Interface ''werknemers'' onderhouden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »
Geert Janssen

Geert Janssen

28/01/2016 11:23:09
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik kan een overzicht geven van de inhoud (index.php), Ik kan een item toevoegen (add.php), wijzigen (edit.php) en verwijderen (delete.php).

Nu moet ik een interface bouwen, waarbij wij de tabel werknemers mee kunnen onderhouden.

Ik heb al een werknemerstabel aangemaakt:
De werknemerstabel ziet er als volgt uit:

ID numeriek a/i primaire sleutel
Naam varchar 50
Adres varchar 50
Postcode varchar 6 (of 7)
Plaats varchar 50
Telefoon varchar 10
Functie varchar 25

Nu is het de bedoeling dat ik een of meerdere php bestanden maak waarmee ik deze tabel kan onderhouden. Zou iemand mij hier mee kunnen helpen? Het mag ook allemaal in een tabel, dat maakt me niks uit.

Met vriendelijke groet,
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 19:46:35
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/01/2016 11:31:37
Quote Anchor link
je geeft zelf al aan dat je een overzicht kan geven, een werknemer kan wijzigen, aanpassen en verwijderen.
Maar wat versta je hier dan onder onderhouden?
 
Geert Janssen

Geert Janssen

28/01/2016 11:43:55
Quote Anchor link
- Ariën - op 28/01/2016 11:31:37:
je geeft zelf al aan dat je een overzicht kan geven, een werknemer kan wijzigen, aanpassen en verwijderen.
Maar wat versta je hier dan onder onderhouden?


Hiermee bedoel ik dat ik een php bestand van werknemers kan zien, dat ik een overzicht heb van de naam van de werknemer, adres, eigenlijk zoals ik hierboven in de werknemerstabel heb aangegeven.

de add.php/delete.php dient voor het toevoegen of verwijderen van kopjes aan het menu op de website.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/01/2016 12:05:36
Quote Anchor link
Ikzelf ben geen voorstander om alle acties on verschillende bestanden onder te verdelen. Je kan het beste een werknemers.php script maken, waarin je met een switch() in PHP de verschillende acties benoemt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
if(isset($_GET['actie'])) {
    switch($_GET['actie']) {
        case
"add":
        // voeg hier je werknemer toe, bereikbaar onder werknemers.php?actie=add
        break;

        case
"edit":
        // wijzig hier je werknemer, bereikbaar onder bijv. werknemers.php?actie=edit&id=42
        // controleer ook op het bestaan van $_GET['id'] met isset().

        break;

        case
"delete":
        // verwijder hier je werknemer, bereikbaar onder bijv. werknemers.php?actie=delete&id=42
        // controleer ook op het bestaan van $_GET['id'] met isset(). Bij sterke voorkeur in de database markeren als 'verwijderd' (0 of 1).

        break;
    }
}
else {
    // toon hier je lijst, die is dan bereikbaar via werknemers.php
}
?>
Gewijzigd op 28/01/2016 12:06:21 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/01/2016 12:43:34
Quote Anchor link
@Ariën, maar hoe verwerk je deze acties verder? Dat zijn toch ook weer acties (addProcess, editProcess)? En waar wordt een volledig en kloppend HTML-document uitgedraaid? Doe je dit in elke actie (helemaal) opnieuw? Ook is dit niet nodig bij de verwerking van een formulier - in die actie hoeft helemaal geen output geproduceerd te worden omdat je na afloop iemand toch meteen redirect (dit lijkt mij in ieder geval een verstandig plan).

Hier kan OOP uitkomst bieden door een sjabloon te maken voor pagina-opbouw en een soortement van "routing" voor je acties. Vervolgens maak je een class Medewerkers die extend van dit sjabloon zodat je geen dingen dubbel doet.

Een werknemers-script kan snel best lang worden, ik weet niet of een (super lang) switch-statement dan echt zo fijn werkt :/. Het leest toch een stuk fijner als je dit compartimenteert in aparte methoden volgens eerdergenoemd sjabloon. EDIT: zodat dit programmatisch ook echt aparte onderdelen omvat, in tegenstelling tot een switch-statement, wat toch één (spaghetti?)sliert is.
Gewijzigd op 28/01/2016 12:44:51 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/01/2016 13:34:31
Quote Anchor link
Thomas, de meesten hier weten dat jij een hoop ervaring met PHP hebt, en graag zelf op een hoog niveau met OOP werkt. Ik geef toe dat ik zelf ook veel met OOP-structuur werk, maar vergeet niet dat we hier met een beginner te maken hebben. Dit topic staat nota-bene zelfs in het 'Beginnen met PHP'-forum.

Daarom leg ik de lat niet te hoog. Met termen zoal routing, OOP, class en extenden, vrees ik mensen hier bang te zullen maken. Tenzij duidelijk is op welk niveau van PHP ze zitten.

Misschien handig om hier voortaan even rekening mee te houden. Het is hier PHPhulp en geen PHP-Pro-Hulp. ;-)
Gewijzigd op 28/01/2016 13:42:16 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/01/2016 14:02:29
Quote Anchor link
Dit is helemaal geen hoog niveau OOP, het is slechts enkele stappen verwijderd van de basisbeginselen van OOP. Het is waarschijnlijk niet eens OOP pur sang.

Ik gooi mensen zeker niet (zomaar) in het diepe, maar ben tegelijkertijd van mening dat je mensen niet (eindeloos) in het peuterbad moet houden.

Of een topicstarter de (zwem)les bij kan benen zal nog moeten blijken, je kunt dan altijd nog besluiten om gas terug te nemen.

Daarbij, als ik een voorbeeld geef als hier om wordt gevraagd, dan hoeft men deze initieel niet per definitie volledig te kunnen doorgronden, men moet enkel een zeker gevoel hebben hoe deze werkt en hoe je deze verder kunt gebruiken.

Om een auto te kunnen besturen hoef je ook niet te weten hoe een verbrandingsmotor werkt, als je uitlegt wat het stuur, de pedalen en versnellingsbak doen ben je al een heel eind.

Ik heb een déjà vu, hier hebben we het al eens eerder over gehad (alleen is het waarschijnlijk onmogelijk om dit terug te vinden met de huidige zoekfunctionaliteit).

Ik houd hier zeker rekening mee, en verwacht tegelijkertijd dat vragenstellers ook mondig genoeg zijn om aan te geven wanneer ze (en wat) ze (dan) iets niet begrijpen. Ik doe alleen op voorhand geen aannames over het niveau, maar doe het, naar mijn huidige kennis en kunde, beste voorstel wat ik kan verzinnen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/01/2016 15:07:49
Quote Anchor link
Begrijpelijk, maar we willen mensen hier niet wegjagen met moeilijke theorie. Het is niet voor niets een 'beginnersforum' hier. OO(P) vergt een flinke leercurve, en men moet er ook voor open staan. Dan is het beste om een beginnende gebruiker af te tasten of die daar voor bereid is, in plaats van met woorden als 'routing' te spreken.
Zie het in ieder geval niet als een sneer naar jouw toe.

Tot zover mijn mening verder waar ik blij blijf.
Gewijzigd op 28/01/2016 15:14:30 door - Ariën -
 
Geert Janssen

Geert Janssen

28/01/2016 15:19:07
Quote Anchor link
Ik ben nu net een paar dagen bezig met PHP, dus heb eigenlijk nog geen flauw idee hoe alles werkt. Ik heb door middel van hulp het voor elkaar gekregen om die menu's zo toe te voegen en eventueel laten verwijderen en aanpassen.
Het fijnste zou zijn, om alles in een php bestand te plaatsen zodat ik een simpel scherm krijg waar ik dus werknemers kan toevoegen en eventuele credentials aan te passen, zoals ik die heb aangemaakt in de werknemerstabel.

Ik weet niet of dit mogelijk is, of dat scripting zoals hier boven daar de makkelijkste manier voor is. Ik snap dat ik later iets moeilijker moet gaan denken, maar voor nu doe ik het graag op de simpelste manier.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/01/2016 15:21:51
Quote Anchor link
@Ariën
Dit is niet eens een discussie meer want je blijft hangen in je aannames over:
- wat ik bedoel
- wat het niveau van de topicstarter is
- wat te moeilijk of te makkelijk zou zijn voor wie dan ook, zonder ook maar één regel code te hebben gezien

Tenzij je weet hoe ik "routing" wil toepassen kun je niet claimen dat dit te moeilijk zou zijn. Hetzelfde geldt voor OOP, dit kent vele verschillende moeilijkheidsniveaus.

Het lijkt mij ook de verkeerde instelling om mee te geven aan beginners: al opgeven voordat je uberhaupt iets geprobeerd hebt.

Als de topicstarter het heeft over "(gebruikers)interface" en een database-tabel die redeljk hout snijdt (behalve wellicht het ontbreken van een e-mailadres) dan denk ik niet dat deze gillend wegrent als ik het heb over "routing". Ik durf te wedden dat deze tot op zekere hoogte wel kan doorgronden wat deze abstracte term in zou kunnen houden, en dat is al genoeg om een begin te maken.
Gewijzigd op 28/01/2016 15:23:03 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/01/2016 15:22:26
Quote Anchor link
Met de structuur die ik heb gegeven zou je een flinke stap kunnen maken op de makkelijke manier.
Je moet dan zelf de lay-out schrijven waarin je dan de gebruikers kan beheren.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/01/2016 15:29:15
Quote Anchor link
Okay, volg de werkwijze van Ariën maar.

Maar bereid je vast voor op het herschrijven van deze code op het moment dat blijkt dat het moeilijk zoniet onmogelijk wordt om deze te onderhouden/te wijzigen doordat weinig aandacht is besteed aan het ontwerp van de opzet.

Sommige mensen vinden het nu eenmaal fijn om meteen te gaan rennen als iemand een commando blaft, maar ik denk liever na voordat ik begin te lopen, in plaats van mij halverwege te realiseren dat ik toch de verkeerde kant op aan het rennen ben / gestuurd ben.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

28/01/2016 16:11:05
Quote Anchor link
Geert Janssen op 28/01/2016 11:23:09:
Ik kan een overzicht geven van de inhoud (index.php), Ik kan een item toevoegen (add.php), wijzigen (edit.php) en verwijderen (delete.php).

Nu moet ik een interface bouwen, waarbij wij de tabel werknemers mee kunnen onderhouden. […] Nu is het de bedoeling dat ik een of meerdere php bestanden maak waarmee ik deze tabel kan onderhouden.
Dit type interface noemen we een CRUD (Create, Read, Update and Delete). Je hebt namelijk al een create (C), read (R) en delete (D), maar moet nu nog de update (U) toevoegen.

Dit systeem kun je zonder veel moeite OOP bouwen, dat ben ik wel met Thomas eens. Daarbij kun je echter tevens de aanpak van Ariën volgen, want de CRUD wordt eenvoudigweg dé vier standaardmethoden van het model (M) in een MVC-structuur (model-view-controller). Waar je taken nu delegeert aan aparte bestanden (zoals add.php), kun je alles via één controller dirigeren. En waar je overzichten toont via index.php, gebruik je tot slot een of meerdere views.

Ariën en Thomas lijken het haast fundamenteel oneens, maar ik zie hier eigenlijk vooral overeenkomsten. ;)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/01/2016 17:09:46
Quote Anchor link
@Ward

Maar dit is het beginnersforum, dus je mag hier blijkbaar niet verwachten dat mensen hun verstand (proberen te) gebruiken.

En MVC, dat is al helemáál een brug te ver hiero. Beter om een switch-statement te gebruiken. Als je dan ergens een foutje maakt, breekt mogelijk meteen alle functionaliteit. Word je ook gedwongen om dit meteen weer op te lossen toch? Hieromheen fluf je dan nog wat HTML als syntactic sugar om het toch het voorkomen van een valide HTML-document te geven. En wat nou als je halverwege de uitdraai van een HTML-document bent in een verwerkstap, als je iemand dan toch wil redirecten zet je toch output buffering aan? Ik bedoel, waarom zou je je uberhaupt nog verdiepen in hoe iets werkt als je gewoon alles in één keer onder het tapijt kunt vegen nietwaar?

Je zou je ook moeten laten beperken in je keuze door het (vermeende) niveau van de vragensteller en niet denken in termen van structurele(re) oplossingen of routing door je applicatie (oh wacht, te moeilijk woord) structuur in het algemeen. Anders was men misschien na een voorzichtige overweging of twee voor het schrijven van code in één keer klaar en dan zit je heel snel zonder werk, da's natuurlijk niet de bedoeling he.
 
Geert Janssen

Geert Janssen

28/01/2016 17:15:19
Quote Anchor link
Ben bang dat ik me eerst iets verder moet verdiepen in het opbouwen van een php bestand. De structuur die je hebt gemaakt is super, ik heb alleen geen idee hoe ik dan verder moet.

Je geeft bijvoorbeeld aan om een werknemer toe te voegen, hoe begin ik daar aan? Ik snap dat voor jullie een hele lay-out schrijven te veel werk is, of niet mogelijk is zonder de rest van de source.

Maar ik kan het maar beter vragen denk ik zo!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/01/2016 17:30:23
Quote Anchor link
Hoe is je ervaring met MySQL tot nu toe?
 
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

29/01/2016 06:32:47
Quote Anchor link
Ai, een autoincrement op een tabel & dan een id uit een tabel wissen via een switch/break?
Lijkt me beter dat je aan de tabel het veld datum uit dienst & reden uit dienst toevoegt eventueel met een link naar het personeelsdossier.
De reden is dat je als werkgever wettelijk 10 jaar verplicht bent om de informatie op te slaan i.v.m. de wwz.
Het is doenlijk, alleen heb je goed na te denken hoe of je het geheel opzet, crud & mvc zijn niet nodig, hou het alleen zo simpel mogelijk & ja ik ben ook een fan van de Unix filosofie, liever iets dat slechts 1 ding iets kan dan veel dingen die niets kunnen......
Gewijzigd op 29/01/2016 06:34:31 door Yoop Overmaat
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/01/2016 14:51:51
Quote Anchor link
@Yoop dat wordt nergens gesuggereerd als je het codefragment van Ariën bedoelt. Lees regel 15 nog eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
// Bij sterke voorkeur in de database markeren als 'verwijderd' (0 of 1).
?>

Dit is vaker een goede strategie, omdat je dan altijd informatie terug kunt halen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.