inserten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

26/11/2021 14:37:57
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
<?php

session_start();
?>

`
<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type ="text/css" href="style4.css">
<link rel="icon" href="../../../../favicon.ico" type="image/x-icon" >
<title>Registratie Gebruiker</title>
</head>

<body>

    <div>
        <form action=registration.php method="POST">
            <div class = "loginbox">
                <img src="avatar.png" class="avatar">
                <h1>Registratie</h1>
                <p>Vul het formulier in</p>
                <div>
                    <label for = "voornaam"><b>Voornaam</b></label>
                    <input type="text" name ="voornaam" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "achternaam"><b>Achternaam</b></label>
                <input type="text" name ="achternaam" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "email"><b>Email-adres</b></label>
                <input type type="email" name ="email" required>
                <div>
                
                <div>
                <label for = "telefoonnummer"><b>Telefoonnummer</b></label>
                <input type="text" name ="telefoonnummer" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "adres"><b>Adres</b></label>
                <input type="text" name ="adres" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "postcode"><b>Postcode</b></label>
                <input type="text" name ="postcode" required>
                </div>


                <div>
                <label for = "woonplaats"><b>Woonplaats</b></label>
                <input type="text" name ="woonplaats" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "username"><b>Gebruikersnaam</b></label>
                <input type="text" name ="username" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "password"><b>Wachtwoord</b></label>
                <input type="password" name ="password" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "password2"><b>Wachtwoord 2</b></label>
                <input type="password" name ="password2" required>
                </div>

                <div class="form-group">
                <label for="geslacht">Geslacht</label>
                <div>
                  <label for="man" class="radio-inline"
                    ><input
                      type="radio"
                      name="geslacht"
                      value="m"
                      id="man"
                    />Man</label
                  >
                  <label for="vrouw" class="radio-inline"
                    ><input
                      type="radio"
                      name="geslacht"
                      value="f"
                      id="vrouw"
                    />Vrouw</label
                  >
                  <label for="anders" class="radio-inline"
                    ><input
                      type="radio"
                      name="geslacht"
                      value="o"
                      id="anders"
                    />Anders</label
                  >
                </div>

                <input type="submit" name="submit" value = "Registreren">

                <button><a href = "login2.php">Al een account?</a><br>        </button>

</body>
</head>
</html>
`
<?php

$host
= "localhost";
$user = "root";
$password ="usbw";
$db = "login";

$data = mysqli_connect($host, $user, $password, $db);

if(!isset($_POST['submit']))
{

    if
        (
            !
empty($_POST['voornaam']) && !empty($_POST['achternaam']) && !empty($_POST['email']) && !empty($_POST['telefoonnummer']) && !empty($_POST['adres']) && !empty($_POST['postcode']) && !empty($_POST['wooplaats']) && !empty($_POST['username']) && !empty($_POST['password1']) && !empty($_POST['password2']) && !empty($_POST['geslacht'])
        )
    {

        $voornaam = $_POST ['voornaam'];
        $achternaam = $_POST ['achternaam'];
        $email = $_POST ['email'];
        $telefoonnummer = $_POST ['telefoonnummer'];
        $adres = $_POST ['adres'];
        $postcode = $_POST ['postcode'];
        $woonplaats = $_POST ['woonplaats'];
        $username = $_POST ['username'];
        $password1 = $_POST ['password1'];
        $password2 = $_POST ['password2'];
        $geslacht = $_POST ['geslacht'];

        $query = "INSERT INTO user (voornaam, achternaam, email, postcode, woonplaats, username, password1, password2, geslacht) values('$voornaam', '$achternaam', '$email', '$telefoonnummer', '$adres', '$postcode', '$woonplaats', '$username', '$password1', '$password2', '$geslacht')";

        $run = mysqli_query ($data, $query) or die(mysqli_error());
        
            if($run)
            {

                echo "Form submitted succesfully";
            }

            else
            {
                echo "Form no submitted";
            }
    }

    else
    {
    echo "all fields required";
    }

}

?>


Wat gaat hier mis?

Hij zet nog steeds niks in de database?

Groetjes
Ed
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:22:44
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

26/11/2021 14:50:19
Quote Anchor link
Op regel 108 staat een dingetje wat daar niet thuishoort.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/11/2021 14:53:03
Quote Anchor link
Ja, maar dat is geen showstopper, denk ik.

Pas mysqli_error() eens aan naar mysqli_error($data).
Dan zal je wel een error zien.

En verder is je script zeer gevoelig voor SQL-injection!!!!

En ook ontgaat mij het nut waarom je twee keer een password (open en bloot!) wilt opslaan?
Gewijzigd op 26/11/2021 14:57:26 door - Ariën -
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

26/11/2021 14:56:47
Quote Anchor link
En regel 118 moet zonder ! zijn.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/11/2021 15:00:01
Quote Anchor link
Persoonlijk ben ik niet van die isset's() voor alle velden.
Controleer gewoon of ze leeg zijn op deze manier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(trim($input)=="") {
    echo "Invoer is leeg";
}

?>


En verzamel dit dan in een array, en doorloop alles wat een error toont, en als er errors zijn (count() ) dan laat je alle fouten zien, en anders is alles goed en kan je de rest afhandelen.
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

26/11/2021 15:52:14
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
<?php

session_start();
?>

`
<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type ="text/css" href="style4.css">
<link rel="icon" href="../../../../favicon.ico" type="image/x-icon" >
<title>Registratie Gebruiker</title>
</head>

<body>

    <div>
        <form action=registration.php method="POST">
            <div class = "loginbox">
                <img src="avatar.png" class="avatar">
                <h1>Registratie</h1>
                <p>Vul het formulier in</p>
                <div>
                    <label for = "voornaam"><b>Voornaam</b></label>
                    <input type="text" name ="voornaam" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "achternaam"><b>Achternaam</b></label>
                <input type="text" name ="achternaam" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "email"><b>Email-adres</b></label>
                <input type type="email" name ="email" required>
                <div>
                
                <div>
                <label for = "telefoonnummer"><b>Telefoonnummer</b></label>
                <input type="text" name ="telefoonnummer" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "adres"><b>Adres</b></label>
                <input type="text" name ="adres" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "postcode"><b>Postcode</b></label>
                <input type="text" name ="postcode" required>
                </div>


                <div>
                <label for = "woonplaats"><b>Woonplaats</b></label>
                <input type="text" name ="woonplaats" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "username"><b>Gebruikersnaam</b></label>
                <input type="text" name ="username" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "password"><b>Wachtwoord</b></label>
                <input type="password" name ="password" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "password2"><b>Wachtwoord 2</b></label>
                <input type="password" name ="password2" required>
                </div>

                <div class="form-group">
                <label for="geslacht">Geslacht</label>
                <div>
                  <label for="man" class="radio-inline"
                    ><input
                      type="radio"
                      name="geslacht"
                      value="m"
                      id="man"
                    />Man</label
                  >
                  <label for="vrouw" class="radio-inline"
                    ><input
                      type="radio"
                      name="geslacht"
                      value="f"
                      id="vrouw"
                    />Vrouw</label
                  >
                  <label for="anders" class="radio-inline"
                    ><input
                      type="radio"
                      name="geslacht"
                      value="o"
                      id="anders"
                    />Anders</label
                  >
                </div>

                <input type="submit" name="submit" value = "Registreren">

                <button><a href = "login2.php">Al een account?</a><br>        </button>

</body>
</head>
</html>
`
<?php

$host
= "localhost";
$user = "root";
$password ="usbw";
$db = "login";

$data = mysqli_connect($host, $user, $password, $db);

if(isset($_POST['submit']))
{

    if
        (
            !
empty($_POST['voornaam']) && !empty($_POST['achternaam']) && !empty($_POST['email']) && !empty($_POST['telefoonnummer']) && !empty($_POST['adres']) && !empty($_POST['postcode']) && !empty($_POST['wooplaats']) && !empty($_POST['username']) && !empty($_POST['password1']) && !empty($_POST['password2']) && !empty($_POST['geslacht'])
        )
    {

        $voornaam = $_POST ['voornaam'];
        $achternaam = $_POST ['achternaam'];
        $email = $_POST ['email'];
        $telefoonnummer = $_POST ['telefoonnummer'];
        $adres = $_POST ['adres'];
        $postcode = $_POST ['postcode'];
        $woonplaats = $_POST ['woonplaats'];
        $username = $_POST ['username'];
        $password1 = $_POST ['password1'];
        $password2 = $_POST ['password2'];
        $geslacht = $_POST ['geslacht'];

        $query = "INSERT INTO user (voornaam, achternaam, email, postcode, woonplaats, username, password1, password2, geslacht) values('$voornaam', '$achternaam', '$email', '$telefoonnummer', '$adres', '$postcode', '$woonplaats', '$username', '$password1', '$password2', '$geslacht')";

        $run = mysqli_query ($data, $query) or mysqli_error($data);
        
            if($run)
            {

                echo "Form submitted succesfully";
            }

            else
            {
                echo "Form no submitted";
            }
    }

    else
    {
    echo "all fields required";
    }

}

?>


Aangepast maar nog steeds geen toevogingen. Hoe kan dit toch??
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/11/2021 16:00:26
Quote Anchor link
Or wat?

or die() zal je bedoelen.
Al zou ik de fout eerder op regel 147 toevoegen, en geen kerkhoftechniek met 'or die(mysqli_error($data))' gebruiken.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

26/11/2021 17:13:04
Quote Anchor link
Ik heb de boel wat opgekalefaterd en versimpeld en losgelaten op een adhoc db.
(Zelf even de velden aanvullen)
Het werkt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php
if(isset($_POST['submit']))
{

    if ( !empty( $_POST['voornaam'] ) && !empty( $_POST['achternaam'] ) )
    {

        $host = "localhost";
        $user = "root";
        $password ="usbw";
        $db = "login";
        $data = mysqli_connect( $host, $user, $password, $db );

        $voornaam = $_POST ['voornaam'];
        $achternaam = $_POST ['achternaam'];

        $query = "INSERT INTO user (voornaam, achternaam) VALUES('" . $voornaam . "', '". $achternaam . "' );";
        echo '<p>' . $query . '</p>';
        $run = mysqli_query ($data, $query); // or mysqli_error($data);

        if( $run )
        {

            echo "Form submitted succesfully";
        }
else {
            echo "Form no submitted";
        }
    }
else {
        echo "all fields required";
    }
}

?>

<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type ="text/css" href="style4.css">
<link rel="icon" href="../../../../favicon.ico" type="image/x-icon" >
<title>Registratie Gebruiker</title>
</head>

<body>
    <div>
        <form action=registration.php method="POST">
            <div class = "loginbox">
                <img src="avatar.png" class="avatar">
                <h1>Registratie</h1>
                <p>Vul het formulier in</p>

                <div>
                <label for = "voornaam"><b>Voornaam</b></label>
                <input type="text" name ="voornaam" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "achternaam"><b>Achternaam</b></label>
                <input type="text" name ="achternaam" required>
                </div>

                <input type="submit" name="submit" value = "Registreren">
            </div>
        </form>
        <button><a href = "login2.php">Al een account?</a></button>
    </div>
</body>

</html>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/11/2021 17:18:57
Quote Anchor link
Ik raad wel aan om:

- Goede foutafhandeling in te bouwen.
- SQL-injection beveiliging in te bouwen
- Formulier validatie.
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 15:33:17
Quote Anchor link
hallo,

WE zijn er bijna, maar nog niet helemaal.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
<?php
if(isset($_POST['submit']))
{

    if (
         !
empty( $_POST['voornaam'] ) &&
         !
empty( $_POST['achternaam'] ) &&
         !
empty( $_POST['email'] ) &&
         !
empty( $_POST['telefoon'] ) &&
         !
empty( $_POST['adres'] ) &&
         !
empty( $_POST['postcode'] ) &&
         !
empty( $_POST['woonplaats'] ) &&
         !
empty( $_POST['username'] ) &&
         !
empty( $_POST['password1'] ) &&
         !
empty( $_POST['password2'] ) &&
         !
empty( $_POST['gesacht'] ) &&
         !
empty( $_POST['geboortedatum'] ) &&
         !
empty( $_POST['usertype'] )
         )

    {

        $host = "localhost";
        $user = "root";
        $password ="usbw";
        $db = "login";
        $data = mysqli_connect( $host, $user, $password, $db );

        $voornaam = $_POST ['voornaam'];
        $achternaam = $_POST ['achternaam'];
        $email = $_POST ['email'];
        $telefoon = $_POST ['telefoon'];
        $adres = $_POST ['adres'];
        $postcode = $_POST ['postcode'];
        $woonplaats = $_POST ['woonplaats'];
        $gebruikersnaam = $_POST ['username'];
        $password1 = $_POST ['password1'];
        $password2 = $_POST ['password2'];
        $geslacht = $_POST ['geslacht'];
        $geboortedatum = $_POST ['geboortedatum'];
        $usertype = $_POST ['usertype'];




        $query = "INSERT INTO user (voornaam, achternaam, email, telefoon, adres, postcode, woonplaats, username, password1, password2, geslacht, geboortedatum, usertype)  VALUES('" . $voornaam . "', '". $achternaam . "', '". $email . "', '". $telefoon . "', '". $adres . "', '". $postcode . "', '". $woonplaats . "', '". $username . "', '". $password1 . "', '". $password2 . "', '". $geslacht . "', '". $geboortedatum . "', '". $usertype . "' )";

        echo '<p>' . $query . '</p>';

        $run = mysqli_query ($data, $query); // or mysqli_error($data);

        if( $run )
        {

            echo "Form submitted succesfully";
        }

        else
        {
            echo "Form not submitted";
        }
        }

 else
       {
           echo "all fields required";
        }
}

?>


<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type ="text/css" href="style4.css">
<link rel="icon" href="../../../../favicon.ico" type="image/x-icon" >
<title>Registratie Gebruiker</title>
</head>

<body>
    <div>
        <form action=registreren.php method="POST">
            <div class = "loginbox">
                <img src="avatar.png" class="avatar">
                <h1>Registratie</h1>
                <p>Vul het formulier in</p>

                <div>
                    <label for = "voornaam"><b>Voornaam</b></label>
                    <input type="text" name ="voornaam" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "achternaam"><b>Achternaam</b></label>
                    <input type="text" name ="achternaam" required>
                </div>

                <div>
                  <label for = "email"><b>Email-adres</b></label>
                  <input type type="email" name ="email" required>
                <div>

                <div>
                    <label for = "telefoonnummer"><b>Telefoonnummer</b></label>
                    <input type="text" name ="telefoonnummer" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "adres"><b>Adres</b></label>
                    <input type="text" name ="adres" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "postcode"><b>Postcode</b></label>
                    <input type="text" name ="postcode" required>
                </div>


                <div>
                    <label for = "woonplaats"><b>Woonplaats</b></label>
                    <input type="text" name ="woonplaats" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "username"><b>Gebruikersnaam</b></label>
                    <input type="text" name ="username" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "password"><b>Wachtwoord</b></label>
                    <input type="password" name ="password1" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "password2"><b>Wachtwoord 2</b></label>
                    <input type="password" name ="password2" required>
                </div>

                <div class="form-group">
                    <label for="geslacht">Geslacht</label>
                    <div>
                    <label for="man" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="m"
                        id="man"
                        />Man</label
                    >
                    <label for="vrouw" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="f"
                        id="vrouw"
                        />Vrouw</label
                    >
                    <label for="anders" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="o"
                        id="anders"
                        />Anders</label
                    >
                </div>



                <input type="submit" name="submit" value = "Registreren">
            </div>
        </form>
        <button><a href = "login2.php">Al een account?</a></button>
    </div>
</body>

</html>


Hij slaat de eerste 2 wel op maar de rest niet! Wat doe ik toch fout?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

28/11/2021 15:52:03
Quote Anchor link
Regel 15 > gesacht
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 16:23:32
Quote Anchor link
Aangepast maar doet het nog niet!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2021 16:28:59
Quote Anchor link
Wat doet die niet? En wat gebeurt er wel?
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 16:45:22
Quote Anchor link
De voornaam en de achternaam worden wel in de database gezet maar de rest niet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2021 16:50:59
Quote Anchor link
En wat zegt de echo op lijn 46?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

28/11/2021 17:43:59
Quote Anchor link
Ik betwijfel of voor- en achternaam in de database komen omdat deze vergelijking niet lukt daar de velden niet voorkomen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
!empty( $_POST['telefoon'] ) &&
!empty( $_POST['geboortedatum'] ) &&
!empty( $_POST['usertype'] )


Deze komt wel voor.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="text" name ="telefoonnummer" required>


Ik zou ook één van de radio inputs checked meegeven. Dan komt er minimaal iets in de database voor het geval er niets wordt gekozen.
Gewijzigd op 28/11/2021 17:44:34 door Adoptive Solution
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 18:16:37
Quote Anchor link
Dit komt er te voor schijn:

INSERT INTO user (voornaam, achternaam) VALUES('Ed', 'Jeurissen' );

Form submitted succesfully

@Adoptivee !empty telefoon begint bij regel 5 en daar wordt wel degelijk voornaam en achtrernaam meegenomen (en overige items)

Dus wat gaat er fout?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

28/11/2021 18:32:04
Quote Anchor link
Dan gebruik je de code die ik eerder heb gepost en niet je eigen code van 15:33.
Vermoedelijk zijn de velden in de database DEFAULT NULL zodat niet ingevulde velden de waarden NULL krijgen en niet worden geweigerd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
DROP TABLE IF EXISTS `user`;
CREATE TABLE `user` (
  `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `voornaam` varchar(50) NOT NULL,
  `achternaam` varchar(50) NOT NULL,
  `email` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `telefoon` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `adres` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `postcode` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `woonplaats` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `username` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `password1` varchar(100) DEFAULT NULL,
  `password2` varchar(100) DEFAULT NULL,
  `geslacht` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `geboortedatum` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `usertype` varchar(50) DEFAULT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8mb4;
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 18:44:24
Quote Anchor link
Ik heb in het HTML stuk registeren.php vervangen door registreren2.php


Ik krijg dan dit:

all fields required

(registreren was toen nog met 2 waardes, dat werkte wel)


Toevoeging op 28/11/2021 18:47:44:

En waar moet ik de drop table zetten?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2021 18:54:59
Quote Anchor link
Uitvoeren in je SQL-tool zoals phpMyAdmin.
Bestaande tabel wordt verwijderd!!!!!!!

Zelf raad ik af om een hele sloot aan empty's te gebruiken. Zo weet je nooit welk formulierveld fout valideert.

Controleer dit per stuk in een if.
Gewijzigd op 28/11/2021 19:14:26 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 19:25:54
Quote Anchor link
de tabel is verwijdert en een nieuwe is aangemaakt.
Als ik mijn script weer gebruik dan krijg ik weer een foutmelding:

all fields required

Code tot nog toe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
<?php

if(isset($_POST['submit']))
{

    if (
         !
empty( $_POST['voornaam'] ) &&
         !
empty( $_POST['achternaam'] ) &&
         !
empty( $_POST['email'] ) &&
         !
empty( $_POST['telefoon'] ) &&
         !
empty( $_POST['adres'] ) &&
         !
empty( $_POST['postcode'] ) &&
         !
empty( $_POST['woonplaats'] ) &&
         !
empty( $_POST['username'] ) &&
         !
empty( $_POST['password1'] ) &&
         !
empty( $_POST['password2'] ) &&
         !
empty( $_POST['geslacht'] ) &&
         !
empty( $_POST['geboortedatum'] ) &&
         !
empty( $_POST['usertype'] )
         )

    {

        $host = "localhost";
        $user = "root";
        $password ="usbw";
        $db = "login";
        $data = mysqli_connect( $host, $user, $password, $db );

        $voornaam = $_POST ['voornaam'];
        $achternaam = $_POST ['achternaam'];
        $email = $_POST ['email'];
        $telefoon = $_POST ['telefoon'];
        $adres = $_POST ['adres'];
        $postcode = $_POST ['postcode'];
        $woonplaats = $_POST ['woonplaats'];
        $gebruikersnaam = $_POST ['username'];
        $password1 = $_POST ['password1'];
        $password2 = $_POST ['password2'];
        $geslacht = $_POST ['geslacht'];
        $geboortedatum = $_POST ['geboortedatum'];
        $usertype = $_POST ['usertype'];




        $query = "INSERT INTO user (voornaam, achternaam, email, telefoon, adres, postcode, woonplaats, username, password1, password2, geslacht, geboortedatum, usertype)  VALUES ('" . $voornaam . "', '". $achternaam . "', '". $email . "', '". $telefoon . "', '". $adres . "', '". $postcode . "', '". $woonplaats . "', '". $username . "', '". $password1 . "', '". $password2 . "', '". $geslacht . "', '". $geboortedatum . "', '". $usertype . "' )";

        echo '<p>' . $query . '</p>';

        $run = mysqli_query ($data, $query); // or mysqli_error($data);

        if( $run )
        {

            echo "Form submitted succesfully";
        }

        else
        {
            echo "Form not submitted";
        }
        }

 else
       {
           echo "all fields required";
        }
}

?>


<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type ="text/css" href="style4.css">
<link rel="icon" href="../../../../favicon.ico" type="image/x-icon" >
<title>Registratie Gebruiker</title>
</head>

<body>
    <div>
        <form action=registreren2.php method="POST">
            <div class = "loginbox">
                <img src="avatar.png" class="avatar">
                <h1>Registratie</h1>
                <p>Vul het formulier in</p>

                <div>
                    <label for = "voornaam"><b>Voornaam</b></label>
                    <input type="text" name ="voornaam" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "achternaam"><b>Achternaam</b></label>
                    <input type="text" name ="achternaam" required>
                </div>

                <div>
                  <label for = "email"><b>Email-adres</b></label>
                  <input type type="email" name ="email" required>
                <div>

                <div>
                    <label for = "telefoonnummer"><b>Telefoonnummer</b></label>
                    <input type="text" name ="telefoonnummer" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "adres"><b>Adres</b></label>
                    <input type="text" name ="adres" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "postcode"><b>Postcode</b></label>
                    <input type="text" name ="postcode" required>
                </div>


                <div>
                    <label for = "woonplaats"><b>Woonplaats</b></label>
                    <input type="text" name ="woonplaats" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "username"><b>Gebruikersnaam</b></label>
                    <input type="text" name ="username" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "password"><b>Wachtwoord</b></label>
                    <input type="password" name ="password1" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "password2"><b>Wachtwoord 2</b></label>
                    <input type="password" name ="password2" required>
                </div>

                <div class="form-group">
                    <label for="geslacht">Geslacht</label>
                    <div>
                    <label for="man" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="m"
                        id="man"
                        />Man</label
                    >
                    <label for="vrouw" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="f"
                        id="vrouw"
                        />Vrouw</label
                    >
                    <label for="anders" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="o"
                        id="anders"
                        />Anders</label
                    >
                </div>



                <input type="submit" name="submit" value = "Registreren">
            </div>
        </form>
        <button><a href = "login2.php">Al een account?</a></button>
    </div>
</body>

</html>


Wat moet ik aanpassen??
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.