INT naar 3-cijferig getal

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

KrissCross

KrissCross

21/02/2006 21:31:00
Quote Anchor link
Uit mijn database worden de id's van de records gehaald. Deze zijn natuurlijk opgeslagen als INT, dus je krijgt resultaten als 1, 2, 3, etc.
Nu worden aan de hand van deze id's onder andere plaatjes opgeroepen, echter deze heten image001.jpg, image002.jpg, etc.
Hoe kan ik deze INT getallen omzetten naar 3 cijferige getallen, zodat 1 -> 001 maar 512 gewoon 512 blijft?
Of moet ik misschien de id's in de database anders opslaan dan als INT?
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 21/02/2006 21:32:00 door KrissCross
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 20:51:58
 
PurpleMadness -

PurpleMadness -

21/02/2006 21:46:00
Quote Anchor link
sprintf(%03d, $int);

Uit mn hoofd, kweet niet zeker, moet je ff testen

Ik dacht trouwens dat zoeits "leading zero's" heetten [/offtopic]
Gewijzigd op 21/02/2006 21:48:00 door PurpleMadness -
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

21/02/2006 21:48:00
Quote Anchor link
Hier kan het ook dacht ik:
http://nl3.php.net/number_format
 
KrissCross

KrissCross

21/02/2006 21:53:00
Quote Anchor link
PurpleMadness heeft inderdaad de oplossing. Het gaat met sprintf, zie http://nl2.php.net/sprintf
Het moet zoiets zijn:

For Zero fill - just use the sprintf() function

$pr_id = 1;
$pr_id = sprintf("%03d", $pr_id);
echo $pr_id;

//outputs 001
-----------------

$pr_id = 10;
$pr_id = sprintf("%03d", $pr_id);
echo $pr_id;

//outputs 010
-----------------

Thanx!!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.