input type color

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan R

Jan R

17/12/2018 19:38:34
Quote Anchor link
Hi,

Is er een mogelijkheid om kleuren te kiezen via een naam?
ik vind orange een stuk duidelijker dan #ff8000

Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 09:13:25
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/12/2018 19:48:10
Quote Anchor link
Dan moet je een alternatieve colorpicker bouwen/zoeken. Zo te zien wordt er door zowel Chrome als Firefox de Windows API aangeroepen om het dialoogvenster voor het kleurenpallet te openen. Die heeft dit niet standaard. Of je kan er zelf een eigen selectbox voor maken die dit omzet naar de juiste kleurwaardes.
Gewijzigd op 17/12/2018 19:49:16 door - Ariën -
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

17/12/2018 21:29:53
Quote Anchor link
Maar volgens mij is de "standaard" HTML5 color picker nog duidelijker: gewoon klik op de kleur die je zoekt. Hoef je niet eens te weten of je "oranje" of "orange" moet kiezen, en al die andere "fantasie namen" die er zijn (misschien bedoelde je wel "LightSalmon").
 
Jan R

Jan R

17/12/2018 22:24:22
Quote Anchor link
conclusie <input type="color" value="orange"> werkt niet :(
pech voor mij toch bedankt voor de input

Jan
 
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

17/12/2018 23:06:59
Quote Anchor link
Kleur kan zowel hexadecimaal als in kleurtermen, gedetermineerd worden. Een kleurterm heeft nogla wat beperkingen qua red, green, blue.
Gewijzigd op 17/12/2018 23:14:23 door Yoop Overmaat
 
Jan R

Jan R

17/12/2018 23:15:16
Quote Anchor link
Yoop Overmaat op 17/12/2018 23:06:59:
Kleur kan zowel hexadecimaal als in kleurtermen, gedetermineerd worden. Een kleurterm heeft nogla wat beperkingen qua red, green, blue.


Vandaar de vraag. woorden zijn duidelijker.
 
- SanThe -

- SanThe -

18/12/2018 02:12:42
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
<?php
function kleurNamen()
{
    return array(
    'Transparant'            => 'transparent',
    'aliceblue'                => '#f0f8ff',
    'antiquewhite'            => '#faebd7',
    'aquamarine'            => '#7fffd4',
    'azure'                    => '#f0ffff',
    'beige'                    => '#f5f5dc',
    'bisque'                => '#ffe4c4',
    'black'                    => '#000000',
    'blanchedalmond'        => '#ffebcd',
    'blue'                    => '#0000ff',
    'blueviolet'            => '#8a2be2',
    'brown'                    => '#a52a2a',
    'burlywood'                => '#deb887',
    'cadetblue'                => '#5f9ea0',
    'chartreuse'            => '#7fff00',
    'chocolate'                => '#d2691e',
    'coral'                    => '#ff7f50',
    'cornflowerblue'        => '#6495ed',
    'cornsilk'                => '#fff8dc',
    'crimson'                => '#dc143c',
    'cyan'                    => '#00ffff',
    'darkblue'                => '#00008b',
    'darkcyan'                => '#008b8b',
    'darkgoldenrod'            => '#b8860b',
    'darkgray'                => '#a9a9a9',
    'darkgreen'                => '#006400',
    'darkkhaki'                => '#bdb76b',
    'darkmagenta'            => '#8b008b',
    'darkolivegreen'        => '#556b2f',
    'darkorange'            => '#ff8c00',
    'darkorchid'            => '#9932cc',
    'darkred'                => '#8b0000',
    'darksalmon'            => '#e9967a',
    'darkseagreen'            => '#8fbc8f',
    'darkslateblue'            => '#483d8b',
    'darkslategray'            => '#2f4f4f',
    'darkturquoise'            => '#00ced1',
    'darkviolet'            => '#9400d3',
    'deeppink'                => '#ff1493',
    'deepskyblue'            => '#00bfff',
    'dimgray'                => '#696969',
    'dodgerblue'            => '#1e90ff',
    'firebrick'                => '#b22222',
    'floralwhite'            => '#fffaf0',
    'forestgreen'            => '#228b22',
    'gainsboro'                => '#dcdcdc',
    'ghostwhite'            => '#f8f8ff',
    'gold'                    => '#ffd700',
    'goldenrod'                => '#daa520',
    'gray'                    => '#808080',
    'green'                    => '#008000',
    'greenyellow'            => '#adff2f',
    'honeydew'                => '#f0fff0',
    'hotpink'                => '#ff69b4',
    'indianred'                => '#cd5c5c',
    'indigo '                => '#4b0082',
    'ivory'                    => '#fffff0',
    'khaki'                    => '#f0e68c',
    'lavender'                => '#e6e6fa',
    'lavenderblush'            => '#fff0f5',
    'lawngreen'                => '#7cfc00',
    'lemonchiffon'            => '#fffacd',
    'lightblue'                => '#add8e6',
    'lightcoral'            => '#f08080',
    'lightcyan'                => '#e0ffff',
    'lightgoldenrodyellow'    => '#fafad2',
    'lightgray'                => '#d3d3d3',
    'lightgreen'            => '#90ee90',
    'lightpink'                => '#ffb6c1',
    'lightsalmon'            => '#ffa07a',
    'lightseagreen'            => '#20b2aa',
    'lightskyblue'            => '#87cefa',
    'lightslategray'        => '#778899',
    'lightsteelblue'        => '#b0c4de',
    'lightyellow'            => '#ffffe0',
    'lime'                    => '#00ff00',
    'limegreen'                => '#32cd32',
    'linen'                    => '#faf0e6',
    'magenta'                => '#ff00ff',
    'maroon'                => '#800000',
    'mediumaquamarine'        => '#66cdaa',
    'mediumblue'            => '#0000cd',
    'mediumorchid'            => '#ba55d3',
    'mediumpurple'            => '#9370db',
    'mediumseagreen'        => '#3cb371',
    'mediumslateblue'        => '#7b68ee',
    'mediumspringgreen'        => '#00fa9a',
    'mediumturquoise'        => '#48d1cc',
    'mediumvioletred'        => '#c71585',
    'midnightblue'            => '#191970',
    'mintcream'                => '#f5fffa',
    'mistyrose'                => '#ffe4e1',
    'moccasin'                => '#ffe4b5',
    'navajowhite'            => '#ffdead',
    'navy'                    => '#000080',
    'oldlace'                => '#fdf5e6',
    'olive'                    => '#808000',
    'olivedrab'                => '#6b8e23',
    'orange'                => '#ffa500',
    'orangered'                => '#ff4500',
    'orchid'                => '#da70d6',
    'palegoldenrod'            => '#eee8aa',
    'palegreen'                => '#98fb98',
    'paleturquoise'            => '#afeeee',
    'palevioletred'            => '#db7093',
    'papayawhip'            => '#ffefd5',
    'peachpuff'                => '#ffdab9',
    'peru'                    => '#cd853f',
    'pink'                    => '#ffc0cb',
    'plum'                    => '#dda0dd',
    'powderblue'            => '#b0e0e6',
    'purple'                => '#800080',
    'red'                    => '#ff0000',
    'rosybrown'                => '#bc8f8f',
    'royalblue'                => '#4169e1',
    'saddlebrown'            => '#8b4513',
    'salmon'                => '#fa8072',
    'sandybrown'            => '#f4a460',
    'seagreen'                => '#2e8b57',
    'seashell'                => '#fff5ee',
    'sienna'                => '#a0522d',
    'silver'                => '#c0c0c0',
    'skyblue'                => '#87ceeb',
    'slateblue'                => '#6a5acd',
    'slategray'                => '#708090',
    'snow'                    => '#fffafa',
    'springgreen'            => '#00ff7f',
    'steelblue'                => '#4682b4',
    'tan'                    => '#d2b48c',
    'teal'                    => '#008080',
    'thistle'                => '#d8bfd8',
    'tomato'                => '#ff6347',
    'turquoise'                => '#40e0d0',
    'violet'                => '#ee82ee',
    'wheat'                    => '#f5deb3',
    'white'                    => '#ffffff',
    'whitesmoke'            => '#f5f5f5',
    'yellow'                => '#ffff00',
    'yellowgreen'            => '#9acd32'
    );
}

$gevonden = isset($_POST['bla']) ? $_POST['bla'] : '';
echo $gevonden.'<br/><br/>';
?>


<form id="form" action="" method="post">
    <select name="bla" onchange="document.getElementById('form').submit();">
        <?php
        foreach(kleurnamen() as $naam => $kleur)
        {
    $selected = ($gevonden == $kleur) ? ' selected' : '';
            echo '<option value="'.$kleur.'"'.$selected.'>'.$naam.'</option>';
        }

        ?>

    </select>
</form>


Ikzelf gebruik gewoon de kleur als achtergrond in de select.
Gewijzigd op 18/12/2018 02:37:54 door - SanThe -
 
Jan R

Jan R

18/12/2018 08:43:53
Quote Anchor link
Zo heb ik ook nog gewerkt, maar dan ben je héél beperkt. vandaar input type color dan heb je meer keuze maar deze werkt blijkbaar niet met namen.
 
- SanThe -

- SanThe -

18/12/2018 09:04:13
Quote Anchor link
Dit is toch wat je zocht.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/12/2018 10:09:33
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.