Insert textfield submit naar map

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wouter

Wouter

11/12/2006 13:47:00
Quote Anchor link
Ik ben de zoektocht op movie'tjes op men site een beetje moe en er komen steeds bij :p
Maar ik was op w3 (engels) (bij form's was ik aan het kijken)
Mijn engels is niet super in deze soort zaken dus eigenlijk wat ik zou willen zoeken is zoiets als.
Een form: Naam
: Movie naam
: Url van movie
Submit
En deze versturen naar een map !!. maar op w3 stond action="..... .asp"
Deze wil ik nu namelijk naar een map sturen die url-movie zal heten ofzo Heb je een soort van linkje (liefst nederlands) waar ik zoiets kan leren ??

Wat ik al heb is
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<html>
<body>

<form>
Naam:
<input type="text" name="Naam">
<br>
Url movie:
<input type="text" name="Url van de movie">
<br>
<a href="mailto:[email protected]"><input type="button" value="Submit"></a>
</form>
</body>
</html>

Volgens mij staat de <a href...></a> fout en moet die in plaats van <form> komen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form action="mailto:iemand @homail.com" method="post" enctype="text/plain">

Maar nu stuurt die het dus naar een e-mailadres (niet goed)
Deze moet naar de map Url-movie komen iemand een idee ??


Mvg wouter
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 10:50:43
 
Wouter

Wouter

11/12/2006 14:18:00
Quote Anchor link
Niemand een antwoord ?????
Ik zou die graag online zetten want ik heb morgen engels examen samen met aardrijkskunde (kei simpel)!!

egt niemand ????
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter
 
Wouter

Wouter

11/12/2006 17:16:00
Quote Anchor link
Ik heb het voor mekaar gespeelt

maar nu wil ik nadat ze op send hebben geklikt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
http://users.telenet.b/ronaldinho/url.htm

uitkomen op een pagina waar staat gegevens goed ontvangen

Maar tijdens de mail die verstuurd wordt heb ik getest bij enkele mensen of dit werkte !Nee!
Je verstuurt een mail via outlook en dat is niet de bedoeling
Je zou een mail moeten sturen via het emailadres dat je bezit...
zoals ik stuur het form .
de beheerder krijgt een mail van mij msn van hotmail maar dat is zo niet
Hier even ter verduidelijking

url.htm
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<html>
<body>
<form action="MAILTO:[email protected]" method="post" enctype="text/plain">
<form name="input" action="Ontvangen.htm" method="get">


<h3>Geef hier de gegevens.</h3>
Naam:<br>
<input type="text" name="name"
value="" size="20">
<br>
Url movie:<br>
<input type="text" name="mail"
value="" size="20">
<br>
E-mail adres:<br>
<input type="text" name="E-mail adres"
value="" size="40">
<br><br>
<a href="ontvangen.htm"><input type="submit" value="Send"></a>
<input type="reset" value="Reset">
</form>
</body>
</html>


ontvangen.htm
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<html>
<body>
<p>Uw gegevens zijn correct ontvangen</p>
<p>Bedankt!</p>
</body>
</html>


Test het zelf maar dat het niet klopt heeft iemand een idee


mvg wouter
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

11/12/2006 17:33:00
Quote Anchor link
http://www.phphulp.nl/faq/#24:
let er even op.. bumpen is pas toegestaan na 24 uur om wat voor reden dan ook..
 
Wouter

Wouter

11/12/2006 17:34:00
Quote Anchor link
Wat is dat nu voor post zou je niet gewoon aub willen antwoorden
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

11/12/2006 17:38:00
Quote Anchor link
dit zijn de regels op phphulp..

als jij je daar niet aan kan houden, dan zal je topic gesloten worden.

edit: elk topic waarin jij dit doet voor de duidelijkheid..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Terence Hersbach
 
Jelmer -

Jelmer -

11/12/2006 17:39:00
Quote Anchor link
Lees over mail en kijk eens naar een contactformulier en wees verder een beetje beleefd tegen diegenen die hier de orde houden.
 
Bo az

Bo az

11/12/2006 17:41:00
Quote Anchor link
Het is heel logisch wat Terence zegt, je 2e bericht is alleen een bump bericht en je 3e had ook een edit van je eerste kunnen zijn. Als je steeds een nieuw bericht toevoegt, maakt het dat niet alleen onoverzichtelijk voor de gene die willen reageren. Het is ook nog eens lastig omdat JOU toppic steeds tussen de laatste staat, terwijl er meer mensen zijn die geholpen willen worden, na 24 uur mag je het nog eens proberen...

Maar goed je vraag:
Ik geloof niet dat het mogelijk is om op die manier een mail te versturen, hier zal je toch een stukje PHP nodig hebben.
 
Wouter

Wouter

11/12/2006 17:43:00
Quote Anchor link
ok gelijk maar waarom laate antwoorden
 
Jelmer -

Jelmer -

11/12/2006 17:45:00
Quote Anchor link
Omdat dit geheel op vrijwillige basis is.
 
Wouter

Wouter

11/12/2006 17:47:00
Quote Anchor link
Maar even terzaken...
Mijn excuses voor het ongemak
NU terzaken heeft iemand hulp voor mij
 
Jelmer -

Jelmer -

11/12/2006 17:49:00
Quote Anchor link
Met de voorbeelden die ik je gaf in mijn link naar zoekresultaten zou je een heel eind moeten komen.

Nog een paar hints:
- $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'
- $_POST
- mail()
- <form method="post" action="">
 
Wouter

Wouter

11/12/2006 17:51:00
Quote Anchor link
Ik ken niks van php...(sorry)
Ik heb dit grote deels gedaan op w3school.com
en zou het ook HTML willen houden tot ik css onder de knie heb

Dus HTML hulp nodig
 
Jelmer -

Jelmer -

11/12/2006 17:55:00
Quote Anchor link
Helaas kan je met HTML alleen geen e-mailtjes versturen. Je zal het moeten doen via een serverside-script (php, of bijv. een cgi-mail-script dat je hoster aanbiedt) of via een mailto: link met outlook als terugval. En dat laatste zullen veel mensen niet leuk gaan vinden aangezien ze alleen maar webmail gebruiken ;)
 
Wouter

Wouter

11/12/2006 17:56:00
Quote Anchor link
maar dan zou ik iemand zn msn nodig hebben die me even het bestandje .php helpt temaken !!

En dit opstellen en veranderen indien nodig want ik snap php echt niet
 
Jelmer -

Jelmer -

11/12/2006 18:30:00
Quote Anchor link
Heb je het zelf al geprobeerd? Zoja, waar liep je precies op vast?

(support op andermans initiatief kost bij mij geld, want dat is niet deel van mijn hobby, dus mij op MSN toevoegen heeft geen zin als dit je doeleinden waren.)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.