INSERT MySQLi lukt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »
Rene Zwolsman

Rene Zwolsman

04/12/2014 20:36:10
Quote Anchor link
Voorheen gebruikte ik altijd de MySQL querys maar nu wil ik over gaan naar MySQLi maar zelfs met een simpele test krijg ik geen resultaat.

Ik heb de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$conn
= new mysqli('localhost', 'root', 'password', 'ResolDB');
// Check connection
if (!$conn) {
    die("Connection failed: " . mysqli_connect_error());
}

echo "Connected successfully <br>";

$veld1 = '2014-01-01 00:01:00';
$veld2 = 11.0;
$resultaat = mysqli_query($conn, "INSERT INTO test (Timestamp, TS1) VALUES ('" . $veld1 . "','" . $veld2 . "');");
if ($resultaat == false)
{

    echo "Query mislukt. Foutmelding is: " . mysqli_error();
}

else
{
    echo "Query gelukt!";
}


mysqli_close($conn);
?>


met het volgende resultaat:

Connected successfully
Query mislukt. Foutmelding is:


Er komt dus niet eens een foutmelding. Waar gaat het fout?
Gewijzigd op 04/12/2014 20:39:30 door Rene Zwolsman
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:49:29
 
Daan Slagter

Daan Slagter

04/12/2014 20:42:20
Quote Anchor link
Volgens mij moeten de haakjes aan het eind van je query weg er staan er nu namenlijk 2

dit: "');");
moet zijn: "')");
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2014 20:44:36
Quote Anchor link
Je mist $conn in je mysql_error, en je hoeft geen afsluitende punt-komma in je query zelf te plaatsen.
 
Rene Zwolsman

Rene Zwolsman

04/12/2014 22:14:53
Quote Anchor link
Code aangepast naar:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php

$conn
= new mysqli('localhost', 'root', 'password', 'ResolDB');
// Check connection
if (!$conn) {
    die("Connection failed: " . mysqli_connect_error());
}

echo "Connected successfully <br>";

$veld1 = '2014-01-01 00:01:00';
$veld2 = 11.0;
$resultaat = mysqli_query($conn, "INSERT INTO test (Timestamp, TS1) VALUES ('" . $veld1 . "','" . $veld2 . "')");
if ($resultaat == false)
{

    echo "Query mislukt. Foutmelding is: " . mysqli_error($conn);
}

else
{
    echo "Query gelukt!";
}


mysqli_close($conn);

?>


maar het resultaat is hetzelfde...
 
Dos Moonen

Dos Moonen

04/12/2014 23:41:31
Quote Anchor link
Je gebruikt de OOP interface en de procedurele interfaces door elkaar.
Over het algemeen niet erg, behalve bij het controleren of de verbinding tot stand is gekomen.

http://nl3.php.net/manual/en/mysqli.construct.php

OOP:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
// DIT GEBRUIK JIJ
$mysqli = new mysqli('localhost', 'my_user', 'my_password', 'my_db');

/*
 * This is the "official" OO way to do it,
 * BUT $connect_error was broken until PHP 5.2.9 and 5.3.0.
 */

if ($mysqli->connect_error) {
    die('Connect Error (' . $mysqli->connect_errno . ') '
            . $mysqli->connect_error);
}


echo 'Success... ' . $mysqli->host_info . "\n";

$mysqli->close();
?>


Procedureel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$link
= mysqli_connect('localhost', 'my_user', 'my_password', 'my_db');

// DIT GEBRUIK JIJ
if (!$link) {
    die('Connect Error (' . mysqli_connect_errno() . ') '
            . mysqli_connect_error());
}


echo 'Success... ' . mysqli_get_host_info($link) . "\n";

mysqli_close($link);
?>


Volgens de gelinkte documentatie:
Quote:
Note:
OO syntax only: If a connection fails an object is still returned. To check if the connection failed then use either the mysqli_connect_error() function or the mysqli->connect_error property as in the preceding examples.
 
Rene Zwolsman

Rene Zwolsman

07/12/2014 08:39:33
Quote Anchor link
Het is gelukt! De fout zat in een hoofdletter ipv kleine letter van de databasenaam. Maar deze kwam blijkbaar niet als foutmelding naar voren in de oorspronkelijke code.

Resultaat:

Success... Localhost via UNIX socket
Query gelukt!

Bedankt!
 
Rene Zwolsman

Rene Zwolsman

22/12/2014 15:35:20
Quote Anchor link
Toch nog een vraag over de INSERT in de database. Ik wil 49 waarden per regel toevoegen in de database. De eerste kolom van de database is "id" met een auto_increment zodat elke regel die wordt toegevoegd een hoger nummertje krijgt. Totaal heb ik dus 50 kolommen. De variabelen die ik insert, staan in de volgorde van de kolommen waardoor ik, volgens mij, niet alle kolomnamen hoef te omschrijven in mijn INSERT query. Maar als ik 49 variabelen in mijn query opneem, geeft hij als resultaat dat het aantal kolommen niet overeenkomt met het aantal waarden. Ik moet voor de kolom id een variabele opgeven om het te laten werken maar ik dacht dat dat juist niet hoeft omdat deze kolom automatisch gevuld wordt. Is dit een instelling in de database?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/12/2014 15:36:30
Quote Anchor link
Je kan ook een lege string voor het ID-kolom invullen, want AutoIncrement regelt toch de juist oplopende waarde.

Maar... waarom 50 kolommen? Dit klinkt als een database-normaliseringsfout.
Gewijzigd op 22/12/2014 15:37:39 door - Ariën -
 
Rene Zwolsman

Rene Zwolsman

22/12/2014 15:49:22
Quote Anchor link
ja met een lege waarde werkt het, maar ik dacht dat dat niet nodig was.

Ik heb een datalogger welke in een JSON output geeft van 47 verschillende sensoren. (20*temperatuur / 6*druk / 6*stroomsnelheid / 1*straling / 14*pompvermogen ) Deze waarden wil ik per minuut opslaan in een database om vervolgens grafieken van de maken. Tips voor andere oplossingen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/12/2014 15:55:46
Quote Anchor link
Op voorbereiding voor de toekomst zou ik kiezen om een tabel te maken met sensors, met de velden:
Sensors:
ID (PK) AutoIncrement
Sensor - varchar(50)

En dan een tabel met de metingen:
Measures:
ID (PK) AutoIncrement
SensorID INT(6)
Value
DateMeasuring - DATETIME

Mocht er een nieuwe sensor komen, kan je die toevoegen aan de Sensors-tabel.
Gewijzigd op 22/12/2014 15:56:35 door - Ariën -
 
Rene Zwolsman

Rene Zwolsman

22/12/2014 16:05:29
Quote Anchor link
Bedankt voor het meedenken! De tabel met sensoren blijft dan hetzelfde zolang er geen sensoren bijkomen?
In de 50 sensoren die er nu gelogd worden, zitten er ca 20 die nog niet aangesloten zijn en als standaard waarde 888 °C of 0% geven. Dit zit vastgebakken in de API en kan ik dus niet aanpassen, hooguit niet opslaan (wat ik nu dus wel doe als voorbereiding voor uitbreiding in de toekomst) Meer sensoren dan die 50 is op het apparaat niet mogelijk dus verdere uitbreiding kan niet.

Maar misschien ga ik het toch eens proberen met 2 tabellen. Maar hoe selecteer ik dan een Value behorende bij een bepaalde sensor?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/12/2014 16:11:57
Quote Anchor link
Je hoeft de structuur van je tabellen niet meer aan te passen als er een nieuwe sensor bij komt. Een extra record toevoegen is het enige wat je hoeft te doen.

SELECT Value,DateMeasuring FROM Measures WHERE SensorID=4
En dan heb je alle gegevens van de sensor die ID 4 heeft in de Sensor-table.

Je kan bijvoorbeeld een extra veld (active) )aanmaken in de Sensor-table die aangeeft of een sensor actief is. Zo kan je foutieve waardes filteren die steeds 888°C graden zijn.
Gewijzigd op 22/12/2014 16:12:33 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

22/12/2014 21:50:51
Quote Anchor link
Quote:
De variabelen die ik insert, staan in de volgorde van de kolommen


Die kolommen staan NU in een volgorde en daarop baseer jij je code.

Een paar mogelijkheden:
* er wordt een aanpassing gedaan en er komt een kolom bij (aan het einde)
* er wordt een anderzins gerommeld aan de tabel en hoewel alle kolommen blijven zijn er 2 van plek verwissseld
* iemand denkt dat ze op alfabet zetten zinnig is.

En ineens valt je code om. Met wat geluk met een foutmelding, met wat pech merk je pas na 2 maanden dat de email adressen nu in een kolom varchar 10 staan en de telefoonnummers in de kolom die voor de email adressen was.

Het is 2 minuten werk om ze even uit te typen, of een halve minuut als je een beetje handig bent met copy-paste uit een create-query in je database beheertool.

Het is uren werk om je corrupte data te herstellen.
 
Rene Zwolsman

Rene Zwolsman

24/12/2014 15:16:05
Quote Anchor link
Omdat ik de kolomnamen vanuit de JSON in een array heb gezet, is het niet zo moeilijk om ze uit te typen maar het was meer om de code in te korten.

Toch snap ik de toegevoegde waarde nog niet zo van 2 tabellen. Tabel 1 met de sensoren snap ik. Een extra sensor is een extra regel. Maar zodra er een extra sensor is, moet ik in de tabel Measures toch nog steeds een kolom toevoegen? En dat is niet anders dan ik zou moeten doen bij mijn huidige opzet? Alleen heet de kolom dan bv SensorID 21 ipv Temperature_sensor_21. Of zie ik dit verkeerd?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/12/2014 15:32:10
Quote Anchor link
Je hoeft een enkel record toe te voegen met de sensornaam, waarna een while-loop deze sensor meteen meeneemt bij het loggen, en het scheelt weer een aanpassing aan je script per sensor.

Velden toevoegen voor extra sensoren is nergens voor nodig.
Gewijzigd op 24/12/2014 15:43:32 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.