inserten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2021 19:32:24
Quote Anchor link
De vraag is, waarin ik al in mijn vorige post hintte, of je wel een sloot aan empty ()'s wilt.

Wil je niet per stuk weten welke niet valideert? Dat lijkt mij zinniger dan te vragen: "Is voornaam of achternaam of email of telefoon...... niet leeg?" Met antwoord, ja of nee.
Gewijzigd op 28/11/2021 19:33:43 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 06:34:46
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 19:57:47
Quote Anchor link
Hoi Arien,

Zou niet hoven want die zijn allemaal required. Dat wordt in HTML al ondervangen. Maar dat lost het probleem niet op!
die empty dingen heb ik allemaal verwijderd maar

IK hou weer een hele berg (wel dezelfde) fouten over


Notice: Undefined index: voornaam in C:\USB WebServer\root\Youtube\Youtube2\registreren4.php on line 9

Notice: Undefined index: achternaam in C:\USB WebServer\root\Youtube\Youtube2\registreren4.php on line 10

Notice: Undefined index: email in C:\USB WebServer\root\Youtube\Youtube2\registreren4.php on line 11

Notice: Undefined index: telefoon in C:\USB WebServer\root\Youtube\Youtube2\registreren4.php on line 12

Notice: Undefined index: adres in C:\USB WebServer\root\Youtube\Youtube2\registreren4.php on line 13

Notice: Undefined index: postcode in C:\USB WebServer\root\Youtube\Youtube2\registreren4.php on line 14

Notice: Undefined index: woonplaats in C:\USB WebServer\root\Youtube\Youtube2\registreren4.php on line 15

Notice: Undefined index: username in C:\USB WebServer\root\Youtube\Youtube2\registreren4.php on line 16

Notice: Undefined index: password1 in C:\USB WebServer\root\Youtube\Youtube2\registreren4.php on line 17

Notice: Undefined index: password2 in C:\USB WebServer\root\Youtube\Youtube2\registreren4.php on line 18

Notice: Undefined index: geslacht in C:\USB WebServer\root\Youtube\Youtube2\registreren4.php on line 19

Notice: Undefined index: geboortedatum in C:\USB WebServer\root\Youtube\Youtube2\registreren4.php on line 20

Notice: Undefined index: usertype in C:\USB WebServer\root\Youtube\Youtube2\registreren4.php on line 21

Notice: Undefined variable: username in C:\USB WebServer\root\Youtube\Youtube2\registreren4.php on line 26
INSERT INTO user (voornaam, achternaam, email, telefoon, adres, postcode, woonplaats, username, password1, password2, geslacht, geboortedatum, usertype) VALUES ('', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '', '' )

Form submitted succesfully

Ik merk wel op dat ik denk dat de database nu wel gevuld kan worden!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2021 20:00:48
Quote Anchor link
Dus je wil niet duidelijk aan je gebruiker aangeven WELK veld niet goed ingevuld is?

Ik zou me snel ergeren als gebruiker als er enkel gezegd wordt dat de invoer niet klopt.

Over je foutmeldingen:
Je variabelen bestaan niet. Vermoedelijk controleer je niet of het formulier verstuurd is via POST.
Gewijzigd op 28/11/2021 20:02:18 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 20:06:36
Quote Anchor link
ze zijn via POST verstuurd!

zie bijgaand: <form action=registreren4.php method="POST">

Maar hoe op te lossen???
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2021 20:11:06
Quote Anchor link
Hoe ziet je code er nu uit?
Ikzelf raad aan om zo te controleren of er ge-POST is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") (
// Verstuurd via POST

// Hier je validatie met if'jes per veld
}
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 20:25:14
Quote Anchor link
Helaas ook geen soelaas!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
<?php

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
    // Verstuurd via POST
    
    // Hier je validatie met if'jes per veld


if(isset($_POST['submit']))
{

    if (
         !
empty( $_POST['voornaam'] ) &&
         !
empty( $_POST['achternaam'] ) &&
         !
empty( $_POST['email'] ) &&
         !
empty( $_POST['telefoon'] ) &&
         !
empty( $_POST['adres'] ) &&
         !
empty( $_POST['postcode'] ) &&
         !
empty( $_POST['woonplaats'] ) &&
         !
empty( $_POST['username'] ) &&
         !
empty( $_POST['password1'] ) &&
         !
empty( $_POST['password2'] ) &&
         !
empty( $_POST['geslacht'] ) &&
         !
empty( $_POST['geboortedatum'] ) &&
         !
empty( $_POST['usertype'] )
         )

    {

        $host = "localhost";
        $user = "root";
        $password ="usbw";
        $db = "login";
        $data = mysqli_connect( $host, $user, $password, $db );

        $voornaam = $_POST ['voornaam'];
        $achternaam = $_POST ['achternaam'];
        $email = $_POST ['email'];
        $telefoon = $_POST ['telefoon'];
        $adres = $_POST ['adres'];
        $postcode = $_POST ['postcode'];
        $woonplaats = $_POST ['woonplaats'];
        $gebruikersnaam = $_POST ['username'];
        $password1 = $_POST ['password1'];
        $password2 = $_POST ['password2'];
        $geslacht = $_POST ['geslacht'];
        $geboortedatum = $_POST ['geboortedatum'];
        $usertype = $_POST ['usertype'];




        $query = "INSERT INTO user (voornaam, achternaam, email, telefoon, adres, postcode, woonplaats, username, password1, password2, geslacht, geboortedatum, usertype)  VALUES ('" . $voornaam . "', '". $achternaam . "', '". $email . "', '". $telefoon . "', '". $adres . "', '". $postcode . "', '". $woonplaats . "', '". $username . "', '". $password1 . "', '". $password2 . "', '". $geslacht . "', '". $geboortedatum . "', '". $usertype . "' )";

        echo '<p>' . $query . '</p>';

        $run = mysqli_query ($data, $query); // or mysqli_error($data);

        if( $run )
        {

            echo "Form submitted succesfully";
        }

        else
        {
            echo "Form not submitted";
        }
        }

 else
       {
           echo "all fields required";
        }

}

?>


<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type ="text/css" href="style4.css">
<link rel="icon" href="../../../../favicon.ico" type="image/x-icon" >
<title>Registratie Gebruiker</title>
</head>

<body>
    <div>
        <form action=registreren2.php method="POST">
            <div class = "loginbox">
                <img src="avatar.png" class="avatar">
                <h1>Registratie</h1>
                <p>Vul het formulier in</p>

                <div>
                    <label for = "voornaam"><b>Voornaam</b></label>
                    <input type="text" name ="voornaam" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "achternaam"><b>Achternaam</b></label>
                    <input type="text" name ="achternaam" required>
                </div>

                <div>
                  <label for = "email"><b>Email-adres</b></label>
                  <input type type="email" name ="email" required>
                <div>

                <div>
                    <label for = "telefoonnummer"><b>Telefoonnummer</b></label>
                    <input type="text" name ="telefoonnummer" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "adres"><b>Adres</b></label>
                    <input type="text" name ="adres" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "postcode"><b>Postcode</b></label>
                    <input type="text" name ="postcode" required>
                </div>


                <div>
                    <label for = "woonplaats"><b>Woonplaats</b></label>
                    <input type="text" name ="woonplaats" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "username"><b>Gebruikersnaam</b></label>
                    <input type="text" name ="username" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "password"><b>Wachtwoord</b></label>
                    <input type="password" name ="password1" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "password2"><b>Wachtwoord 2</b></label>
                    <input type="password" name ="password2" required>
                </div>

                <div class="form-group">
                    <label for="geslacht">Geslacht</label>
                    <div>
                    <label for="man" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="m"
                        id="man"
                        />Man</label
                    >
                    <label for="vrouw" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="f"
                        id="vrouw"
                        />Vrouw</label
                    >
                    <label for="anders" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="o"
                        id="anders"
                        />Anders</label
                    >
                </div>



                <input type="submit" name="submit" value = "Registreren">
            </div>
        </form>
        <button><a href = "login2.php">Al een account?</a></button>
    </div>
</body>

</html>
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

28/11/2021 20:29:12
Quote Anchor link
Kijk nog eens naar mijn eerdere bijdrage.
Wellicht zit daar de oplossing bij.
https://www.phphulp.nl/php/forum/topic/inserten/104174/1/#754916
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2021 20:29:55
Quote Anchor link
Regel 3 i.p.v. regel 8
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 20:35:11
Quote Anchor link
Arien hier snap ik niks van. Kun je duidelijk zijn. Dit is iemand met een kluitje het riet insturen. BEn hier al drie dagen mee bezig om het werkend te krijgen. Inserten in een db lijkt me iets essentieels. Ik ben op zoek naar werkende code!!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2021 20:45:45
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {

in plaats van dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if(isset($_POST['submit']))


Verder zie je het verkeerd, we sturen je niet met een kluitje het riet in.
We geven toch echt aan wat je moet doen. :-)

Kijk ook eens met dit, nadat je hebt gecontroleerd of je formulier is ge-POST, welke inhoud er ge-POST is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo "<pre>".print_r($_POST,true)."</pre>";
Gewijzigd op 28/11/2021 20:50:29 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

29/11/2021 17:42:46
Quote Anchor link
Hallo heren,

Allereerst mijn excuses voor mijn uitlatingen van gisteren.

Resultaat tot nog toe:

INSERT INTO user (voornaam, achternaam, email, telefoon, adres, postcode, woonplaats, username, password1, password2, geslacht, geboortedatum, usertype) VALUES ('Pietje', 'Puk', '[email protected]', '', 'etwet', '2352 bb', 'etwet', 'non', '123', '123', 'o', '', '' )

Form not submitted
Array
(
[voornaam] => Pietje
[achternaam] => Puk
=> [email protected]
[telefoonnummer] => 1
[adres] => etwet
[postcode] => 2352 bb
[woonplaats] => etwet
[username] => non
[password1] => 123
[password2] => 123
[geslacht] => o
[submit] => Registreren
)


Hij doet wel iets maar slaat ze niet op in de db.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type ="text/css" href="style4.css">
<link rel="icon" href="../../../../favicon.ico" type="image/x-icon" >
<title>Registratie Gebruiker</title>
</head>

<body>
    <div>
        <form action=registreren4.php method="POST">
            <div class = "loginbox">
                <img src="avatar.png" class="avatar">
                <h1>Registratie</h1>
                <p>Vul het formulier in</p>

                <div>
                    <label for = "voornaam"><b>Voornaam</b></label>
                    <input type="text" name ="voornaam" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "achternaam"><b>Achternaam</b></label>
                    <input type="text" name ="achternaam" required>
                </div>

                <div>
                  <label for = "email"><b>Email-adres</b></label>
                  <input type type="email" name ="email" required>
                <div>

                <div>
                    <label for = "telefoonnummer"><b>Telefoonnummer</b></label>
                    <input type="text" name ="telefoonnummer" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "adres"><b>Adres</b></label>
                    <input type="text" name ="adres" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "postcode"><b>Postcode</b></label>
                    <input type="text" name ="postcode" required>
                </div>


                <div>
                    <label for = "woonplaats"><b>Woonplaats</b></label>
                    <input type="text" name ="woonplaats" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "username"><b>Gebruikersnaam</b></label>
                    <input type="text" name ="username" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "password"><b>Wachtwoord</b></label>
                    <input type="password" name ="password1" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "password2"><b>Wachtwoord 2</b></label>
                    <input type="password" name ="password2" required>
                </div>

                <div class="form-group">
                    <label for="geslacht">Geslacht</label>
                    <div>
                    <label for="man" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="m"
                        id="man"
                        />Man</label
                    >
                    <label for="vrouw" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="f"
                        id="vrouw"
                        />Vrouw</label
                    >
                    <label for="anders" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="o"
                        id="anders"
                        />Anders</label
                    >
                </div>



                <input type="submit" name="submit" value = "Registreren">
            </div>
        </form>
        <button><a href = "login2.php">Al een account?</a></button>
    </div>
</body>

</html>


<?php

        $host
= "localhost";
        $user = "root";
        $password ="usbw";
        $db = "login";
        $data = mysqli_connect( $host, $user, $password, $db );

        $voornaam = isset($_POST['voornaam']) && trim($_POST['voornaam'])!='' ? $_POST['voornaam'] : '';
        //$voornaam = $_POST ['voornaam'];
        $achternaam = isset($_POST['achternaam']) && trim($_POST['achternaam'])!='' ? $_POST['achternaam'] : '';
        //$achternaam = $_POST ['achternaam'];
        $email = isset($_POST['email']) && trim($_POST['email'])!='' ? $_POST['email'] : '';
        //$email = $_POST ['email'];
        $telefoon = isset($_POST['telefoon']) && trim($_POST['telefoon'])!='' ? $_POST['telefoon'] : '';
        //$telefoon = $_POST ['telefoon'];
        $adres = isset($_POST['adres']) && trim($_POST['adres'])!='' ? $_POST['adres'] : '';
        //$adres = $_POST ['adres'];
        $postcode = isset($_POST['postcode']) && trim($_POST['postcode'])!='' ? $_POST['postcode'] : '';
        //$postcode = $_POST ['postcode'];
        $woonplaats = isset($_POST['woonplaats']) && trim($_POST['woonplaats'])!='' ? $_POST['woonplaats'] : '';
        //$woonplaats = $_POST ['woonplaats'];
        $gebruikersnaam = isset($_POST['username']) && trim($_POST['username'])!='' ? $_POST['username'] : '';
        //$gebruikersnaam = $_POST ['username'];
        $password1 = isset($_POST['password1']) && trim($_POST['password1'])!='' ? $_POST['password1'] : '';
        //$password1 = $_POST ['password1'];
        $password2 = isset($_POST['password2']) && trim($_POST['password2'])!='' ? $_POST['password2'] : '';
        //$password2 = $_POST ['password2'];
        $geslacht = isset($_POST['geslacht']) && trim($_POST['geslacht'])!='' ? $_POST['geslacht'] : '';
        //$geslacht = $_POST ['geslacht'];
        $geboortedatum = isset($_POST['geboortedatum']) && trim($_POST['geboortedatum'])!='' ? $_POST['geboortedatum'] : '';
        //$geboortedatum = $_POST ['geboortedatum'];
        $usertype = isset($_POST['usertype']) && trim($_POST['usertype'])!='' ? $_POST['usertype'] : '';
        //$usertype = $_POST ['usertype'];




        $query = "INSERT INTO user (voornaam, achternaam, email, telefoon, adres, postcode, woonplaats, username, password1, password2, geslacht, geboortedatum, usertype)  VALUES ('" . $voornaam . "', '". $achternaam . "', '". $email . "', '". $telefoon . "', '". $adres . "', '". $postcode . "', '". $woonplaats . "', '". $gebruikersnaam . "', '". $password1 . "', '". $password2 . "', '". $geslacht . "', '". $geboortedatum . "', '". $usertype . "' )";

        echo '<p>' . $query . '</p>';

        $run = mysqli_query ($data, $query); // or mysqli_error($data);

        if( $run )
        {

            echo "Form submitted succesfully";
        }

        else
        {
            echo "Form not submitted";
        }

    
        echo "<pre>".print_r($_POST,true)."</pre>";
?>


Wat gaat er toch mis. Ik het idee het laatste stukje maar waar??
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/11/2021 17:45:38
Quote Anchor link
Omdat je niet aan MySQL vraagt WAT er mis is, door mysqli_error($data) te gebruiken op lijn 158.
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

29/11/2021 17:56:16
Quote Anchor link
Ben ik nu blind??

Unknown column 'telefoon' in 'field list'

Ik zie het echt niet!!

Waar gaat het mis?



Toevoeging op 29/11/2021 17:57:27:

Toegevoegd/aangepast:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
        else
        {
            echo "Form not submitted";
            $fout = mysqli_error($data);
            echo '<p>' . $fout . '</p>';
        }
    
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/11/2021 17:58:49
Quote Anchor link
Unknown column 'telefoon' in 'field list'

Vertaald:

Onbekende kolom 'telefoon' in 'veldlijst'

Spreekt voor zich. Je mist dat veld in je database.
Gewijzigd op 29/11/2021 17:59:31 door - Ariën -
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

29/11/2021 18:44:12
Quote Anchor link
Sluit de PHP code in met

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
if( isset($_POST['submit']))
{
..
}


En verander telefoon in telefoonnummer, iets wat ik al eerder onder de aandacht heb gebracht.
En dan werkt het. In ieder geval bij mij.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/11/2021 18:47:01
Quote Anchor link
Op sich is if( isset($_POST['submit'])) niet de juiste manier in mijn ogen.
Je wilt immers weten of het via POST verstuurd is, en niet of er op een knop gedrukt is.

Beiden zou wel kunnen als je twee verschillende submit knoppen hebt in een formulier.
Gewijzigd op 29/11/2021 18:47:23 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

30/11/2021 09:44:12
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$voornaam
= isset($_POST['voornaam']) && trim($_POST['voornaam'])!='' ? $_POST['voornaam'] : '';
?>


of de korte versie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$voornaam
= filter_input(INPUT_POST, 'voornaam');
?>


https://www.php.net/filter-input

Waarbij je dan eventueel nog een 3e parameter kunt gebruiken die dan controleert of de gegeven invoer wel een getal / datum / emailadres is

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$email
= filter_input(INPUT_POST, 'email', FILTER_VALIDATE_EMAIL);
?>


https://www.php.net/manual/en/filter.filters.validate.php
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.