inserten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

26/11/2021 14:37:57
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
<?php

session_start();
?>

`
<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type ="text/css" href="style4.css">
<link rel="icon" href="../../../../favicon.ico" type="image/x-icon" >
<title>Registratie Gebruiker</title>
</head>

<body>

    <div>
        <form action=registration.php method="POST">
            <div class = "loginbox">
                <img src="avatar.png" class="avatar">
                <h1>Registratie</h1>
                <p>Vul het formulier in</p>
                <div>
                    <label for = "voornaam"><b>Voornaam</b></label>
                    <input type="text" name ="voornaam" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "achternaam"><b>Achternaam</b></label>
                <input type="text" name ="achternaam" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "email"><b>Email-adres</b></label>
                <input type type="email" name ="email" required>
                <div>
                
                <div>
                <label for = "telefoonnummer"><b>Telefoonnummer</b></label>
                <input type="text" name ="telefoonnummer" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "adres"><b>Adres</b></label>
                <input type="text" name ="adres" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "postcode"><b>Postcode</b></label>
                <input type="text" name ="postcode" required>
                </div>


                <div>
                <label for = "woonplaats"><b>Woonplaats</b></label>
                <input type="text" name ="woonplaats" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "username"><b>Gebruikersnaam</b></label>
                <input type="text" name ="username" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "password"><b>Wachtwoord</b></label>
                <input type="password" name ="password" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "password2"><b>Wachtwoord 2</b></label>
                <input type="password" name ="password2" required>
                </div>

                <div class="form-group">
                <label for="geslacht">Geslacht</label>
                <div>
                  <label for="man" class="radio-inline"
                    ><input
                      type="radio"
                      name="geslacht"
                      value="m"
                      id="man"
                    />Man</label
                  >
                  <label for="vrouw" class="radio-inline"
                    ><input
                      type="radio"
                      name="geslacht"
                      value="f"
                      id="vrouw"
                    />Vrouw</label
                  >
                  <label for="anders" class="radio-inline"
                    ><input
                      type="radio"
                      name="geslacht"
                      value="o"
                      id="anders"
                    />Anders</label
                  >
                </div>

                <input type="submit" name="submit" value = "Registreren">

                <button><a href = "login2.php">Al een account?</a><br>        </button>

</body>
</head>
</html>
`
<?php

$host
= "localhost";
$user = "root";
$password ="usbw";
$db = "login";

$data = mysqli_connect($host, $user, $password, $db);

if(!isset($_POST['submit']))
{

    if
        (
            !
empty($_POST['voornaam']) && !empty($_POST['achternaam']) && !empty($_POST['email']) && !empty($_POST['telefoonnummer']) && !empty($_POST['adres']) && !empty($_POST['postcode']) && !empty($_POST['wooplaats']) && !empty($_POST['username']) && !empty($_POST['password1']) && !empty($_POST['password2']) && !empty($_POST['geslacht'])
        )
    {

        $voornaam = $_POST ['voornaam'];
        $achternaam = $_POST ['achternaam'];
        $email = $_POST ['email'];
        $telefoonnummer = $_POST ['telefoonnummer'];
        $adres = $_POST ['adres'];
        $postcode = $_POST ['postcode'];
        $woonplaats = $_POST ['woonplaats'];
        $username = $_POST ['username'];
        $password1 = $_POST ['password1'];
        $password2 = $_POST ['password2'];
        $geslacht = $_POST ['geslacht'];

        $query = "INSERT INTO user (voornaam, achternaam, email, postcode, woonplaats, username, password1, password2, geslacht) values('$voornaam', '$achternaam', '$email', '$telefoonnummer', '$adres', '$postcode', '$woonplaats', '$username', '$password1', '$password2', '$geslacht')";

        $run = mysqli_query ($data, $query) or die(mysqli_error());
        
            if($run)
            {

                echo "Form submitted succesfully";
            }

            else
            {
                echo "Form no submitted";
            }
    }

    else
    {
    echo "all fields required";
    }

}

?>


Wat gaat hier mis?

Hij zet nog steeds niks in de database?

Groetjes
Ed
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 08:40:41
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

26/11/2021 14:50:19
Quote Anchor link
Op regel 108 staat een dingetje wat daar niet thuishoort.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/11/2021 14:53:03
Quote Anchor link
Ja, maar dat is geen showstopper, denk ik.

Pas mysqli_error() eens aan naar mysqli_error($data).
Dan zal je wel een error zien.

En verder is je script zeer gevoelig voor SQL-injection!!!!

En ook ontgaat mij het nut waarom je twee keer een password (open en bloot!) wilt opslaan?
Gewijzigd op 26/11/2021 14:57:26 door - Ariën -
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

26/11/2021 14:56:47
Quote Anchor link
En regel 118 moet zonder ! zijn.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/11/2021 15:00:01
Quote Anchor link
Persoonlijk ben ik niet van die isset's() voor alle velden.
Controleer gewoon of ze leeg zijn op deze manier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(trim($input)=="") {
    echo "Invoer is leeg";
}

?>


En verzamel dit dan in een array, en doorloop alles wat een error toont, en als er errors zijn (count() ) dan laat je alle fouten zien, en anders is alles goed en kan je de rest afhandelen.
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

26/11/2021 15:52:14
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
<?php

session_start();
?>

`
<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type ="text/css" href="style4.css">
<link rel="icon" href="../../../../favicon.ico" type="image/x-icon" >
<title>Registratie Gebruiker</title>
</head>

<body>

    <div>
        <form action=registration.php method="POST">
            <div class = "loginbox">
                <img src="avatar.png" class="avatar">
                <h1>Registratie</h1>
                <p>Vul het formulier in</p>
                <div>
                    <label for = "voornaam"><b>Voornaam</b></label>
                    <input type="text" name ="voornaam" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "achternaam"><b>Achternaam</b></label>
                <input type="text" name ="achternaam" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "email"><b>Email-adres</b></label>
                <input type type="email" name ="email" required>
                <div>
                
                <div>
                <label for = "telefoonnummer"><b>Telefoonnummer</b></label>
                <input type="text" name ="telefoonnummer" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "adres"><b>Adres</b></label>
                <input type="text" name ="adres" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "postcode"><b>Postcode</b></label>
                <input type="text" name ="postcode" required>
                </div>


                <div>
                <label for = "woonplaats"><b>Woonplaats</b></label>
                <input type="text" name ="woonplaats" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "username"><b>Gebruikersnaam</b></label>
                <input type="text" name ="username" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "password"><b>Wachtwoord</b></label>
                <input type="password" name ="password" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "password2"><b>Wachtwoord 2</b></label>
                <input type="password" name ="password2" required>
                </div>

                <div class="form-group">
                <label for="geslacht">Geslacht</label>
                <div>
                  <label for="man" class="radio-inline"
                    ><input
                      type="radio"
                      name="geslacht"
                      value="m"
                      id="man"
                    />Man</label
                  >
                  <label for="vrouw" class="radio-inline"
                    ><input
                      type="radio"
                      name="geslacht"
                      value="f"
                      id="vrouw"
                    />Vrouw</label
                  >
                  <label for="anders" class="radio-inline"
                    ><input
                      type="radio"
                      name="geslacht"
                      value="o"
                      id="anders"
                    />Anders</label
                  >
                </div>

                <input type="submit" name="submit" value = "Registreren">

                <button><a href = "login2.php">Al een account?</a><br>        </button>

</body>
</head>
</html>
`
<?php

$host
= "localhost";
$user = "root";
$password ="usbw";
$db = "login";

$data = mysqli_connect($host, $user, $password, $db);

if(isset($_POST['submit']))
{

    if
        (
            !
empty($_POST['voornaam']) && !empty($_POST['achternaam']) && !empty($_POST['email']) && !empty($_POST['telefoonnummer']) && !empty($_POST['adres']) && !empty($_POST['postcode']) && !empty($_POST['wooplaats']) && !empty($_POST['username']) && !empty($_POST['password1']) && !empty($_POST['password2']) && !empty($_POST['geslacht'])
        )
    {

        $voornaam = $_POST ['voornaam'];
        $achternaam = $_POST ['achternaam'];
        $email = $_POST ['email'];
        $telefoonnummer = $_POST ['telefoonnummer'];
        $adres = $_POST ['adres'];
        $postcode = $_POST ['postcode'];
        $woonplaats = $_POST ['woonplaats'];
        $username = $_POST ['username'];
        $password1 = $_POST ['password1'];
        $password2 = $_POST ['password2'];
        $geslacht = $_POST ['geslacht'];

        $query = "INSERT INTO user (voornaam, achternaam, email, postcode, woonplaats, username, password1, password2, geslacht) values('$voornaam', '$achternaam', '$email', '$telefoonnummer', '$adres', '$postcode', '$woonplaats', '$username', '$password1', '$password2', '$geslacht')";

        $run = mysqli_query ($data, $query) or mysqli_error($data);
        
            if($run)
            {

                echo "Form submitted succesfully";
            }

            else
            {
                echo "Form no submitted";
            }
    }

    else
    {
    echo "all fields required";
    }

}

?>


Aangepast maar nog steeds geen toevogingen. Hoe kan dit toch??
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/11/2021 16:00:26
Quote Anchor link
Or wat?

or die() zal je bedoelen.
Al zou ik de fout eerder op regel 147 toevoegen, en geen kerkhoftechniek met 'or die(mysqli_error($data))' gebruiken.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

26/11/2021 17:13:04
Quote Anchor link
Ik heb de boel wat opgekalefaterd en versimpeld en losgelaten op een adhoc db.
(Zelf even de velden aanvullen)
Het werkt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php
if(isset($_POST['submit']))
{

    if ( !empty( $_POST['voornaam'] ) && !empty( $_POST['achternaam'] ) )
    {

        $host = "localhost";
        $user = "root";
        $password ="usbw";
        $db = "login";
        $data = mysqli_connect( $host, $user, $password, $db );

        $voornaam = $_POST ['voornaam'];
        $achternaam = $_POST ['achternaam'];

        $query = "INSERT INTO user (voornaam, achternaam) VALUES('" . $voornaam . "', '". $achternaam . "' );";
        echo '<p>' . $query . '</p>';
        $run = mysqli_query ($data, $query); // or mysqli_error($data);

        if( $run )
        {

            echo "Form submitted succesfully";
        }
else {
            echo "Form no submitted";
        }
    }
else {
        echo "all fields required";
    }
}

?>

<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type ="text/css" href="style4.css">
<link rel="icon" href="../../../../favicon.ico" type="image/x-icon" >
<title>Registratie Gebruiker</title>
</head>

<body>
    <div>
        <form action=registration.php method="POST">
            <div class = "loginbox">
                <img src="avatar.png" class="avatar">
                <h1>Registratie</h1>
                <p>Vul het formulier in</p>

                <div>
                <label for = "voornaam"><b>Voornaam</b></label>
                <input type="text" name ="voornaam" required>
                </div>

                <div>
                <label for = "achternaam"><b>Achternaam</b></label>
                <input type="text" name ="achternaam" required>
                </div>

                <input type="submit" name="submit" value = "Registreren">
            </div>
        </form>
        <button><a href = "login2.php">Al een account?</a></button>
    </div>
</body>

</html>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/11/2021 17:18:57
Quote Anchor link
Ik raad wel aan om:

- Goede foutafhandeling in te bouwen.
- SQL-injection beveiliging in te bouwen
- Formulier validatie.
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 15:33:17
Quote Anchor link
hallo,

WE zijn er bijna, maar nog niet helemaal.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
<?php
if(isset($_POST['submit']))
{

    if (
         !
empty( $_POST['voornaam'] ) &&
         !
empty( $_POST['achternaam'] ) &&
         !
empty( $_POST['email'] ) &&
         !
empty( $_POST['telefoon'] ) &&
         !
empty( $_POST['adres'] ) &&
         !
empty( $_POST['postcode'] ) &&
         !
empty( $_POST['woonplaats'] ) &&
         !
empty( $_POST['username'] ) &&
         !
empty( $_POST['password1'] ) &&
         !
empty( $_POST['password2'] ) &&
         !
empty( $_POST['gesacht'] ) &&
         !
empty( $_POST['geboortedatum'] ) &&
         !
empty( $_POST['usertype'] )
         )

    {

        $host = "localhost";
        $user = "root";
        $password ="usbw";
        $db = "login";
        $data = mysqli_connect( $host, $user, $password, $db );

        $voornaam = $_POST ['voornaam'];
        $achternaam = $_POST ['achternaam'];
        $email = $_POST ['email'];
        $telefoon = $_POST ['telefoon'];
        $adres = $_POST ['adres'];
        $postcode = $_POST ['postcode'];
        $woonplaats = $_POST ['woonplaats'];
        $gebruikersnaam = $_POST ['username'];
        $password1 = $_POST ['password1'];
        $password2 = $_POST ['password2'];
        $geslacht = $_POST ['geslacht'];
        $geboortedatum = $_POST ['geboortedatum'];
        $usertype = $_POST ['usertype'];




        $query = "INSERT INTO user (voornaam, achternaam, email, telefoon, adres, postcode, woonplaats, username, password1, password2, geslacht, geboortedatum, usertype)  VALUES('" . $voornaam . "', '". $achternaam . "', '". $email . "', '". $telefoon . "', '". $adres . "', '". $postcode . "', '". $woonplaats . "', '". $username . "', '". $password1 . "', '". $password2 . "', '". $geslacht . "', '". $geboortedatum . "', '". $usertype . "' )";

        echo '<p>' . $query . '</p>';

        $run = mysqli_query ($data, $query); // or mysqli_error($data);

        if( $run )
        {

            echo "Form submitted succesfully";
        }

        else
        {
            echo "Form not submitted";
        }
        }

 else
       {
           echo "all fields required";
        }
}

?>


<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type ="text/css" href="style4.css">
<link rel="icon" href="../../../../favicon.ico" type="image/x-icon" >
<title>Registratie Gebruiker</title>
</head>

<body>
    <div>
        <form action=registreren.php method="POST">
            <div class = "loginbox">
                <img src="avatar.png" class="avatar">
                <h1>Registratie</h1>
                <p>Vul het formulier in</p>

                <div>
                    <label for = "voornaam"><b>Voornaam</b></label>
                    <input type="text" name ="voornaam" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "achternaam"><b>Achternaam</b></label>
                    <input type="text" name ="achternaam" required>
                </div>

                <div>
                  <label for = "email"><b>Email-adres</b></label>
                  <input type type="email" name ="email" required>
                <div>

                <div>
                    <label for = "telefoonnummer"><b>Telefoonnummer</b></label>
                    <input type="text" name ="telefoonnummer" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "adres"><b>Adres</b></label>
                    <input type="text" name ="adres" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "postcode"><b>Postcode</b></label>
                    <input type="text" name ="postcode" required>
                </div>


                <div>
                    <label for = "woonplaats"><b>Woonplaats</b></label>
                    <input type="text" name ="woonplaats" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "username"><b>Gebruikersnaam</b></label>
                    <input type="text" name ="username" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "password"><b>Wachtwoord</b></label>
                    <input type="password" name ="password1" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "password2"><b>Wachtwoord 2</b></label>
                    <input type="password" name ="password2" required>
                </div>

                <div class="form-group">
                    <label for="geslacht">Geslacht</label>
                    <div>
                    <label for="man" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="m"
                        id="man"
                        />Man</label
                    >
                    <label for="vrouw" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="f"
                        id="vrouw"
                        />Vrouw</label
                    >
                    <label for="anders" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="o"
                        id="anders"
                        />Anders</label
                    >
                </div>



                <input type="submit" name="submit" value = "Registreren">
            </div>
        </form>
        <button><a href = "login2.php">Al een account?</a></button>
    </div>
</body>

</html>


Hij slaat de eerste 2 wel op maar de rest niet! Wat doe ik toch fout?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

28/11/2021 15:52:03
Quote Anchor link
Regel 15 > gesacht
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 16:23:32
Quote Anchor link
Aangepast maar doet het nog niet!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2021 16:28:59
Quote Anchor link
Wat doet die niet? En wat gebeurt er wel?
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 16:45:22
Quote Anchor link
De voornaam en de achternaam worden wel in de database gezet maar de rest niet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2021 16:50:59
Quote Anchor link
En wat zegt de echo op lijn 46?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

28/11/2021 17:43:59
Quote Anchor link
Ik betwijfel of voor- en achternaam in de database komen omdat deze vergelijking niet lukt daar de velden niet voorkomen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
!empty( $_POST['telefoon'] ) &&
!empty( $_POST['geboortedatum'] ) &&
!empty( $_POST['usertype'] )


Deze komt wel voor.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="text" name ="telefoonnummer" required>


Ik zou ook één van de radio inputs checked meegeven. Dan komt er minimaal iets in de database voor het geval er niets wordt gekozen.
Gewijzigd op 28/11/2021 17:44:34 door Adoptive Solution
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 18:16:37
Quote Anchor link
Dit komt er te voor schijn:

INSERT INTO user (voornaam, achternaam) VALUES('Ed', 'Jeurissen' );

Form submitted succesfully

@Adoptivee !empty telefoon begint bij regel 5 en daar wordt wel degelijk voornaam en achtrernaam meegenomen (en overige items)

Dus wat gaat er fout?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

28/11/2021 18:32:04
Quote Anchor link
Dan gebruik je de code die ik eerder heb gepost en niet je eigen code van 15:33.
Vermoedelijk zijn de velden in de database DEFAULT NULL zodat niet ingevulde velden de waarden NULL krijgen en niet worden geweigerd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
DROP TABLE IF EXISTS `user`;
CREATE TABLE `user` (
  `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `voornaam` varchar(50) NOT NULL,
  `achternaam` varchar(50) NOT NULL,
  `email` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `telefoon` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `adres` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `postcode` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `woonplaats` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `username` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `password1` varchar(100) DEFAULT NULL,
  `password2` varchar(100) DEFAULT NULL,
  `geslacht` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `geboortedatum` varchar(50) DEFAULT NULL,
  `usertype` varchar(50) DEFAULT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8mb4;
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 18:44:24
Quote Anchor link
Ik heb in het HTML stuk registeren.php vervangen door registreren2.php


Ik krijg dan dit:

all fields required

(registreren was toen nog met 2 waardes, dat werkte wel)


Toevoeging op 28/11/2021 18:47:44:

En waar moet ik de drop table zetten?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2021 18:54:59
Quote Anchor link
Uitvoeren in je SQL-tool zoals phpMyAdmin.
Bestaande tabel wordt verwijderd!!!!!!!

Zelf raad ik af om een hele sloot aan empty's te gebruiken. Zo weet je nooit welk formulierveld fout valideert.

Controleer dit per stuk in een if.
Gewijzigd op 28/11/2021 19:14:26 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

28/11/2021 19:25:54
Quote Anchor link
de tabel is verwijdert en een nieuwe is aangemaakt.
Als ik mijn script weer gebruik dan krijg ik weer een foutmelding:

all fields required

Code tot nog toe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
<?php

if(isset($_POST['submit']))
{

    if (
         !
empty( $_POST['voornaam'] ) &&
         !
empty( $_POST['achternaam'] ) &&
         !
empty( $_POST['email'] ) &&
         !
empty( $_POST['telefoon'] ) &&
         !
empty( $_POST['adres'] ) &&
         !
empty( $_POST['postcode'] ) &&
         !
empty( $_POST['woonplaats'] ) &&
         !
empty( $_POST['username'] ) &&
         !
empty( $_POST['password1'] ) &&
         !
empty( $_POST['password2'] ) &&
         !
empty( $_POST['geslacht'] ) &&
         !
empty( $_POST['geboortedatum'] ) &&
         !
empty( $_POST['usertype'] )
         )

    {

        $host = "localhost";
        $user = "root";
        $password ="usbw";
        $db = "login";
        $data = mysqli_connect( $host, $user, $password, $db );

        $voornaam = $_POST ['voornaam'];
        $achternaam = $_POST ['achternaam'];
        $email = $_POST ['email'];
        $telefoon = $_POST ['telefoon'];
        $adres = $_POST ['adres'];
        $postcode = $_POST ['postcode'];
        $woonplaats = $_POST ['woonplaats'];
        $gebruikersnaam = $_POST ['username'];
        $password1 = $_POST ['password1'];
        $password2 = $_POST ['password2'];
        $geslacht = $_POST ['geslacht'];
        $geboortedatum = $_POST ['geboortedatum'];
        $usertype = $_POST ['usertype'];




        $query = "INSERT INTO user (voornaam, achternaam, email, telefoon, adres, postcode, woonplaats, username, password1, password2, geslacht, geboortedatum, usertype)  VALUES ('" . $voornaam . "', '". $achternaam . "', '". $email . "', '". $telefoon . "', '". $adres . "', '". $postcode . "', '". $woonplaats . "', '". $username . "', '". $password1 . "', '". $password2 . "', '". $geslacht . "', '". $geboortedatum . "', '". $usertype . "' )";

        echo '<p>' . $query . '</p>';

        $run = mysqli_query ($data, $query); // or mysqli_error($data);

        if( $run )
        {

            echo "Form submitted succesfully";
        }

        else
        {
            echo "Form not submitted";
        }
        }

 else
       {
           echo "all fields required";
        }
}

?>


<html>
<head>
<link rel="stylesheet" type ="text/css" href="style4.css">
<link rel="icon" href="../../../../favicon.ico" type="image/x-icon" >
<title>Registratie Gebruiker</title>
</head>

<body>
    <div>
        <form action=registreren2.php method="POST">
            <div class = "loginbox">
                <img src="avatar.png" class="avatar">
                <h1>Registratie</h1>
                <p>Vul het formulier in</p>

                <div>
                    <label for = "voornaam"><b>Voornaam</b></label>
                    <input type="text" name ="voornaam" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "achternaam"><b>Achternaam</b></label>
                    <input type="text" name ="achternaam" required>
                </div>

                <div>
                  <label for = "email"><b>Email-adres</b></label>
                  <input type type="email" name ="email" required>
                <div>

                <div>
                    <label for = "telefoonnummer"><b>Telefoonnummer</b></label>
                    <input type="text" name ="telefoonnummer" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "adres"><b>Adres</b></label>
                    <input type="text" name ="adres" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "postcode"><b>Postcode</b></label>
                    <input type="text" name ="postcode" required>
                </div>


                <div>
                    <label for = "woonplaats"><b>Woonplaats</b></label>
                    <input type="text" name ="woonplaats" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "username"><b>Gebruikersnaam</b></label>
                    <input type="text" name ="username" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "password"><b>Wachtwoord</b></label>
                    <input type="password" name ="password1" required>
                </div>

                <div>
                    <label for = "password2"><b>Wachtwoord 2</b></label>
                    <input type="password" name ="password2" required>
                </div>

                <div class="form-group">
                    <label for="geslacht">Geslacht</label>
                    <div>
                    <label for="man" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="m"
                        id="man"
                        />Man</label
                    >
                    <label for="vrouw" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="f"
                        id="vrouw"
                        />Vrouw</label
                    >
                    <label for="anders" class="radio-inline"
                        ><input
                        type="radio"
                        name="geslacht"
                        value="o"
                        id="anders"
                        />Anders</label
                    >
                </div>



                <input type="submit" name="submit" value = "Registreren">
            </div>
        </form>
        <button><a href = "login2.php">Al een account?</a></button>
    </div>
</body>

</html>


Wat moet ik aanpassen??
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.