insert vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »
AP van Westrhenen

AP van Westrhenen

07/09/2017 13:04:26
Quote Anchor link
Op dit moment heb ik een werkend insert script. Nu wil ik graag de volgende twee select statements daaraan toevoegen, maar ik weet niet precies hoe ik dat moet doen;

Ik heb een interview waarbij ik e.e.a. aanvink. Dat wordt netjes weg geschreven. Dit wil ik koppelen aan de laatste participant id uit de participant tabel en iedere regel hier onder moet gekoppeld worden aan de itemid. die staat in de items tabel.

SELECT * FROM Participant WHERE id=(SELECT max(id) FROM Participant)
SELECT items.ID, items.items FROM items WHERE items.role="DE" AND items.categorie="Communication" ORDER BY items.items;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include 'dbh.inc.php'; ?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

var_dump($_POST); //met $_POST wordt de array met de verschillende items getoond

foreach($_POST['items'] as $item) {
    $query = "INSERT INTO interview (role, yes, no, question, comment, level, itemID, participantID)
              VALUES ('DE', '"
.mysqli_real_escape_string($conn, $item['yes'])."',
                      '"
.mysqli_real_escape_string($conn, $item['no'])."',
                      '"
.mysqli_real_escape_string($conn, $item['question'])."',
                      '"
.mysqli_real_escape_string($conn, $item['comment'])."',
                      '"
.mysqli_real_escape_string($conn, $item['level'])."',
                      '11',
                      '22'
              )"
;
    mysqli_query($conn, $query);
    
    echo "<br>Record toegevoegd! ($query)<hr>";
}

?>


Toevoeging op 07/09/2017 13:15:10:

De pagina waarmee ik dit script benader, bevat al een link naar het items.ID
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<?php
        
    $comment
= "";
    
// connect to the database     
$result = $conn->query('SELECT participant.ID, items.items, participant.yes, Participant.no, Participant.question, Participant.comment
FROM participant
RIGHT JOIN items ON participant.itemID=items.ID
WHERE items.role="DE" AND items.categorie="Communication"
ORDER BY items.items'
)

?>


<form method="post" action="../../include/func.participant.inc.php" onsubmit="refreshAndClose()">

<table>
    <tr>
        <!--<th></th>--><th>Items</th><th>Y</th><th>N</th><th>?</th><th>Comment</th><th>levels</th>
         <?php
         while ($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {?>

    </tr>
    <tr>
         <td>
                 <?php echo $row['items'] ?>
         </td>
         <td>
                 <input name="items[<?php echo $row['ID']; ?>][yes]" type="checkbox" value="yes" <?php if ($row['yes'] == "yes") echo "checked"; ?>/>
         </td>
         <td>
                <input name="items[<?php echo $row['ID']; ?>][no]" type="checkbox" value="no" <?php if ($row['no'] == "yes") echo "checked"; ?>/>
        </td>
         <td>
                <input name="items[<?php echo $row['ID']; ?>][question]" type="checkbox" value="question" <?php if ($row['question'] == "yes") echo "checked"; ?>/>
        </td>
         <td>
                <textarea name="items[<?php echo $row['ID']; ?>][comment]" rows="1" cols="25" placeholder="comment"><?php echo $comment;?></textarea>
        </td>        
         <td>
            <select name="items[<?php echo $row['ID']; ?>][level]">
                <option value="">Select...</option>
                <option value="1">1. Starter</option>
                <option value="2">2. Junior</option>
                <option value="3">3. Intermediate</option>
                <option value="4">4. Senior</option>
                <option value="5">5. Expert</option>
                <option value="6">6. Un Known</option>
                <option value="7">7. Future</option>
                <option value="8">8. Not relefant</option>
            </select>
        </td>
    </tr>
        <?php } ?>
</table>
<input type="submit" name="submit" value="Submit">  

</form>
Gewijzigd op 07/09/2017 14:29:54 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 21:23:09
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

09/09/2017 13:05:56
Quote Anchor link
>> Dit wil ik koppelen aan de laatste participant

Is dat wel handig? Wat nu als er per ongeluk nog een participant toegevoegd wordt en jij nog iets wilt koppelen aan de participant die nu net niet meer op de laatste maar op de een na laatste plaats staat?

Ik stel me zo voor dat een participant ook meer dan één interview zou kunnen hebben?

Dus waarom maak je geen pagina met een lijst van participanten met een snelkoppeling "interview toevoegen" waarbij je in de link het ID van die participant meegeeft?

zoiets dus:

participants.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
Jan de Groot<a href="add-interview.php?id=1">Interview toevoegen</a><br>
Piet Kleijn<a href="add-interview.php?id=2">Interview toevoegen</a><br>


add-interview.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

// maak een variabele $id aan en voorzie van een standaard waarde
$id = 0;

// probeer een id uit de url te halen en als dat lukt overschrijf de standaardwaarde van $id
if(isset($_GET['id'])) {
    $id = intval($_GET['id']);
}


// Haal de gegevens op van deze participant
$query = 'SELECT * FROM Participant WHERE id='. $id;
// etc

// als de query mislukt dan is er geen informatie gevonden op dit id

$result = $conn->query($query);
if($result === FALSE) {
    echo 'Geen informatie gevonden op id ' . $id . '.';
    exit;
}


$row = $result->fetch_assoc();

// hier beginnen met het tonen van de participant gegevens en het formulier om een interview toe te voegen
?>

<h1>Interview toevoegen voor <?php echo $row['no']; ?></h1>
<form action="" method="POST">
...
</form>


Wat betreft de <select>:

Nu geef je iedere keuze een nummer (<option value="2">). Je formulier geeft dan het nummer terug dat in de value attribuut staat. Wij mensen zijn niet zo nummer georiënteerd dus je kan overwegen om die value attribuut weg te laten. dan komt gewoon de tekst terug bij het posten van je formulier (2. Junior).
Gewijzigd op 09/09/2017 13:12:13 door Frank Nietbelangrijk
 
AP van Westrhenen

AP van Westrhenen

11/09/2017 08:43:48
Quote Anchor link
Beste Frank,

Dank voor je reactie.

Slim.

Ik heb je pagina's in m'n interview pagina opgenomen. Je hebt me eigenlijk geholpen met m'n volgende stap. Je hebt het interview gehouden en wil er nog e.e.a. aan toevoegen n.a.v. het uitwerken van het interview. Dank daarvoor.

Alleen ik ben nog bezig met het eerste deel. Je hebt net de gegevens van de te interviewen persoon ingevuld en begint nu met het interview. Dan moet het ID van de geïnterviewde aan de in te vullen resultaten gekoppeld worden. En ook de onderwerpen moeten aan de in te vullen resultaten gekoppeld worden.

Ik heb een tabel met onderwerpen.
Ik heb een tabel voor de deelnemers
En ik heb een tabel voor de interview resultaten.

Ik wil dat in de laatste tabel het id van de actuele (of wel de laatste) deelnemer geplaatst wordt en het id van ieder onderwerp dat past bij de resultaten. En die moeten dus uit de betreffende tabellen gehaald worden.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

11/09/2017 09:22:00
Quote Anchor link
Ap,

Ik denk dat je op zoek bent naar $conn->insert_id

Voor de goede orde: Het koppelen waar jij over praat gebeurt pas echt zichtbaar bij het ophalen van gegevens met een zo genoemde JOIN. Het wegschrijven van data doe je altijd voor één tabel tegelijk en je levert gewoon de data aan voor iedere kolom van die tabel. Verder hou je rekening met de koppelingen bij het inrichten van je database door te normaliseren.

Jouw database indeling zou er ongeveer zo uit kunnen zien:

DEELNEMERS
- id (integer, autoincrement, primary key)
- naam (varchar 64)
- email (varchar 255)
...

ONDERWERPEN
- id (integer, autoincrement, primary key)
- titel (varchar 64)
- beschrijving (longtext)
...

INTERVIEWS
- id (integer, autoincrement, primary key)
- deelnemer_id (integer, foreign key) *
- onderwerp_id (integer, foreign key) *

VRAGEN
- id (integer, autoincrement, primary key)
- interview_id (integer, foreign key) *
- question (varchar 64)
- answer (longtext)

* dit zijn je koppelingen

Nu ga je eerst een deelnemer aanmaken en dan sla je de gegevens op in de tabel DEELNEMERS. De onderwerpen staan al in je database neem ik even aan. Vervolgens wil je een nieuw interview aanmaken. Om dit te kunnen doen moet je het deelnemer_id en het onderwerp_id weten of laat je deze door de gebruiker kiezen in een select. In ieder geval kun je het id van de zojuist opgeslagen deelnemer opvragen met $conn->insert_id. Dit doe je dan direct achter de INSERT query.

Vraag maar verder als er onduidelijkheden zijn.

een stukje uit add-participant.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
// aanmaken nieuw record in DEELNEMERS
$sql = "INSERT INTO deelnemers (naam, email) VALUES ('John', '[email protected]')";

if ($conn->query($sql) === FALSE) {
    echo "Error: " . $sql . "<br>" . $conn->error;
    exit;
}


// REDIRECT NAAR add-interview.php MET HET ID VAN DE DEELNEMER
header('Location: add-interview.php?pid=' .  $conn->insert_id); // pid = participant_id
$conn->close();
exit;
?>
Gewijzigd op 11/09/2017 09:37:45 door Frank Nietbelangrijk
 
AP van Westrhenen

AP van Westrhenen

11/09/2017 09:57:35
Quote Anchor link
Top. Dit is exact waar ik naar op zoek ben.
Ik ga dit in m'n script verwerken. Dank je wel!

Arend-Pieter
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.