelers opent
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo '<a href="spelers.php?actie=show&id=$show[id]">' .$show['speler']; ?>
Gewijzigd op 16/02/2015 18:57:07 door Niek Kasius
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/02/2015 19:16:33
Quote Anchor link
Je query is niet goed. echo hem eens?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/02/2015 19:18:55
Quote Anchor link
Dear lord.

Kijk eens naar de broncode van je output.

Dan staat hier letterlijk $show['id'] in waarschijnlijk.

Dat zorgt ervoor dat je query misgaat.

En je de boolean false terugkrijgt.

Ik snap de aantrekkingskracht niet om al je statische HTML te echo'en.

Echo uitsluitend de variabele delen, en voorzie deze van output escaping.

En controleer of mysqli_query uberhaupt iets oplevert.

Maak je code "mondig" met het melden van fouten, want nu schuif je alles onder het tapijt en vraag je je af wat er misgaat...

EDIT: het probleem is dus: je variabele staat IN een string met ENKELE QUOTES.
Gewijzigd op 16/02/2015 19:20:00 door Thomas van den Heuvel
 
Niek Kasius

Niek Kasius

17/02/2015 04:41:49
Quote Anchor link
Probleem opgelost.
Heb het member script gekopieerd en daar de SESSION eruit gehaald omdat ik daarin moet inloggen, en dat als spelers.php opgeslagen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.