insert query problemen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »
Pieter Hens

Pieter Hens

25/07/2010 16:23:02
Quote Anchor link
Hallo, dit is mijn eerste post op dit forum
Ik moet voor school een php site maken en het vlot écht niet met die insert query's ... Ik ben echt geen held in PHP en zit nu al dagen mijn hoofd hierop te breken!

1: het kan de datum zijn , ik gebruik een postgresql database
2: alles is ingevoerd , ik heb het gecheckt met echo
3: inloggen lukt, dus de database is toegankelijk

De session_start is aangemaakt en hij geeft een DB_unknown error .. wat doe ik toch mis ? Ook geeft hij bij deze pagina na post de items niet terug in zijn labels weer zoals de gebruiker ze heeft ingevoerd.

sorry voor het rommeltopic , ik wil alle informatie maar geven.
mijn site staat op de volgende locatie :
http://508411.webontwerp.khleuven.be/SpeelSite

voorbeeld van een login is : [email protected] pw :Trolol00


alvast bedankt


Pieter



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
<?php

    $action
= isset($_GET['action']) ? $_GET['action'] : 'showrapporteerform';
        
        
    switch($action)
    {
        
        case
'validateRapporteer':    
        
        
        $speeltuig = $_POST["speeltuig"];
        $commentaar = $_POST["commentaar"];
        
        
        
        if($speeltuig =='0') {$errorsRapporteer[] = "U heeft geen speeltuig geselecteerd"; }
        if(empty($commentaar)){ $errorsRapporteer[] =  "U heeft geen commentaar ingevuld"; }
        
        
        $email = $_SESSION['email'];
        $datum = date("Y-m-d");
        
        include 'connect.php';
        $userid = $db->getOne("select userid from \"508411\".gebruikers where email = '$email'");
        

        
        
        $db->query("INSERT INTO \"508411\".meldingen (userid, speeltuigid, datum, info)
        VALUES (?,?,?,?)"
, array($userid,$speeltuig,$datum,$commentaar));
        
        echo "uw rapport is succesvol ontvangen";
        
        
        
        
        default:
        case
'showrapporteerform':
        
        $speeltuig = $_POST["speeltuig"];
        $commentaar = $_POST["commentaar"];
        
?>





<table>
<?php
    
    print '<table border=\"1\" table align="center">';
    print '<th>Naam</th>';
    print '<th>Plaats</th>';
    print '<th>Afbeelding</th>';
    print '<th>Status</th>';

    
    include 'connect.php';
    $speeltuigen = $db->getAll("select naam,afbeelding,plaats,status from \"508411\".speeltuigen");
    
    for ($i=0; $i < count($speeltuigen) ; $i++) {
            $naam = $speeltuigen[$i][0]; //naam

            $afbeelding = $speeltuigen[$i][1]; //afbeelding
            $afbeelding = buildThumb($afbeelding,$naam);
            
            $plaats = $speeltuigen[$i][2]; //plaats

            $status = $speeltuigen[$i][3]; //status
            
            
            print '<tr>';
            print '<td>' . $naam . '</td>';
            print '<td>' . $plaats . '</td>';
            print '<td>' . $afbeelding . '</td>';
            

            $status = str_replace(' ', '', $status);   //spaties weg anders werkt het niet ...
            switch($status)
            {
            case
'ok': print '<td style = color:green>' . $status . '</td>'; break;
            case
'geraporteerd': print '<td style = color:yellow>' . $status . '</td>';break;
            case
'kapot': print '<td style = color:red>' . $status . '</td>';break;
            }

            print '</tr>';
        }

        
        
    
    ?>


</table>

    <?php if(isLoggedIn())
    {
?>

    
        <form method="post" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>?action=validateRapporteer">
        
         <table>
                <tr>
                <td>speeltuig: </td>
                <td><select type ="input" name ="speeltuig" id="speeltuig" value="<?php echo $speeltuig ?>">
                      <option value= "0">selecteer</option>
                
                        <?php include 'connect.php';
                        $speeltuigen = $db->getAll("select tuigid,naam from \"508411\".speeltuigen");
                        
                        for ($i=0; $i < count($speeltuigen) ; $i++)
                        {

                                $id = $speeltuigen[$i][0]; //id
                                $naam = $speeltuigen[$i][1]; //naam
                                print '<option value = "'.$id.'"> ' . $naam. '</option>';
                        }

                        ?>

                </td>
                <tr>
                    <td>opmerkingen: </td>
                    <td><textarea type ="input" id="commentaar" name="commentaar" value="<?php echo $commentaar ?>" cols="40" rows="5"></textarea></td>
                </tr>
                
            </table>
            <input type="submit" class="formbutton" id="Rapporteer" value="Rapporteer">
            <input type="reset" class="formbutton" id="Resetrapporteer" value="Reset">
        
        </form>
        <errorP><?php showErrors($errorsRapporteer); ?></errorP>
    <?php
    }
    else
    {
    print "u moet ingelogd zijn om een speeltuig te kunnen rapporteren ";
    print "klik ";?>
<a href="registreer.php">hier</a>
<?php print "om u te registreren.";
    }

        
break; } //switch ?>






Hier doe ik het zelfde maar dan bij registreer : ( enkel de query )
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
include 'connect.php';
        $rank = "gebruiker";
        
        $count = $db->getOne('select count(*) from \"508411\".gebruikers where email = (?)', array($email));
        
        if ($count >= 1) {
            $errors[] = 'Emailadres is al geregistreerd!' ;
        }

        else {
        $db->query("INSERT INTO \"508411\".gebruikers (voornaam,achternaam,geboortedatum,straat,gemeente,email,pass)
        // VALUES (?,?,?,?,?,?,?)', array($vnaam, $naam, $gebdat, $straat, $gemeente, $email, $pass)"
);
        
        verstuurmail($email, $naam, $pass);
        
        
        return true;
        
        }
?>
Gewijzigd op 25/07/2010 16:29:57 door Pieter Hens
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 15:54:29
 
Mark L

Mark L

25/07/2010 22:58:57
Quote Anchor link
Werkt het zo niet beter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
"INSERT INTO \"508411\".gebruikers (voornaam,achternaam,geboortedatum,straat,gemeente,email,pass)
VALUES ("'.$vnaam."', "'.$naam."', "'.$gebdat."', "'.$straat."', "'.$gemeente."', "'.$email."', "'.$pass."')"


Wat betekend dit trouwens: "508411".gebruikers Ik word niet wijs uit het "508411". Hoe zit dit? Kun je dit uitleggen?
 
Pieter Hens

Pieter Hens

26/07/2010 18:21:27
Quote Anchor link
Dag Mark, bedankt voor je reactie!

508411 is de naam van mijn database volgens mijn studentennummer. de \" wijst naar een " dat getoond moet worden in de query zelf. Getter query's werken , maar insert query's falen.

Kheb de query een beetje moeten vervormen en heb hem geprobeerd zoals je voorstelde zonder de array, zonder succes. Eerst kreeg in encapsulation errors , die heb ik opgelost en dan kreeg ik DB unknown errors.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
mijn gebruikers database btw :

  userid integer NOT NULL DEFAULT nextval('usersseq'::regclass),
  voornaam character(40) NOT NULL,
  achternaam character(40) NOT NULL,
  geboortedatum date NOT NULL,
  straat character(100) NOT NULL,
  gemeente character(40) NOT NULL,
  email character(40) NOT NULL,
  pass character(40) NOT NULL,
  rank character(40) NOT NULL DEFAULT 'user'::bpchar,
  CONSTRAINT users_pkey PRIMARY KEY (userid)
Gewijzigd op 26/07/2010 18:22:38 door Pieter Hens
 
Mark L

Mark L

26/07/2010 19:28:21
Quote Anchor link
Maar dit werkt niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
"INSERT INTO \"508411\".gebruikers
     (voornaam, achternaam, geboortedatum, straat, gemeente, email, pass)
VALUES
     ('"
.$vnaam."', '".$naam."', '".$gebdat."', '".$straat."', '".$gemeente."', '".$email."', '".$pass."')"
?>


ik zie in jouw insert query opeens een apostrof (') uit het niets komen, een array etc. etc. Nog nooit gezien. Mij lijkt dat bovenstaande INSERT-SQL moet werken.
 
Pieter Hens

Pieter Hens

27/07/2010 17:18:37
Quote Anchor link
Tspijt me hij geeft een DB Error: unknown error met dit script

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
            $gebdat
= date("Y-m-d", strftime($gebdat));
            //hoofdletters
            $naam = ucfirst($naam);
            $vnaam = ucfirst($vnaam);
            $gemeente = ucfirst($gemeente);
            $email = strtolower($email);
            
            if(testWachtwoord($pass))
            {

                if(!count($errorsReg))
                {

                     include'connect.php';
                     $db->query("INSERT INTO \"508411\".gebruikers
                                (voornaam, achternaam, geboortedatum, straat, gemeente, email, pass)
                                VALUES('"
.$vnaam."', '".$naam."', '".$gebdat."', '".$straat."', '".$gemeente."', '".$email."', '".$pass."')");
                                
                }
            }
    
            else
            {
            $errorsReg[] =  "Uw wachtwoord voldoet niet aan de vereisten ";
            $errorsReg[] =  "Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn";
            $errorsReg[] =  "Het wachtwoord moet een hoofdletter en een cijfer bevatten";
            
            }


?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/07/2010 17:21:22
Quote Anchor link
Wat doen die quotes daar in je query bij de tabelnaam? Verder zou je eens moeten kijken of je degelijke foutafhandeling in kunt bouwen waar je wel een nuttige foutmelding krijgt...
Gewijzigd op 27/07/2010 17:21:43 door Joren de Wit
 
Pieter Hens

Pieter Hens

27/07/2010 18:21:55
Quote Anchor link
dit krijg ik als return ( met een print() tussen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
INSERT INTO "508411".gebruikers(voornaam, achternaam, geboortedatum, straat, gemeente, email, pass,rank) VALUES('lol', 'lol', '1970-01-01', 'lol', 'lol', '[email protected]', 'Test00', 'gebruiker')DB Error: syntax error


Het is de datum op een of andere manier. Khad een andere datum ingegeven en hij geeft nu de "start date" van php.

die quotes zijn om een string te maken van de databasenaam ipv een integer. Moest mijn database nu " lol " noemen zou het gewoon lol.gebruikers(...) zijn

vreemd genoeg werkt dit via de query in pgadmin, enkel via php werkt dit helemaal niet :\ inloggen gaat wel perfect maar vanaf insert gaat het mis. Heb de rechten nagekeken en ze lijken mij wel in orde te zijn. Tzit hem ergens in de date
Gewijzigd op 27/07/2010 19:02:41 door Pieter Hens
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

27/07/2010 18:27:28
Quote Anchor link
Als je gewoon iets ingeeft bij gebruikersnaam (bijvoorbeeld een spatie) en niks bij het wachtwoord ingeeft ben je ook al ingelogd. /fail
 
Pieter Hens

Pieter Hens

27/07/2010 18:41:00
Quote Anchor link
Peter aka Lekensteyn op 27/07/2010 18:27:28:
Als je gewoon iets ingeeft bij gebruikersnaam (bijvoorbeeld een spatie) en niks bij het wachtwoord ingeeft ben je ook al ingelogd. /fail



Een beginner maakt al wel eens fouten zeker? 'T is mijn eerste php site en ik ben er nog volop aan bezig, mijn excuses dat sommige fouten er nog niet uit zijn....
Gewijzigd op 27/07/2010 18:43:40 door Pieter Hens
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.