INSERT INTO NULL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »
Mr.Moe

Mr.Moe

22/04/2009 10:10:00
Quote Anchor link
Hallo ik zit namelijk met het volgende.

ik wil mijn gegevens in een database krijgen aan de hand van een formulier. Het formulier laat me vrij om niet alle velden te moeten invullen.

Ik ga bv mijn naam ophalen. $naam = $_POST['naam'];
dus $naam = Moe of $naam = ''

ok nu wil ik dit in mijn database steken. Als de naam is ingevuld, geen probleem. Als de naam een lege string is, zou ik er graag NULL zien staan. Niet de string NULL, maar NULL van dit is een leeg veld.

Hoe kan ik dit doen?

Hopelijk is het duidelijk genoeg.
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 09:39:06
 

22/04/2009 10:14:00
Quote Anchor link
if (empty($_POST['naam'])){

$naam = "NULL";

}

else

{

$naam = $_POST['naam'];

}
 
Mr.Moe

Mr.Moe

22/04/2009 10:17:00
Quote Anchor link
Als ik dat doe, komt er in mijn db NULL te staan als string.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

22/04/2009 10:19:00
Quote Anchor link
Je moet dan ook $naam = NULL; gebruiken
 

22/04/2009 10:20:00
Quote Anchor link
Oh oke (gebruik in prencipe nooit null..)
 
Mr.Moe

Mr.Moe

22/04/2009 10:23:00
Quote Anchor link
$naam = NULL (al geprobeerd) Hoe schrijf ik dit dan in mijn query?

$query = "INSERT INTO tblnaam (naam) VALUES ('$naam')";

Als ik het zo doe blijft het veld leeg en komt er geen NULL (van ik ben leeg) te staan.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

22/04/2009 10:38:00
Quote Anchor link
Gebruik een CASE (of IF-)statement in de INSERT query. Dit kan gewoon met (My)SQL.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

22/04/2009 10:40:00
Quote Anchor link
Je moet dan zorgen dat die '$naam' veranderd in $naam. Verder is het niet verstandig om je variabelen buiten je quotes te halen.
 
Mr.Moe

Mr.Moe

22/04/2009 10:43:00
Quote Anchor link
@Dennis: Hoe doe je dit dan juist, want dit lukt me niet.
 
- SanThe -

- SanThe -

22/04/2009 10:52:00
Quote Anchor link
NULL is een sql-waarde, dus daar moeten géén quotes omheen staan.
 
Jelmer -

Jelmer -

22/04/2009 11:11:00
Quote Anchor link
Je zou er ook een functie voor kunnen maken, a la
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
function value_or_null($value)
{

    $value = trim($value);
    
    if($value == '') // geen empty(), omdat je dan niet meer '0' in kan vullen
        return 'NULL';
    else
        return sprintf("'%'", mysql_real_escape_string($value));
}


$query = '
    INSERT INTO antwoorden (
        vraag_1,
        vraag_2,
        vraag_3
    ) VALUES (
        '
. value_or_null($_POST['vraag_1']) . ',
        '
. value_or_null($_POST['vraag_2']) . ',
        '
. value_or_null($_POST['vraag_3']) . '
    )'
;
?>
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

22/04/2009 12:20:00
Quote Anchor link
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/case-statement.html

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?
mysql_query("
    INSERT INTO antwoorden
    (vraag)
    VALUES (
        CASE
            WHEN '"
.$value."' == '' THEN
                NULL
            ELSE
                '"
.$value."'
        END CASE
"
);
[
/code]
 
Mr.Moe

Mr.Moe

22/04/2009 12:41:00
Quote Anchor link
danke allemaal.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

22/04/2009 13:11:00
Quote Anchor link
Wat heb je nu gebruikt dan? :)
 
Mr.Moe

Mr.Moe

22/04/2009 17:05:00
Quote Anchor link
Ik heb die functie van Jelmer gebruikt, deze werkt voor wat het moet doen. Maar het uiteindelijke script werkt nog steeds niet.

Echt vreemd, er moet via een query 1 record worden opgehaald, dit om te zien of de ingevoerde gegevens kloppen. in de tabel waar dit wordt uitgehaald zijn echter nog andere velden, deze zijn van het het type tinyint. Als deze al ingevuld zijn met een 0, werkt de query niet. Als deze nog niet ingevuld zijn (dus NULL) werkt de query wel. echt vreemd.

*edit: het ligt niet aan bovenstaande, lees nieuwe post

groeten

Moe
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Moe
 
Mr.Moe

Mr.Moe

22/04/2009 17:25:00
Quote Anchor link
Alvast sorry voor de bump.

Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.



Het probleem helemaal omschreven.
ik ben bezig met het vernieuwen van een website, voor mijn stage. Deze website heeft users, maar die zitten niet in een db, enkel in een .txt file. Dus ik heb deze users uitgelezen om deze in een db te steken. dit is echter gelukt. Omdat we met een nieuwe website zitten, zou ik ze graag even opnieuw laten verifieren, dit ook om te zien of ze nog intresse hebben. Echter kan er niet geverifieerd worden op dit moment.
Op dit moment lukt het verifieren pas nadat ik eerst de user heb 'geediteert' in de db. Staat tussen haakjes omdat ik helemaal niets verander ofzo, druk enkel op start. Dit is natuurlijk niet de bedoeling he.

Aan wat kan dit liggen?

groeten,

Thomas
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Moe
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.