insert_id probleem (mysql_insert_id())

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »
Sylvester vader

sylvester vader

09/08/2019 15:36:34
Quote Anchor link
hi uhm ik vraag eigelijk nooit om hulp maar ik ben nu al een week bezig en ik snap het gewoon niet
ik kom er serieus gewoon niet uit

ok uhm ik zal eerst ff 1 en ander uitleggen over mijn script
ik ben sinds kort over gegaan van php 5 naar 7.2

hier zijn de problemen mee ontstaan
ik gebruik nu:
MySQLi (Object oriented style)

mijn probleem is dit..
ik heb in een best groot deel van mijn script de laatste mysql insert nodig
dit deed ik in php5 met
$laatste = mysql_insert_id();

echter in php 7 mag dit dus niet meer
ik heb alles all geprobeerd maar ik krijg gewoon niks terug

$laatste = mysqli_insert_id();
$laatste = mysqli_insert_id;
$laatste = insert_id();
$laatste = insert_id;
$laatste = $db->insert_id;

als ik all iets terug krijg is het 0
zelfs als ik vlak boven de code een INSERT plaats

niks werkt terwijl in php5 wel werkt

ik hoop dat iemand dit snapt mvg sylvester
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 17:35:39
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/08/2019 15:43:41
Quote Anchor link
Als je het object-geörienteerd gebruikt, dan wordt het

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$db
->insert_id;
?>


Hier werkt het perfect na een INSERT. Let er ook op dat je er geen andere INSERT ervoor plaatst die geen ID heeft.
Gewijzigd op 09/08/2019 15:43:56 door - Ariën -
 
Sylvester vader

sylvester vader

09/08/2019 15:46:38
Quote Anchor link
werkt dus niet bij mij daarom snap ik het niet
elke insert heeft bij mij een auto ID dus zou moeten werken

echt ik verlies straks nog al mijn haren



Toevoeging op 09/08/2019 15:50:42:

PS: ik heb ergens wel een deel met mbt dbal_mysqli
zou het daar door komen?

want ik krijg in mijn logs en error van
PHP message: PHP Notice: Undefined property: dbal_mysqli::$insert_id ...... on line 1034

op deze line staat
$id_invoer = $db->insert_id;

Edit:
Het quoten van het integrale voorgaande bericht is niet nodig. Deze is daarom verwijderd.
Gewijzigd op 09/08/2019 15:53:30 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/08/2019 15:54:21
Quote Anchor link
Gebruik je een aparte extended class die insert_id overerft?
 
Sylvester vader

sylvester vader

09/08/2019 16:03:25
Quote Anchor link
niet dat ik weet
maar ik ben al zoveel jaren met dit script bezig dat dat zou kunnen ik zou alleen niet weten waar

maar naar mijn weten niet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/08/2019 16:04:59
Quote Anchor link
Je gebruikt dus de normale standaard MySQLi-class?
Hoe ziet je relevante code eruit met je INSERT en je $db->insert_id ?
Wordt je INSERT-query zelf überhaupt wel uitgevoerd?
Gewijzigd op 09/08/2019 16:05:12 door - Ariën -
 
Sylvester vader

sylvester vader

09/08/2019 16:17:12
Quote Anchor link
ja die wordt uitgevoerd
ik heb zelfs een exit; erin geprobeert om de rest van me script tijderlijk even uit te zetten

$db->sql_query("INSERT INTO touch_kamers (product_id, account, dame_id, soort, omschrijving, details, prijs, pin, cc, btwhoogte, deel_dame, start, eind, kamer_nr, datum, nummer, betaald) VALUES ('$link[id]', '$member[group_account]', '$id', 'tarieven', '$link[minuten]', '$details', '$link[prijs]', '$pin', '$cc', 'btwhoog', '', Now(), Now()+Interval $link[minuten] minute, '$kamer', '$terug', '$nummers', '$betaald')");

$id_invoer = $db->insert_id;

insert werkt
alleen die id krijg ik dus niet :(
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/08/2019 16:21:26
Quote Anchor link
Hmm... sql_query() is geen standaard functie. Dus we praten wel over een eigen afgeleide database-class?
En geeft je INSERT-query ook wel een ID mee aan het record?
 
Sylvester vader

sylvester vader

09/08/2019 16:27:29
Quote Anchor link
id komt van de AUTO_INCREMENT

ik heb die sql_query ergens van internet geplukt omdat ik iets moest hebben dat werkte met php7
aangezien ik hiervoor gewoon standaard mysql gebruikte
ik ben goed met het aanpassen en toevoegen van scripts enzo maar dat soort basics heb ik eigelijk geen kaas van gegeten

als jij zegt dat sql_query anders moet dan kan ik dat misschien wel aanpassen

ik hoop van niet maar als dat de reden is
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/08/2019 16:28:41
Quote Anchor link
Normaal is het $conn->query("SELECT... FROM... WHERE bla...");

Ik vermoed dat je dus een eigen database-class hebt, waarbij de insert_id niet goed werkt vanwege de overstap naar PHP7. Hoe initialiseer je de database eigenlijk?
Gewijzigd op 09/08/2019 16:31:30 door - Ariën -
 
Sylvester vader

sylvester vader

09/08/2019 16:32:55
Quote Anchor link
ja ik heb ooit 10 jaar geleden de userpie login script gebruikt als basis
deze zit er nogsteeds in

hoe kan ik die class enz aanpassen of moet ik 10.000 files gaan herschrijven ?

ik zal ff testen of het werkt als ik gewoon query gebruik inplaats van sql_query
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

09/08/2019 16:33:59
Quote Anchor link
Zo te zien komt het uit phpBB3

https://wiki.phpbb.com/Queries_in_phpBB3

Dan zou dit de oplossing kunnen zijn (komt in de buurt)

$user_id = $db->sql_nextid();

https://wiki.phpbb.com/Database_Abstraction_Layer#sql_nextid
Gewijzigd op 09/08/2019 16:41:08 door Adoptive Solution
 
Sylvester vader

sylvester vader

09/08/2019 16:37:33
Quote Anchor link
ja dat zou kunnen iets met de dbal class

is er een snelle manier om dit te fixen?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

09/08/2019 16:41:46
Quote Anchor link
Heb net vorige post aangevuld.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/08/2019 16:42:10
Quote Anchor link
Ah, Adoptive Solution heeft een 'nina-edit geplaatst' ;-)

Adoptive Solution op 09/08/2019 16:41:46:
Heb net vorige post aangevuld.


Juist :+)
Gewijzigd op 09/08/2019 16:43:39 door - Ariën -
 
Sylvester vader

sylvester vader

09/08/2019 16:46:42
Quote Anchor link
haha jup ik was net self ook ff aan het zoeken naar functies voor phpbb :P
kwam op zelfde uit

sql_nextid(); werkt

w00t w00t

zonder jouw was mij dit nooit gelukt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/08/2019 16:49:09
Quote Anchor link
Ah, cool :-)
 
Sylvester vader

sylvester vader

09/08/2019 16:54:29
Quote Anchor link
hij pakt alleen niet meer de goede id's maar dit is wel aantepassen denk ik :)

als er net een invoer ergens wordt gedan dan ziet hij die insert blijkbaar ook en dit was eerst niet zo maar dat komt wel goed :P

heel erg bedankt :P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.