insert_id

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Paul Ulje

Paul Ulje

18/09/2016 19:44:07
Quote Anchor link
W3Schools zegt:
If we perform an INSERT or UPDATE on a table with an AUTO_INCREMENT field, we can get the ID of the last inserted/updated record immediately: $last_id = $conn->insert_id;

Mijn testcode wordt dan :
$db = openDB(); // OO-functie de db-connectie afhandelt, werkt foutloos
if ($pid === 9999) $p = $db->query($qInsert); // zonder pid
else $p = $db->query($qUpdate); // met de optie WHERE pid='$pid'

$pid = $db->insert_id; // ZOU in allebei de gevallen de laatste AI-waarde moeten geven ?

$db->close();
print $pid; // geeft 0 dus waarschijnlijk NULL

Heeft iemand enig idee wat ik fout doe?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 22:08:42
 
- SanThe -

- SanThe -

18/09/2016 19:54:58
Quote Anchor link
Laat de daadwerkelijke code eens zien.
 
Paul Ulje

Paul Ulje

18/09/2016 20:02:15
Quote Anchor link
/ SCHERMGEGEVSNS OPSLAAN in DB -----------------------------------------------
if (isset($_POST['opslaan'])) {
$id = $_SESSION['id'];
$aanspreek = $_POST['aanspreek'];
$voornaam = ucfirst($_POST['voornaam']);
$voorletters = strtoupper($_POST['voorletters']);
$tussenvoeg = strtolower($_POST['tussenvoeg']);
$achternaam = ucfirst($_POST['achternaam']);
$straat = ucwords($_POST['straat']);
$postcode = strtoupper($_POST['postcode']);
$plaats = strtoupper($_POST['plaats']);
$telefoon = $_POST['telefoon'];
$mobiel = $_POST['mobiel'];
$email = $_POST['email'];
$gebdat = $_POST['gebdat'];
$categorie = ucfirst($_POST['categorie']);
$opmerking = $_POST['opmerking'];
$qInsert = " insert into naw
( aanspreek, voornaam, voorletters, tussenvoeg,
achternaam, straat, postcode, plaats, telefoon, mobiel,
email, gebdat, categorie, opmerking ) values
( '$aanspreek', '$voornaam', '$voorletters',
'$tussenvoeg', '$achternaam', '$straat', '$postcode',
'$plaats', '$telefoon', $mobiel', '$email', '$gebdat',
'$categorie', '$opmerking' ) ";
$qUpdate = " update naw set
aanspreek='$aanspreek', voornaam='$voornaam', voorletters='$voorletters',
tussenvoeg='$tussenvoeg', achternaam='$achternaam', straat='$straat',
postcode='$postcode', plaats='$plaats', telefoon='$telefoon',
mobiel='$mobiel', email='$email', gebdat='$gebdat',
categorie='$categorie', opmerking='$opmerking'
where id='$id' ";
$db = openDB();
if ($id === 9999)
$p = $db->query($qInsert);
else
$p = $db->query($qUpdate);
$id = $db->insert_id;
$db->close();
print $id;
}
 
- SanThe -

- SanThe -

18/09/2016 20:09:38
Quote Anchor link
Doe eens een echo $_SESSION['id'];
 
Paul Ulje

Paul Ulje

18/09/2016 20:15:52
Quote Anchor link
01037
print $id = 0
print $_SESSION['id'] = 1037 (bestaand record)
Het bestaande record wordt ook netjes gewijzigd.
Dus MySQLI lijkt verder foutloos verlopen.

09999
print $id = 0
print $_SESSION['id'] = 9999 (aanduiding voor nieuw record dat nog een AI moet krijgen)
Gewijzigd op 18/09/2016 20:18:04 door Paul Ulje
 
- SanThe -

- SanThe -

18/09/2016 20:26:45
Quote Anchor link
Maak van die print $id eens dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
print ($id === NULL) ? 'NULL' : 'Gewoon nul';
?>


Quote:
The mysqli_insert_id() function returns the ID generated by a query on a table with a column having the AUTO_INCREMENT attribute. If the last query wasn't an INSERT or UPDATE statement or if the modified table does not have a column with the AUTO_INCREMENT attribute, this function will return zero.
 
Paul Ulje

Paul Ulje

18/09/2016 20:43:03
Quote Anchor link
01073Gewoon nul
01069Gewoon nul
09999Gewoon nul

De kolom id heeft wel degelijk een A_I status en is primaire sleutel.
Zou het helpen om bij het opslaan wél de id dan wel een explicite NULL mee te geven?
Update: nee, dat maakt niets uit.

Overigens is deze code, op het insert_id en OO verandering na, al meer dan 15 jaar tot volle tevredenheid in gebruik. De reden om insert_id toe te voegen is om de gelegenheid te hebben onvolledige records in te voegen. Voorheen zocht ik de laaste gewoon opnieuw op met SELECT op 'voornaam' 'achternaam' en 'plaats'.
Gewijzigd op 18/09/2016 20:47:01 door Paul Ulje
 
- SanThe -

- SanThe -

18/09/2016 20:48:37
Quote Anchor link
Ik zou het zo even niet weten.
Zeker de INSERT zou het insert_id moeten teruggeven.
 
Paul Ulje

Paul Ulje

18/09/2016 21:13:48
Quote Anchor link
Dank voor je inspanning.
Normaliter zoek ik al gauw een omweg als ik een probleem niet snap.
Maar die zag ik nu even niet voor de hand liggen.

Wat ik me nu net bedenk is het volgende:

function getMaxAI() {
$db = openDB();
$p = $db->query(" select * from naw order by id desc ");
$row = $p->fetch_row(); // dat is het record met 9999
$row = $p->fetch_row();
$id=$row[0];
$db->close();
return $id;
}

En het werkt!
Nogmaals erg bedankt!
Gewijzigd op 18/09/2016 21:23:24 door Paul Ulje
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

18/09/2016 21:25:00
Quote Anchor link
Ehm nee, niet doen. Je kan er niet vanuit gaan dat je dan het juiste id krijgt. De enige correcte manier na een insert is insert_id gebruiken, en bij een update weet je deze al.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

18/09/2016 23:15:09
Quote Anchor link
Probeer het eens zo :


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$db = openDB(); // OO-functie de db-connectie afhandelt, werkt foutloos
if ($pid === 9999) {
   $p = $db->query($qInsert); // zonder pid
   $pid = $db->insert_id; // ZOU in allebei de gevallen de laatste AI-waarde moeten geven ?
}
else $p = $db->query($qUpdate); // met de optie WHERE pid='$pid'

$db->close();
print $pid; // geeft 0 dus waarschijnlijk NULL


Volgens mij werkt insert_id niet bij een update omdat daarbij de update al bestaat.
 
Ivo P

Ivo P

19/09/2016 00:22:18
Quote Anchor link
Je weet dat na 9998 inserts er een record gaat komen met id 9999?

Waarom dan niet $id = null
 
Willem vp

Willem vp

19/09/2016 00:49:28
Quote Anchor link
Ben van Velzen op 18/09/2016 21:25:00:
Ehm nee, niet doen. Je kan er niet vanuit gaan dat je dan het juiste id krijgt. De enige correcte manier na een insert is insert_id gebruiken, en bij een update weet je deze al.

Helemaal mee eens. Als het misgaat is dit bovendien een draak van een bug om op te sporen. Het kan misgaan als twee verschillende clients tegelijkertijd een record invoegen. In plaats van het id van het record dat je zelf invoegde, kun je dan het id van de andere client krijgen. Veel plezier met het uitzoeken waarom meneer Jansen ineens van Lelystad naar Delfzijl is verhuisd. ;-)

Wat je wel zou kunnen doen is een SELECT LAST_INSERT_ID(). Die geeft het id van het laatst ingevoegde id voor de betreffende db-connectie en heeft dus geen last van concurrent inserts.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

19/09/2016 02:24:56
Quote Anchor link
Paul Ulje op 18/09/2016 19:44:07:
if ($pid === 9999)

Paul Ulje op 18/09/2016 20:15:52:
09999

Paul Ulje op 18/09/2016 20:43:03:
09999Gewoon nul

09999 !== 9999
Gewijzigd op 19/09/2016 02:25:27 door Ward van der Put
 
Paul Ulje

Paul Ulje

19/09/2016 14:20:06
Quote Anchor link
Ik geloof dat ik met mijn slordige voorbeeld de discussie wat in de war heb gestuurd. Let niet op de 9999, die heeft er niks mee te maken, die was er alleen in de test. En 09999 bestaat uit twee print resultaten. Dus daar is geen vergelijk met de string 9999 van toepassing.

De functie getMaxID() is een OMWEG voor het FALENDE insert_id, de oorzaak van deze draad.

De door MySQL doorgenummerde A_I nummers komen in een veld genaamd ID.
- Wanneer een nieuw record wordt ingevoegd komt er dus een nieuw ID. Dát nummer wil ik weten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
function getMaxAI() {
$db = openDB();
$p = $db->query(" select * from naw order by id desc ");
$row = $p->fetch_row();
$id=$row[0];
$db->close();
return $id;
}

?>


En dat werkt naar volle tevredenheid.

Toevoeging op 19/09/2016 14:23:29:

Ivo P op 19/09/2016 00:22:18:
Je weet dat na 9998 inserts er een record gaat komen met id 9999?

Waarom dan niet $id = null



:-) Ja, dat is een restant uit de jaren 70-80 toen '9' en '99' e.d. standaard de 'afsluit' codes waren. Let wel, er waren nog geen knoppen, geen muis, alleen een toetsenbord. Ik zal het veranderen.... Bedankt!

Ward:
Graag voortaan bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kun je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 19/09/2016 15:22:10 door Ward van der Put
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

19/09/2016 15:25:10
Quote Anchor link
Het gaat fout zodra je dit met meer dan één client online doet:

1. Client A haalt de hoogste id op.
2. Client B voegt een record toe en verhoogt de id.
3. Client A werkt met een verouderde hoogste id.

Verder vraagt je query nu de gehele tabel op. Dit kun je beperken tot de id van de laatste record:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT id FROM naw ORDER BY id DESC LIMIT 1
Gewijzigd op 19/09/2016 15:26:58 door Ward van der Put
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

19/09/2016 16:07:09
Quote Anchor link
>> De functie getMaxID() is een OMWEG voor het FALENDE insert_id, de oorzaak van deze draad.
En dat terwijl de oorzaak gewoon ergens foutief gebruik is. Zoals gezegd: je gebruikt insert_id vlak na je INSERT query, bij UPDATE e.d. weet je het ID al, dus heb je dit niet nodig. Daarnaast zijn er *geen* omwegen voor insert_id, ja, hooguit binnen een transactie je complete table locken, inserten en *dan* opvragen. Maakt je applicatie wel retetraag uiteraard omdat je dan alle andere toegangen tot de table verbiedt. Kort gezegd: wat je doet werkt niet en kan ook niet werken.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

20/09/2016 14:45:27
Quote Anchor link
TL;DR Het nummertjesapparaat van MySQL zelf werkt goed zat, bouw hier geen eigen apparaat voor.

getMaxID() lijkt mij niet de juiste weg. Jouw database heeft zelf oneindig veel betere functionaliteit om zelf te bepalen welk auto-increment id deze moet toewijzen aan een nieuw record.

En wat @Ward zegt: op het moment dat twee verschillende gebruikers "tegelijkertijd" iets met getMaxID() doen ben je nat. Tenzij je doet wat @Ben voorstelt: iets met transacties, maar dat is voortborduren op een verkeerde ontwerpbeslissing.
 
Paul Ulje

Paul Ulje

21/09/2016 15:08:59
Quote Anchor link
Helemaal met je eens Thomas.
Uiteraard maak ik graag gebruik van MySql A_I en dat werkt probleemloos.

Mijn programma is een eeuwenoud privé programma, waarschijnlijk heb ik het oorspronkelijk in dBase en vervolgens in Clipper gemaakt. Na de omzetting in PHP, vermoedelijk om PHP 'te proeven' jarenlang over het Web ongestoord gebruikt.

Nu wil ik alleen direct na het TOEgevoegen het 'id'-nummer dat automagisch is toegevoegd gebruiken (uitlezen, niet toevoegen). En dat lukt me niet met insert_id.

Dan maar eromheen.
Er is (bijna) altijd een omweg.
In dit geval eigenlijk heel eenvoudig.
(Vroeguh, toen er nog geen DB voor de voor-PC was, moesten we altijd zelf een 'nummertjesapparaat' bouwen).
Maar terecht gezegd: niet elegant.
En elegantie (Pascal!) is voor mij belangrijk. :-(
In de beginjaren van IBM/MSDos deed ik overigens weinig anders dan omwegen verzinnen voor de gebreken.

Een ieder hartelijk bedankt voor de goede raad en steun!
Ik voel me helemaal thuis in dit forum.
Nu snel een nieuw PHP probleem zoeken.... :-)
 
Willem vp

Willem vp

21/09/2016 15:51:01
Quote Anchor link
Paul Ulje op 21/09/2016 15:08:59:
Dan maar eromheen.
Er is (bijna) altijd een omweg.
In dit geval eigenlijk heel eenvoudig.

Inderdaad eenvoudig: SELECT LAST_INSERT_ID(). Maar absoluut niet "select * [...] order by id desc" want vroeg of laat ga je daarmee een keer de bietenbrug op. En het erge is dat je dat vaak nog niet eens merkt tot het te laat is om de boel te herstellen. Het enige wat je dan nog kan doen is je hele database weggooien en overnieuw beginnen.
Gewijzigd op 21/09/2016 15:51:23 door Willem vp
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

21/09/2016 18:13:40
Quote Anchor link
Er is bijna altijd een omweg, correct. Maar die omweg hangt wel af van je begrip van waar je mee werkt. Een oplossing zoals je probeerde duidt duidelijk op een onbegrip, gezien de race conditions die je daar altijd mee veroorzaakt. Je kunt dan de omweg van Willem beter gebruiken, of zoals eerder gezegd je code herzien zodat je alleen het id uit de database vraagt bij een insert.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.