INSERT INTO een array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michael

Michael

15/11/2006 15:38:00
Quote Anchor link
Hoi,

Op dit moment heb ik het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$piet
=$_GET['piet'];
$kees=$_GET['kees'];
$klaas=$_GET['klaas'];
$SQL = "INSERT INTO table (piet, kees, klaas) VALUES ('piet','kees', 'klaas')";
mysql_query($SQL);
?>


Nu wil ik ervoor zorgen dat hij piet, kees en klaas uit de de tabel "namen haalt, in een array zet en dat ik hem dan kan gebruiken in "INSERT TO". Dus eigenlijk dacht ik INSERT INTO table ($array) VALUES ('$array');.

Hoe moet ik dit percies doen? Alvast bedankt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Michael
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 08:07:15
 
Frank -

Frank -

15/11/2006 15:54:00
Quote Anchor link
Dit datamodel klopt van geen kanten. In de eerste plaats ga je geen kolommen aanmaken met een naam Piet, Kees en Klaas omdat je dan in de problemen komt wanneer Jan er bij moet komen, en in de tweede plaats sla je gegevens slechts 1x op in de database. Sla je het meerdere keren op, dan weet je 100% zeker dat de database corrupte data gaat bevatten, je vergeet namelijk gegarandeerd om echt overal de data te updaten wanneer ergens een naam wijzigt.

Kortom, ga (opnieuw) normaliseren, zie de tutorials.

Edit: url toegevoegd.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.