insert_id

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Paul Ulje

Paul Ulje

18/09/2016 19:44:07
Quote Anchor link
W3Schools zegt:
If we perform an INSERT or UPDATE on a table with an AUTO_INCREMENT field, we can get the ID of the last inserted/updated record immediately: $last_id = $conn->insert_id;

Mijn testcode wordt dan :
$db = openDB(); // OO-functie de db-connectie afhandelt, werkt foutloos
if ($pid === 9999) $p = $db->query($qInsert); // zonder pid
else $p = $db->query($qUpdate); // met de optie WHERE pid='$pid'

$pid = $db->insert_id; // ZOU in allebei de gevallen de laatste AI-waarde moeten geven ?

$db->close();
print $pid; // geeft 0 dus waarschijnlijk NULL

Heeft iemand enig idee wat ik fout doe?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 19:01:34
 
- SanThe -

- SanThe -

18/09/2016 19:54:58
Quote Anchor link
Laat de daadwerkelijke code eens zien.
 
Paul Ulje

Paul Ulje

18/09/2016 20:02:15
Quote Anchor link
/ SCHERMGEGEVSNS OPSLAAN in DB -----------------------------------------------
if (isset($_POST['opslaan'])) {
$id = $_SESSION['id'];
$aanspreek = $_POST['aanspreek'];
$voornaam = ucfirst($_POST['voornaam']);
$voorletters = strtoupper($_POST['voorletters']);
$tussenvoeg = strtolower($_POST['tussenvoeg']);
$achternaam = ucfirst($_POST['achternaam']);
$straat = ucwords($_POST['straat']);
$postcode = strtoupper($_POST['postcode']);
$plaats = strtoupper($_POST['plaats']);
$telefoon = $_POST['telefoon'];
$mobiel = $_POST['mobiel'];
$email = $_POST['email'];
$gebdat = $_POST['gebdat'];
$categorie = ucfirst($_POST['categorie']);
$opmerking = $_POST['opmerking'];
$qInsert = " insert into naw
( aanspreek, voornaam, voorletters, tussenvoeg,
achternaam, straat, postcode, plaats, telefoon, mobiel,
email, gebdat, categorie, opmerking ) values
( '$aanspreek', '$voornaam', '$voorletters',
'$tussenvoeg', '$achternaam', '$straat', '$postcode',
'$plaats', '$telefoon', $mobiel', '$email', '$gebdat',
'$categorie', '$opmerking' ) ";
$qUpdate = " update naw set
aanspreek='$aanspreek', voornaam='$voornaam', voorletters='$voorletters',
tussenvoeg='$tussenvoeg', achternaam='$achternaam', straat='$straat',
postcode='$postcode', plaats='$plaats', telefoon='$telefoon',
mobiel='$mobiel', email='$email', gebdat='$gebdat',
categorie='$categorie', opmerking='$opmerking'
where id='$id' ";
$db = openDB();
if ($id === 9999)
$p = $db->query($qInsert);
else
$p = $db->query($qUpdate);
$id = $db->insert_id;
$db->close();
print $id;
}
 
- SanThe -

- SanThe -

18/09/2016 20:09:38
Quote Anchor link
Doe eens een echo $_SESSION['id'];
 
Paul Ulje

Paul Ulje

18/09/2016 20:15:52
Quote Anchor link
01037
print $id = 0
print $_SESSION['id'] = 1037 (bestaand record)
Het bestaande record wordt ook netjes gewijzigd.
Dus MySQLI lijkt verder foutloos verlopen.

09999
print $id = 0
print $_SESSION['id'] = 9999 (aanduiding voor nieuw record dat nog een AI moet krijgen)
Gewijzigd op 18/09/2016 20:18:04 door Paul Ulje
 
- SanThe -

- SanThe -

18/09/2016 20:26:45
Quote Anchor link
Maak van die print $id eens dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
print ($id === NULL) ? 'NULL' : 'Gewoon nul';
?>


Quote:
The mysqli_insert_id() function returns the ID generated by a query on a table with a column having the AUTO_INCREMENT attribute. If the last query wasn't an INSERT or UPDATE statement or if the modified table does not have a column with the AUTO_INCREMENT attribute, this function will return zero.
 
Paul Ulje

Paul Ulje

18/09/2016 20:43:03
Quote Anchor link
01073Gewoon nul
01069Gewoon nul
09999Gewoon nul

De kolom id heeft wel degelijk een A_I status en is primaire sleutel.
Zou het helpen om bij het opslaan wél de id dan wel een explicite NULL mee te geven?
Update: nee, dat maakt niets uit.

Overigens is deze code, op het insert_id en OO verandering na, al meer dan 15 jaar tot volle tevredenheid in gebruik. De reden om insert_id toe te voegen is om de gelegenheid te hebben onvolledige records in te voegen. Voorheen zocht ik de laaste gewoon opnieuw op met SELECT op 'voornaam' 'achternaam' en 'plaats'.
Gewijzigd op 18/09/2016 20:47:01 door Paul Ulje
 
- SanThe -

- SanThe -

18/09/2016 20:48:37
Quote Anchor link
Ik zou het zo even niet weten.
Zeker de INSERT zou het insert_id moeten teruggeven.
 
Paul Ulje

Paul Ulje

18/09/2016 21:13:48
Quote Anchor link
Dank voor je inspanning.
Normaliter zoek ik al gauw een omweg als ik een probleem niet snap.
Maar die zag ik nu even niet voor de hand liggen.

Wat ik me nu net bedenk is het volgende:

function getMaxAI() {
$db = openDB();
$p = $db->query(" select * from naw order by id desc ");
$row = $p->fetch_row(); // dat is het record met 9999
$row = $p->fetch_row();
$id=$row[0];
$db->close();
return $id;
}

En het werkt!
Nogmaals erg bedankt!
Gewijzigd op 18/09/2016 21:23:24 door Paul Ulje
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

18/09/2016 21:25:00
Quote Anchor link
Ehm nee, niet doen. Je kan er niet vanuit gaan dat je dan het juiste id krijgt. De enige correcte manier na een insert is insert_id gebruiken, en bij een update weet je deze al.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

18/09/2016 23:15:09
Quote Anchor link
Probeer het eens zo :


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$db = openDB(); // OO-functie de db-connectie afhandelt, werkt foutloos
if ($pid === 9999) {
   $p = $db->query($qInsert); // zonder pid
   $pid = $db->insert_id; // ZOU in allebei de gevallen de laatste AI-waarde moeten geven ?
}
else $p = $db->query($qUpdate); // met de optie WHERE pid='$pid'

$db->close();
print $pid; // geeft 0 dus waarschijnlijk NULL


Volgens mij werkt insert_id niet bij een update omdat daarbij de update al bestaat.
 
Ivo P

Ivo P

19/09/2016 00:22:18
Quote Anchor link
Je weet dat na 9998 inserts er een record gaat komen met id 9999?

Waarom dan niet $id = null
 
Willem vp

Willem vp

19/09/2016 00:49:28
Quote Anchor link
Ben van Velzen op 18/09/2016 21:25:00:
Ehm nee, niet doen. Je kan er niet vanuit gaan dat je dan het juiste id krijgt. De enige correcte manier na een insert is insert_id gebruiken, en bij een update weet je deze al.

Helemaal mee eens. Als het misgaat is dit bovendien een draak van een bug om op te sporen. Het kan misgaan als twee verschillende clients tegelijkertijd een record invoegen. In plaats van het id van het record dat je zelf invoegde, kun je dan het id van de andere client krijgen. Veel plezier met het uitzoeken waarom meneer Jansen ineens van Lelystad naar Delfzijl is verhuisd. ;-)

Wat je wel zou kunnen doen is een SELECT LAST_INSERT_ID(). Die geeft het id van het laatst ingevoegde id voor de betreffende db-connectie en heeft dus geen last van concurrent inserts.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

19/09/2016 02:24:56
Quote Anchor link
Paul Ulje op 18/09/2016 19:44:07:
if ($pid === 9999)

Paul Ulje op 18/09/2016 20:15:52:
09999

Paul Ulje op 18/09/2016 20:43:03:
09999Gewoon nul

09999 !== 9999
Gewijzigd op 19/09/2016 02:25:27 door Ward van der Put
 
Paul Ulje

Paul Ulje

19/09/2016 14:20:06
Quote Anchor link
Ik geloof dat ik met mijn slordige voorbeeld de discussie wat in de war heb gestuurd. Let niet op de 9999, die heeft er niks mee te maken, die was er alleen in de test. En 09999 bestaat uit twee print resultaten. Dus daar is geen vergelijk met de string 9999 van toepassing.

De functie getMaxID() is een OMWEG voor het FALENDE insert_id, de oorzaak van deze draad.

De door MySQL doorgenummerde A_I nummers komen in een veld genaamd ID.
- Wanneer een nieuw record wordt ingevoegd komt er dus een nieuw ID. Dát nummer wil ik weten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
function getMaxAI() {
$db = openDB();
$p = $db->query(" select * from naw order by id desc ");
$row = $p->fetch_row();
$id=$row[0];
$db->close();
return $id;
}

?>


En dat werkt naar volle tevredenheid.

Toevoeging op 19/09/2016 14:23:29:

Ivo P op 19/09/2016 00:22:18:
Je weet dat na 9998 inserts er een record gaat komen met id 9999?

Waarom dan niet $id = null



:-) Ja, dat is een restant uit de jaren 70-80 toen '9' en '99' e.d. standaard de 'afsluit' codes waren. Let wel, er waren nog geen knoppen, geen muis, alleen een toetsenbord. Ik zal het veranderen.... Bedankt!

Ward:
Graag voortaan bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kun je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 19/09/2016 15:22:10 door Ward van der Put
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

19/09/2016 15:25:10
Quote Anchor link
Het gaat fout zodra je dit met meer dan één client online doet:

1. Client A haalt de hoogste id op.
2. Client B voegt een record toe en verhoogt de id.
3. Client A werkt met een verouderde hoogste id.

Verder vraagt je query nu de gehele tabel op. Dit kun je beperken tot de id van de laatste record:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT id FROM naw ORDER BY id DESC LIMIT 1
Gewijzigd op 19/09/2016 15:26:58 door Ward van der Put
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

19/09/2016 16:07:09
Quote Anchor link
>> De functie getMaxID() is een OMWEG voor het FALENDE insert_id, de oorzaak van deze draad.
En dat terwijl de oorzaak gewoon ergens foutief gebruik is. Zoals gezegd: je gebruikt insert_id vlak na je INSERT query, bij UPDATE e.d. weet je het ID al, dus heb je dit niet nodig. Daarnaast zijn er *geen* omwegen voor insert_id, ja, hooguit binnen een transactie je complete table locken, inserten en *dan* opvragen. Maakt je applicatie wel retetraag uiteraard omdat je dan alle andere toegangen tot de table verbiedt. Kort gezegd: wat je doet werkt niet en kan ook niet werken.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

20/09/2016 14:45:27
Quote Anchor link
TL;DR Het nummertjesapparaat van MySQL zelf werkt goed zat, bouw hier geen eigen apparaat voor.

getMaxID() lijkt mij niet de juiste weg. Jouw database heeft zelf oneindig veel betere functionaliteit om zelf te bepalen welk auto-increment id deze moet toewijzen aan een nieuw record.

En wat @Ward zegt: op het moment dat twee verschillende gebruikers "tegelijkertijd" iets met getMaxID() doen ben je nat. Tenzij je doet wat @Ben voorstelt: iets met transacties, maar dat is voortborduren op een verkeerde ontwerpbeslissing.
 
Paul Ulje

Paul Ulje

21/09/2016 15:08:59
Quote Anchor link
Helemaal met je eens Thomas.
Uiteraard maak ik graag gebruik van MySql A_I en dat werkt probleemloos.

Mijn programma is een eeuwenoud privé programma, waarschijnlijk heb ik het oorspronkelijk in dBase en vervolgens in Clipper gemaakt. Na de omzetting in PHP, vermoedelijk om PHP 'te proeven' jarenlang over het Web ongestoord gebruikt.

Nu wil ik alleen direct na het TOEgevoegen het 'id'-nummer dat automagisch is toegevoegd gebruiken (uitlezen, niet toevoegen). En dat lukt me niet met insert_id.

Dan maar eromheen.
Er is (bijna) altijd een omweg.
In dit geval eigenlijk heel eenvoudig.
(Vroeguh, toen er nog geen DB voor de voor-PC was, moesten we altijd zelf een 'nummertjesapparaat' bouwen).
Maar terecht gezegd: niet elegant.
En elegantie (Pascal!) is voor mij belangrijk. :-(
In de beginjaren van IBM/MSDos deed ik overigens weinig anders dan omwegen verzinnen voor de gebreken.

Een ieder hartelijk bedankt voor de goede raad en steun!
Ik voel me helemaal thuis in dit forum.
Nu snel een nieuw PHP probleem zoeken.... :-)
 
Willem vp

Willem vp

21/09/2016 15:51:01
Quote Anchor link
Paul Ulje op 21/09/2016 15:08:59:
Dan maar eromheen.
Er is (bijna) altijd een omweg.
In dit geval eigenlijk heel eenvoudig.

Inderdaad eenvoudig: SELECT LAST_INSERT_ID(). Maar absoluut niet "select * [...] order by id desc" want vroeg of laat ga je daarmee een keer de bietenbrug op. En het erge is dat je dat vaak nog niet eens merkt tot het te laat is om de boel te herstellen. Het enige wat je dan nog kan doen is je hele database weggooien en overnieuw beginnen.
Gewijzigd op 21/09/2016 15:51:23 door Willem vp
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

21/09/2016 18:13:40
Quote Anchor link
Er is bijna altijd een omweg, correct. Maar die omweg hangt wel af van je begrip van waar je mee werkt. Een oplossing zoals je probeerde duidt duidelijk op een onbegrip, gezien de race conditions die je daar altijd mee veroorzaakt. Je kunt dan de omweg van Willem beter gebruiken, of zoals eerder gezegd je code herzien zodat je alleen het id uit de database vraagt bij een insert.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.