inserten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

26/11/2021 14:37:57
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
<?php

session_start();
?>

`
<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type ="text/css" href="style4.css">
<link rel="icon" href="../../../../favicon.ico" type="image/x-icon" >
<title>Registratie Gebruiker</title>
</head>

<body>

    <div>
        <form action=registration.php method="POST">
            <div class = "loginbox">
                <img src="avatar.png" class="avatar">
                <h1>Registratie</h1>
                <p>Vul het formulier in</p>
                <div>
                    <label for = "voornaam"><b>Voornaam</b></label>
                    <input type="text" name ="voornaam" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "achternaam"><b>Achternaam</b></label>
                <input type="text" name ="achternaam" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "email"><b>Email-adres</b></label>
                <input type type="email" name ="email" required>
                <div>
                
                <div>
                <label for = "telefoonnummer"><b>Telefoonnummer</b></label>
                <input type="text" name ="telefoonnummer" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "adres"><b>Adres</b></label>
                <input type="text" name ="adres" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "postcode"><b>Postcode</b></label>
                <input type="text" name ="postcode" required>
                </div>


                <div>
                <label for = "woonplaats"><b>Woonplaats</b></label>
                <input type="text" name ="woonplaats" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "username"><b>Gebruikersnaam</b></label>
                <input type="text" name ="username" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "password"><b>Wachtwoord</b></label>
                <input type="password" name ="password" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "password2"><b>Wachtwoord 2</b></label>
                <input type="password" name ="password2" required>
                </div>

                <div class="form-group">
                <label for="geslacht">Geslacht</label>
                <div>
                  <label for="man" class="radio-inline"
                    ><input
                      type="radio"
                      name="geslacht"
                      value="m"
                      id="man"
                    />Man</label
                  >
                  <label for="vrouw" class="radio-inline"
                    ><input
                      type="radio"
                      name="geslacht"
                      value="f"
                      id="vrouw"
                    />Vrouw</label
                  >
                  <label for="anders" class="radio-inline"
                    ><input
                      type="radio"
                      name="geslacht"
                      value="o"
                      id="anders"
                    />Anders</label
                  >
                </div>

                <input type="submit" name="submit" value = "Registreren">

                <button><a href = "login2.php">Al een account?</a><br>        </button>

</body>
</head>
</html>
`
<?php

$host
= "localhost";
$user = "root";
$password ="usbw";
$db = "login";

$data = mysqli_connect($host, $user, $password, $db);

if(!isset($_POST['submit']))
{

    if
        (
            !
empty($_POST['voornaam']) && !empty($_POST['achternaam']) && !empty($_POST['email']) && !empty($_POST['telefoonnummer']) && !empty($_POST['adres']) && !empty($_POST['postcode']) && !empty($_POST['wooplaats']) && !empty($_POST['username']) && !empty($_POST['password1']) && !empty($_POST['password2']) && !empty($_POST['geslacht'])
        )
    {

        $voornaam = $_POST ['voornaam'];
        $achternaam = $_POST ['achternaam'];
        $email = $_POST ['email'];
        $telefoonnummer = $_POST ['telefoonnummer'];
        $adres = $_POST ['adres'];
        $postcode = $_POST ['postcode'];
        $woonplaats = $_POST ['woonplaats'];
        $username = $_POST ['username'];
        $password1 = $_POST ['password1'];
        $password2 = $_POST ['password2'];
        $geslacht = $_POST ['geslacht'];

        $query = "INSERT INTO user (voornaam, achternaam, email, postcode, woonplaats, username, password1, password2, geslacht) values('$voornaam', '$achternaam', '$email', '$telefoonnummer', '$adres', '$postcode', '$woonplaats', '$username', '$password1', '$password2', '$geslacht')";

        $run = mysqli_query ($data, $query) or die(mysqli_error());
        
            if($run)
            {

                echo "Form submitted succesfully";
            }

            else
            {
                echo "Form no submitted";
            }
    }

    else
    {
    echo "all fields required";
    }

}

?>


Wat gaat hier mis?

Hij zet nog steeds niks in de database?

Groetjes
Ed
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 01:17:38
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

26/11/2021 14:50:19
Quote Anchor link
Op regel 108 staat een dingetje wat daar niet thuishoort.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/11/2021 14:53:03
Quote Anchor link
Ja, maar dat is geen showstopper, denk ik.

Pas mysqli_error() eens aan naar mysqli_error($data).
Dan zal je wel een error zien.

En verder is je script zeer gevoelig voor SQL-injection!!!!

En ook ontgaat mij het nut waarom je twee keer een password (open en bloot!) wilt opslaan?
Gewijzigd op 26/11/2021 14:57:26 door - Ariën -
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

26/11/2021 14:56:47
Quote Anchor link
En regel 118 moet zonder ! zijn.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/11/2021 15:00:01
Quote Anchor link
Persoonlijk ben ik niet van die isset's() voor alle velden.
Controleer gewoon of ze leeg zijn op deze manier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(trim($input)=="") {
    echo "Invoer is leeg";
}

?>


En verzamel dit dan in een array, en doorloop alles wat een error toont, en als er errors zijn (count() ) dan laat je alle fouten zien, en anders is alles goed en kan je de rest afhandelen.
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

26/11/2021 15:52:14
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
<?php

session_start();
?>

`
<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type ="text/css" href="style4.css">
<link rel="icon" href="../../../../favicon.ico" type="image/x-icon" >
<title>Registratie Gebruiker</title>
</head>

<body>

    <div>
        <form action=registration.php method="POST">
            <div class = "loginbox">
                <img src="avatar.png" class="avatar">
                <h1>Registratie</h1>
                <p>Vul het formulier in</p>
                <div>
                    <label for = "voornaam"><b>Voornaam</b></label>
                    <input type="text" name ="voornaam" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "achternaam"><b>Achternaam</b></label>
                <input type="text" name ="achternaam" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "email"><b>Email-adres</b></label>
                <input type type="email" name ="email" required>
                <div>
                
                <div>
                <label for = "telefoonnummer"><b>Telefoonnummer</b></label>
                <input type="text" name ="telefoonnummer" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "adres"><b>Adres</b></label>
                <input type="text" name ="adres" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "postcode"><b>Postcode</b></label>
                <input type="text" name ="postcode" required>
                </div>


                <div>
                <label for = "woonplaats"><b>Woonplaats</b></label>
                <input type="text" name ="woonplaats" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "username"><b>Gebruikersnaam</b></label>
                <input type="text" name ="username" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "password"><b>Wachtwoord</b></label>
                <input type="password" name ="password" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "password2"><b>Wachtwoord 2</b></label>
                <input type="password" name ="password2" required>
                </div>

                <div class="form-group">
                <label for="geslacht">Geslacht</label>
                <div>
                  <label for="man" class="radio-inline"
                    ><input
                      type="radio"
                      name="geslacht"
                      value="m"
                      id="man"
                    />Man</label
                  >
                  <label for="vrouw" class="radio-inline"
                    ><input
                      type="radio"
                      name="geslacht"
                      value="f"
                      id="vrouw"
                    />Vrouw</label
                  >
                  <label for="anders" class="radio-inline"
                    ><input
                      type="radio"
                      name="geslacht"
                      value="o"
                      id="anders"
                    />Anders</label
                  >
                </div>

                <input type="submit" name="submit" value = "Registreren">

                <button><a href = "login2.php">Al een account?</a><br>        </button>

</body>
</head>
</html>
`
<?php

$host
= "localhost";
$user = "root";
$password ="usbw";
$db = "login";

$data = mysqli_connect($host, $user, $password, $db);

if(isset($_POST['submit']))
{

    if
        (
            !
empty($_POST['voornaam']) && !empty($_POST['achternaam']) && !empty($_POST['email']) && !empty($_POST['telefoonnummer']) && !empty($_POST['adres']) && !empty($_POST['postcode']) && !empty($_POST['wooplaats']) && !empty($_POST['username']) && !empty($_POST['password1']) && !empty($_POST['password2']) && !empty($_POST['geslacht'])
        )
    {

        $voornaam = $_POST ['voornaam'];
        $achternaam = $_POST ['achternaam'];
        $email = $_POST ['email'];
        $telefoonnummer = $_POST ['telefoonnummer'];
        $adres = $_POST ['adres'];
        $postcode = $_POST ['postcode'];
        $woonplaats = $_POST ['woonplaats'];
        $username = $_POST ['username'];
        $password1 = $_POST ['password1'];
        $password2 = $_POST ['password2'];
        $geslacht = $_POST ['geslacht'];

        $query = "INSERT INTO user (voornaam, achternaam, email, postcode, woonplaats, username, password1, password2, geslacht) values('$voornaam', '$achternaam', '$email', '$telefoonnummer', '$adres', '$postcode', '$woonplaats', '$username', '$password1', '$password2', '$geslacht')";

        $run = mysqli_query ($data, $query) or mysqli_error($data);
        
            if($run)
            {

                echo "Form submitted succesfully";
            }

            else
            {
                echo "Form no submitted";
            }
    }

    else
    {
    echo "all fields required";
    }

}

?>


Aangepast maar nog steeds geen toevogingen. Hoe kan dit toch??
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/11/2021 16:00:26
Quote Anchor link
Or wat?

or die() zal je bedoelen.
Al zou ik de fout eerder op regel 147 toevoegen, en geen kerkhoftechniek met 'or die(mysqli_error($data))' gebruiken.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

26/11/2021 17:13:04
Quote Anchor link
Ik heb de boel wat opgekalefaterd en versimpeld en losgelaten op een adhoc db.
(Zelf even de velden aanvullen)
Het werkt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php
if(isset($_POST['submit']))
{

    if ( !empty( $_POST['voornaam'] ) && !empty( $_POST['achternaam'] ) )
    {

        $host = "localhost";
        $user = "root";
        $password ="usbw";
        $db = "login";
        $data = mysqli_connect( $host, $user, $password, $db );

        $voornaam = $_POST ['voornaam'];
        $achternaam = $_POST ['achternaam'];

        $query = "INSERT INTO user (voornaam, achternaam) VALUES('" . $voornaam . "', '". $achternaam . "' );";
        echo '<p>' . $query . '</p>';
        $run = mysqli_query ($data, $query); // or mysqli_error($data);

        if( $run )
        {

            echo "Form submitted succesfully";
        }
else {
            echo "Form no submitted";
        }
    }
else {
        echo "all fields required";
    }
}

?>

<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type ="text/css" href="style4.css">
<link rel="icon" href="../../../../favicon.ico" type="image/x-icon" >
<title>Registratie Gebruiker</title>
</head>

<body>
    <div>
        <form action=registration.php method="POST">
            <div class = "loginbox">
                <img src="avatar.png" class="avatar">
                <h1>Registratie</h1>
                <p>Vul het formulier in</p>

                <div>
                <label for = "voornaam"><b>Voornaam</b></label>
                <input type="text" name ="voornaam" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "achternaam"><b>Achternaam</b></label>
                <input type="text" name ="achternaam" required>
                </div>

                <input type="submit" name="submit" value = "Registreren">
            </div>
        </form>
        <button><a href = "login2.php">Al een account?</a></button>
    </div>
</body>

</html>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/11/2021 17:18:57
Quote Anchor link
Ik raad wel aan om:

- Goede foutafhandeling in te bouwen.
- SQL-injection beveiliging in te bouwen
- Formulier validatie.
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 15:33:17
Quote Anchor link
hallo,

WE zijn er bijna, maar nog niet helemaal.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
<?php
if(isset($_POST['submit']))
{

    if (
         !
empty( $_POST['voornaam'] ) &&
         !
empty( $_POST['achternaam'] ) &&
         !
empty( $_POST['email'] ) &&
         !
empty( $_POST['telefoon'] ) &&
         !
empty( $_POST['adres'] ) &&
         !
empty( $_POST['postcode'] ) &&
         !
empty( $_POST['woonplaats'] ) &&
         !
empty( $_POST['username'] ) &&
         !
empty( $_POST['password1'] ) &&
         !
empty( $_POST['password2'] ) &&
         !
empty( $_POST['gesacht'] ) &&
         !
empty( $_POST['geboortedatum'] ) &&
         !
empty( $_POST['usertype'] )
         )

    {

        $host = "localhost";
        $user = "root";
        $password ="usbw";
        $db = "login";
        $data = mysqli_connect( $host, $user, $password, $db );

        $voornaam = $_POST ['voornaam'];
        $achternaam = $_POST ['achternaam'];
        $email = $_POST ['email'];
        $telefoon = $_POST ['telefoon'];
        $adres = $_POST ['adres'];
        $postcode = $_POST ['postcode'];
        $woonplaats = $_POST ['woonplaats'];
        $gebruikersnaam = $_POST ['username'];
        $password1 = $_POST ['password1'];
        $password2 = $_POST ['password2'];
        $geslacht = $_POST ['geslacht'];
        $geboortedatum = $_POST ['geboortedatum'];
        $usertype = $_POST ['usertype'];




        $query = "INSERT INTO user (voornaam, achternaam, email, telefoon, adres, postcode, woonplaats, username, password1, password2, geslacht, geboortedatum, usertype)  VALUES('" . $voornaam . "', '". $achternaam . "', '". $email . "', '". $telefoon . "', '". $adres . "', '". $postcode . "', '". $woonplaats . "', '". $username . "', '". $password1 . "', '". $password2 . "', '". $geslacht . "', '". $geboortedatum . "', '". $usertype . "' )";

        echo '<p>' . $query . '</p>';

        $run = mysqli_query ($data, $query); // or mysqli_error($data);

        if( $run )
        {

            echo "Form submitted succesfully";
        }

        else
        {
            echo "Form not submitted";
        }
        }

 else
       {
           echo "all fields required";
        }
}

?>


<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type ="text/css" href="style4.css">
<link rel="icon" href="../../../../favicon.ico" type="image/x-icon" >
<title>Registratie Gebruiker</title>
</head>

<body>
    <div>
        <form action=registreren.php method="POST">
            <div class = "loginbox">
                <img src="avatar.png" class="avatar">
                <h1>Registratie</h1>
                <p>Vul het formulier in</p>

                <div>
                    <label for = "voornaam"><b>Voornaam</b></label>
                    <input type="text" name ="voornaam" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "achternaam"><b>Achternaam</b></label>
                    <input type="text" name ="achternaam" required>
                </div>

                <div>
                  <label for = "email"><b>Email-adres</b></label>
                  <input type type="email" name ="email" required>
                <div>

                <div>
                    <label for = "telefoonnummer"><b>Telefoonnummer</b></label>
                    <input type="text" name ="telefoonnummer" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "adres"><b>Adres</b></label>
                    <input type="text" name ="adres" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "postcode"><b>Postcode</b></label>
                    <input type="text" name ="postcode" required>
                </div>


                <div>
                    <label for = "woonplaats"><b>Woonplaats</b></label>
                    <input type="text" name ="woonplaats" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "username"><b>Gebruikersnaam</b></label>
                    <input type="text" name ="username" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "password"><b>Wachtwoord</b></label>
                    <input type="password" name ="password1" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "password2"><b>Wachtwoord 2</b></label>
                    <input type="password" name ="password2" required>
                </div>

                <div class="form-group">
                    <label for="geslacht">Geslacht</label>
                    <div>
                    <label for="man" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="m"
                        id="man"
                        />Man</label
                    >
                    <label for="vrouw" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="f"
                        id="vrouw"
                        />Vrouw</label
                    >
                    <label for="anders" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="o"
                        id="anders"
                        />Anders</label
                    >
                </div>



                <input type="submit" name="submit" value = "Registreren">
            </div>
        </form>
        <button><a href = "login2.php">Al een account?</a></button>
    </div>
</body>

</html>


Hij slaat de eerste 2 wel op maar de rest niet! Wat doe ik toch fout?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

28/11/2021 15:52:03
Quote Anchor link
Regel 15 > gesacht
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 16:23:32
Quote Anchor link
Aangepast maar doet het nog niet!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2021 16:28:59
Quote Anchor link
Wat doet die niet? En wat gebeurt er wel?
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 16:45:22
Quote Anchor link
De voornaam en de achternaam worden wel in de database gezet maar de rest niet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2021 16:50:59
Quote Anchor link
En wat zegt de echo op lijn 46?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

28/11/2021 17:43:59
Quote Anchor link
Ik betwijfel of voor- en achternaam in de database komen omdat deze vergelijking niet lukt daar de velden niet voorkomen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
!empty( $_POST['telefoon'] ) &&
!empty( $_POST['geboortedatum'] ) &&
!empty( $_POST['usertype'] )


Deze komt wel voor.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="text" name ="telefoonnummer" required>


Ik zou ook één van de radio inputs checked meegeven. Dan komt er minimaal iets in de database voor het geval er niets wordt gekozen.
Gewijzigd op 28/11/2021 17:44:34 door Adoptive Solution
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 18:16:37
Quote Anchor link
Dit komt er te voor schijn:

INSERT INTO user (voornaam, achternaam) VALUES('Ed', 'Jeurissen' );

Form submitted succesfully

@Adoptivee !empty telefoon begint bij regel 5 en daar wordt wel degelijk voornaam en achtrernaam meegenomen (en overige items)

Dus wat gaat er fout?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

28/11/2021 18:32:04
Quote Anchor link
Dan gebruik je de code die ik eerder heb gepost en niet je eigen code van 15:33.
Vermoedelijk zijn de velden in de database DEFAULT NULL zodat niet ingevulde velden de waarden NULL krijgen en niet worden geweigerd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
DROP TABLE IF EXISTS `user`;
CREATE TABLE `user` (
  `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `voornaam` varchar(50) NOT NULL,
  `achternaam` varchar(50) NOT NULL,
  `email` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `telefoon` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `adres` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `postcode` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `woonplaats` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `username` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `password1` varchar(100) DEFAULT NULL,
  `password2` varchar(100) DEFAULT NULL,
  `geslacht` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `geboortedatum` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `usertype` varchar(50) DEFAULT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8mb4;
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 18:44:24
Quote Anchor link
Ik heb in het HTML stuk registeren.php vervangen door registreren2.php


Ik krijg dan dit:

all fields required

(registreren was toen nog met 2 waardes, dat werkte wel)


Toevoeging op 28/11/2021 18:47:44:

En waar moet ik de drop table zetten?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2021 18:54:59
Quote Anchor link
Uitvoeren in je SQL-tool zoals phpMyAdmin.
Bestaande tabel wordt verwijderd!!!!!!!

Zelf raad ik af om een hele sloot aan empty's te gebruiken. Zo weet je nooit welk formulierveld fout valideert.

Controleer dit per stuk in een if.
Gewijzigd op 28/11/2021 19:14:26 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 19:25:54
Quote Anchor link
de tabel is verwijdert en een nieuwe is aangemaakt.
Als ik mijn script weer gebruik dan krijg ik weer een foutmelding:

all fields required

Code tot nog toe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
<?php

if(isset($_POST['submit']))
{

    if (
         !
empty( $_POST['voornaam'] ) &&
         !
empty( $_POST['achternaam'] ) &&
         !
empty( $_POST['email'] ) &&
         !
empty( $_POST['telefoon'] ) &&
         !
empty( $_POST['adres'] ) &&
         !
empty( $_POST['postcode'] ) &&
         !
empty( $_POST['woonplaats'] ) &&
         !
empty( $_POST['username'] ) &&
         !
empty( $_POST['password1'] ) &&
         !
empty( $_POST['password2'] ) &&
         !
empty( $_POST['geslacht'] ) &&
         !
empty( $_POST['geboortedatum'] ) &&
         !
empty( $_POST['usertype'] )
         )

    {

        $host = "localhost";
        $user = "root";
        $password ="usbw";
        $db = "login";
        $data = mysqli_connect( $host, $user, $password, $db );

        $voornaam = $_POST ['voornaam'];
        $achternaam = $_POST ['achternaam'];
        $email = $_POST ['email'];
        $telefoon = $_POST ['telefoon'];
        $adres = $_POST ['adres'];
        $postcode = $_POST ['postcode'];
        $woonplaats = $_POST ['woonplaats'];
        $gebruikersnaam = $_POST ['username'];
        $password1 = $_POST ['password1'];
        $password2 = $_POST ['password2'];
        $geslacht = $_POST ['geslacht'];
        $geboortedatum = $_POST ['geboortedatum'];
        $usertype = $_POST ['usertype'];




        $query = "INSERT INTO user (voornaam, achternaam, email, telefoon, adres, postcode, woonplaats, username, password1, password2, geslacht, geboortedatum, usertype)  VALUES ('" . $voornaam . "', '". $achternaam . "', '". $email . "', '". $telefoon . "', '". $adres . "', '". $postcode . "', '". $woonplaats . "', '". $username . "', '". $password1 . "', '". $password2 . "', '". $geslacht . "', '". $geboortedatum . "', '". $usertype . "' )";

        echo '<p>' . $query . '</p>';

        $run = mysqli_query ($data, $query); // or mysqli_error($data);

        if( $run )
        {

            echo "Form submitted succesfully";
        }

        else
        {
            echo "Form not submitted";
        }
        }

 else
       {
           echo "all fields required";
        }
}

?>


<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type ="text/css" href="style4.css">
<link rel="icon" href="../../../../favicon.ico" type="image/x-icon" >
<title>Registratie Gebruiker</title>
</head>

<body>
    <div>
        <form action=registreren2.php method="POST">
            <div class = "loginbox">
                <img src="avatar.png" class="avatar">
                <h1>Registratie</h1>
                <p>Vul het formulier in</p>

                <div>
                    <label for = "voornaam"><b>Voornaam</b></label>
                    <input type="text" name ="voornaam" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "achternaam"><b>Achternaam</b></label>
                    <input type="text" name ="achternaam" required>
                </div>

                <div>
                  <label for = "email"><b>Email-adres</b></label>
                  <input type type="email" name ="email" required>
                <div>

                <div>
                    <label for = "telefoonnummer"><b>Telefoonnummer</b></label>
                    <input type="text" name ="telefoonnummer" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "adres"><b>Adres</b></label>
                    <input type="text" name ="adres" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "postcode"><b>Postcode</b></label>
                    <input type="text" name ="postcode" required>
                </div>


                <div>
                    <label for = "woonplaats"><b>Woonplaats</b></label>
                    <input type="text" name ="woonplaats" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "username"><b>Gebruikersnaam</b></label>
                    <input type="text" name ="username" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "password"><b>Wachtwoord</b></label>
                    <input type="password" name ="password1" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "password2"><b>Wachtwoord 2</b></label>
                    <input type="password" name ="password2" required>
                </div>

                <div class="form-group">
                    <label for="geslacht">Geslacht</label>
                    <div>
                    <label for="man" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="m"
                        id="man"
                        />Man</label
                    >
                    <label for="vrouw" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="f"
                        id="vrouw"
                        />Vrouw</label
                    >
                    <label for="anders" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="o"
                        id="anders"
                        />Anders</label
                    >
                </div>



                <input type="submit" name="submit" value = "Registreren">
            </div>
        </form>
        <button><a href = "login2.php">Al een account?</a></button>
    </div>
</body>

</html>


Wat moet ik aanpassen??
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.