INSERT INTO

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »
Jan Graneker

Jan Graneker

16/09/2013 17:51:14
Quote Anchor link
Beste Leden,

Ik wil de uitkomst van een formulier die gebruikt maakt van POST in de database zetten, alleen blijf ik maar dezelfde error krijgen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
$datetime=date("y-m-d h:i:s"); //date time

$sql="INSERT INTO $tbl_name(name, email, comment, datetime)VALUES($name = $_POST['name'], $email = $_POST['email'],

$comment = $_POST['comment'], $datetime)";
$result=mysql_query($sql);

//check if query successful
if($result){
echo "Successful";
echo "<BR>";

// link to view guestbook page
echo "<a href='viewguestbook.php'>View guestbook</a>";
}

else {
echo "ERROR";
}


Foutmelding: Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING.

Iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen. Volgens een aantal websites zou dit de goede code moeten zijn.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 14:48:21
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/09/2013 17:58:39
Quote Anchor link
Zet eens
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
tags om je code heen.
Wat bedoel je met lijn 3 en 5?

Die code raakt kant noch wal.
 
Jan Graneker

Jan Graneker

16/09/2013 18:02:38
Quote Anchor link
Gehele code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);
?>


<html>
<head>
<title>Add guest book</title></head>
    <body>
    
        <?php
$host
="localhost"; // Host name
$username=""; // Mysql username
$password=""; // Mysql password
$db_name=""; // Database name
$tbl_name=""; // Table name

// Connect to server and select database.

mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("cannot connect server ");
mysql_select_db("$db_name")or die("cannot select DB");

$datetime=date("y-m-d h:i:s"); //date time

$sql="INSERT INTO $tbl_name(name, email, comment, datetime)VALUES($name = $_POST['name'], $email = $_POST['email'],

$comment = $_POST['comment'], $datetime)"
;
$result=mysql_query($sql);

//check if query successful
if($result){
echo "Successful";
echo "<BR>";

// link to view guestbook page
echo "<a href='viewguestbook.php'>View guestbook</a>";
}


else {
echo "ERROR";
}


mysql_close();
?>


        

    </body>
</html>



Ik wil dus graag de ingevulde velden: name, email en comment in de db tabel zetten: guestbook.
Gewijzigd op 16/09/2013 18:04:06 door Jan Graneker
 
- SanThe -

- SanThe -

16/09/2013 18:11:04
Quote Anchor link
Wordt het niet eens tijd dat je wat tutorials gaat lezen.
Slordig: Regel 19 en 20.
Fout: Regel 24, 26 en 35.
Gewijzigd op 16/09/2013 18:16:36 door - SanThe -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/09/2013 18:11:04
Quote Anchor link
Het probleem zit vooral in de quotes maar je query klopt ook niet.

- haal de variabelen uit een formulier altijd door mysql_real_escape_string() anders is je formulier niet veilig voor sql-injectie.
- gebruik zoveel mogelijk single quotes (') met een echo, overigens een query zet ik altijd wel tussen double quotes omdat er in de query geheid weer single quotes staan.
- om de huidige datum en tijd op te slaan in je tabel heb je geen PHP date functies nodig. Je kunt gewoon de mysql functie NOW() gebruiken.
- als je een error gooit, geef dan ook mee wat er fout gaat
- mysql_* functies zijn deprecated ofwel verouderd. Je doet er goed aan om met mysqli_* functies te gaan werken.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

$name
= mysql_real_escape_string($_POST['name']);
$email = mysql_real_escape_string($_POST['email']);
$comment = mysql_real_escape_string($_POST['comment']);

$sql="INSERT INTO " . $tbl_name . " (name, email, comment, datetime) " .
    "VALUES('" . $name . "','" . $name . "','" . $comment . "',NOW())";
    
$result = mysql_query($sql);

//check if query successful
if($result)
{

    echo 'Successfull<br>';

    // link to view guestbook page
    echo '<a href="viewguestbook.php">View guestbook</a>';
}

else
{
    echo 'ERROR: ' . mysql_error();
}


?>
Gewijzigd op 16/09/2013 18:20:47 door Frank Nietbelangrijk
 
- SanThe -

- SanThe -

16/09/2013 18:13:08
Quote Anchor link
@Frank: Ook jij hebt regel 13 niet juist. $result zal nooit true zijn.

Sorry, INSERT wel.
Gewijzigd op 16/09/2013 18:15:54 door - SanThe -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/09/2013 18:15:44
Quote Anchor link
hehehe ik was net al een tekst aan t kopiëren om onder je neus te schuiven San ;-)
 
- SanThe -

- SanThe -

16/09/2013 18:18:05
Quote Anchor link
Niet goed gekeken.
Ik zie heel veel mensen dat ook steeds gebruiken bij SELECT en dat geeft nooit een true return.
 
Jan Graneker

Jan Graneker

16/09/2013 18:19:13
Quote Anchor link
Hallo -SanThe-,

Volg idd tutz om bestanden in en uit de db te halen. Op dit punt zit ik vast atm.
De basis-rule om het erin te krijgen heb ik nodig, zodat ik deze kan uitbreiden en naar nog mooie, betere alternatieven kan kijken.

Hoe krijg ik de waarde in de db.

@Frank, bedankt voor je uitleg met daarbij een stukej code. mysql_real_escape_string() ga ik er direct in verwerken!
Gewijzigd op 16/09/2013 18:19:57 door Jan Graneker
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/09/2013 18:22:09
Quote Anchor link
Als je Franks code volgt, dan weet je hoe je correct de waarde in de database plaatst.
 
N K

N K

16/09/2013 20:26:13
Quote Anchor link
Onderstaande link van een medeforumlid hheft me goed op weg geholpen.

https://github.com/WouterJ/sql-boilerplate
 
Jan Graneker

Jan Graneker

17/09/2013 12:51:55
Quote Anchor link
Bedankt allemaal.

Werkt prima, de datum heb ik met DESC in goede volgorde gezet, alleenb moet de input nog gecheckt worden. Als ik dat doe nadat de input een Var is geworden dan is het te laat, zoals hier:


$name = mysql_real_escape_string($_POST['name']);
$email = mysql_real_escape_string($_POST['email']);
$comment = mysql_real_escape_string($_POST['comment']);


if (empty($name)){

print "Graag uw naam invullen";
}


if(isset($_POST['submit'])) {

if(empty($_POST['name']) || empty($_POST['email']) || empty($_POST['comment'])) {

print "Je moet wel wat invullen";
}
}

Alleen krijg ik weer een error nadat er is verstuurd.

Ik wil ook graag ook ucfirst en strtolower erbij checken.
Gewijzigd op 17/09/2013 13:28:11 door Jan Graneker
 
Mounssif dev

mounssif dev

17/09/2013 13:31:30
Quote Anchor link
Levi Nijveldt op 17/09/2013 12:51:55:
Bedankt allemaal.

Werkt prima, de datum heb ik met DESC in goede volgorde gezet, alleenb moet de input nog gecheckt worden. Als ik dat doe nadat de input een Var is geworden dan is het te laat, zoals hier:


$name = mysql_real_escape_string($_POST['name']);
$email = mysql_real_escape_string($_POST['email']);
$comment = mysql_real_escape_string($_POST['comment']);


if (empty($name)){

print "Graag uw naam invullen";
}


if(isset($_POST['submit'])) {

if(empty($_POST['name']) || empty($_POST['email']) || empty($_POST['comment'])) {

print "Je moet wel wat invullen";
}
}

Alleen krijg ik weer een error nadat er is verstuurd.

Ik wil ook graag ook ucfirst en strtolower erbij checken.

En wat is die error?
 
Jan Graneker

Jan Graneker

17/09/2013 13:36:23
Quote Anchor link
Ik krijg via de het IF-statement de volgende melding:
"Je moet wel wat invullen", dus de velden waren leeg, alleen verstuurd mijn script het wel naar de DB.

Hij mag de gegevens niet in de db zetten als de velden leeg zijn.
 
Eddy E

Eddy E

17/09/2013 17:24:42
Quote Anchor link
Dus zet je het uitvoeren van de query in het gedeelte waar WEL de gegevens zijn.


En vergeet de [code]-blokken niet.
Gewijzigd op 17/09/2013 17:25:04 door Eddy E
 
Erwin H

Erwin H

17/09/2013 17:54:01
Quote Anchor link
Even terug naar de basis. De volgorde van het behandelen van user input:
1) testen of er input is
2) testen of de input correct is
3) input veilig maken
4) dan de input invoeren
Wat je nu doet is eerst 3, dan 1, dan 2 en dan 4. Dat is dus niet de juiste volgorde. Mocht er helemaal geen input zijn, dan krijg je bij het escapen al een foutmelding om de oren.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/09/2013 20:58:54
Quote Anchor link
probeer anders dit eens en als het bevalt kun je het uitbreiden

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
$error
= array();

// Formulier variabelen initialiseren en een default waarde geven.
$name = '';

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // variabelen kopiëren zodat de inhoud na een mislukte validatie weer in het formulier getoond wordt
    $name = $_POST['name'];
    
    // Valideren
    if(strlen($_POST['name']) < 3)
        $error['name'] = 'Vul aub uw naam in';
        
    // als er geen fouten gegenereerd zijn
    if(count($error) == 0)
    {

        // escapen
        $name = mysql_real_escape_string($_POST['name']);
        
        // opslaan in de database
        $sql="INSERT INTO " . $tbl_name . " (name) " . "VALUES('" . $name  . "')";
        mysql_query($sql);
        
        // redirecten naar een bedank pagina
        header('Location: bedankt.php');
        exit;
    }
}

?>

<form action="" method="post">
    <?php if(isset($error['name'])) echo '<p class="warning">' . $error['name'] . '</p>'; ?>
    <input type="text" name="name" value="<?php echo $name; ?>" />
       <input type="submit" />
</form>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.