Interface ''werknemers'' onderhouden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »
Geert Janssen

Geert Janssen

28/01/2016 11:23:09
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik kan een overzicht geven van de inhoud (index.php), Ik kan een item toevoegen (add.php), wijzigen (edit.php) en verwijderen (delete.php).

Nu moet ik een interface bouwen, waarbij wij de tabel werknemers mee kunnen onderhouden.

Ik heb al een werknemerstabel aangemaakt:
De werknemerstabel ziet er als volgt uit:

ID numeriek a/i primaire sleutel
Naam varchar 50
Adres varchar 50
Postcode varchar 6 (of 7)
Plaats varchar 50
Telefoon varchar 10
Functie varchar 25

Nu is het de bedoeling dat ik een of meerdere php bestanden maak waarmee ik deze tabel kan onderhouden. Zou iemand mij hier mee kunnen helpen? Het mag ook allemaal in een tabel, dat maakt me niks uit.

Met vriendelijke groet,
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 11:43:02
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/01/2016 11:31:37
Quote Anchor link
je geeft zelf al aan dat je een overzicht kan geven, een werknemer kan wijzigen, aanpassen en verwijderen.
Maar wat versta je hier dan onder onderhouden?
 
Geert Janssen

Geert Janssen

28/01/2016 11:43:55
Quote Anchor link
- Ariën - op 28/01/2016 11:31:37:
je geeft zelf al aan dat je een overzicht kan geven, een werknemer kan wijzigen, aanpassen en verwijderen.
Maar wat versta je hier dan onder onderhouden?


Hiermee bedoel ik dat ik een php bestand van werknemers kan zien, dat ik een overzicht heb van de naam van de werknemer, adres, eigenlijk zoals ik hierboven in de werknemerstabel heb aangegeven.

de add.php/delete.php dient voor het toevoegen of verwijderen van kopjes aan het menu op de website.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/01/2016 12:05:36
Quote Anchor link
Ikzelf ben geen voorstander om alle acties on verschillende bestanden onder te verdelen. Je kan het beste een werknemers.php script maken, waarin je met een switch() in PHP de verschillende acties benoemt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
if(isset($_GET['actie'])) {
    switch($_GET['actie']) {
        case
"add":
        // voeg hier je werknemer toe, bereikbaar onder werknemers.php?actie=add
        break;

        case
"edit":
        // wijzig hier je werknemer, bereikbaar onder bijv. werknemers.php?actie=edit&id=42
        // controleer ook op het bestaan van $_GET['id'] met isset().

        break;

        case
"delete":
        // verwijder hier je werknemer, bereikbaar onder bijv. werknemers.php?actie=delete&id=42
        // controleer ook op het bestaan van $_GET['id'] met isset(). Bij sterke voorkeur in de database markeren als 'verwijderd' (0 of 1).

        break;
    }
}
else {
    // toon hier je lijst, die is dan bereikbaar via werknemers.php
}
?>
Gewijzigd op 28/01/2016 12:06:21 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/01/2016 12:43:34
Quote Anchor link
@Ariën, maar hoe verwerk je deze acties verder? Dat zijn toch ook weer acties (addProcess, editProcess)? En waar wordt een volledig en kloppend HTML-document uitgedraaid? Doe je dit in elke actie (helemaal) opnieuw? Ook is dit niet nodig bij de verwerking van een formulier - in die actie hoeft helemaal geen output geproduceerd te worden omdat je na afloop iemand toch meteen redirect (dit lijkt mij in ieder geval een verstandig plan).

Hier kan OOP uitkomst bieden door een sjabloon te maken voor pagina-opbouw en een soortement van "routing" voor je acties. Vervolgens maak je een class Medewerkers die extend van dit sjabloon zodat je geen dingen dubbel doet.

Een werknemers-script kan snel best lang worden, ik weet niet of een (super lang) switch-statement dan echt zo fijn werkt :/. Het leest toch een stuk fijner als je dit compartimenteert in aparte methoden volgens eerdergenoemd sjabloon. EDIT: zodat dit programmatisch ook echt aparte onderdelen omvat, in tegenstelling tot een switch-statement, wat toch één (spaghetti?)sliert is.
Gewijzigd op 28/01/2016 12:44:51 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/01/2016 13:34:31
Quote Anchor link
Thomas, de meesten hier weten dat jij een hoop ervaring met PHP hebt, en graag zelf op een hoog niveau met OOP werkt. Ik geef toe dat ik zelf ook veel met OOP-structuur werk, maar vergeet niet dat we hier met een beginner te maken hebben. Dit topic staat nota-bene zelfs in het 'Beginnen met PHP'-forum.

Daarom leg ik de lat niet te hoog. Met termen zoal routing, OOP, class en extenden, vrees ik mensen hier bang te zullen maken. Tenzij duidelijk is op welk niveau van PHP ze zitten.

Misschien handig om hier voortaan even rekening mee te houden. Het is hier PHPhulp en geen PHP-Pro-Hulp. ;-)
Gewijzigd op 28/01/2016 13:42:16 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/01/2016 14:02:29
Quote Anchor link
Dit is helemaal geen hoog niveau OOP, het is slechts enkele stappen verwijderd van de basisbeginselen van OOP. Het is waarschijnlijk niet eens OOP pur sang.

Ik gooi mensen zeker niet (zomaar) in het diepe, maar ben tegelijkertijd van mening dat je mensen niet (eindeloos) in het peuterbad moet houden.

Of een topicstarter de (zwem)les bij kan benen zal nog moeten blijken, je kunt dan altijd nog besluiten om gas terug te nemen.

Daarbij, als ik een voorbeeld geef als hier om wordt gevraagd, dan hoeft men deze initieel niet per definitie volledig te kunnen doorgronden, men moet enkel een zeker gevoel hebben hoe deze werkt en hoe je deze verder kunt gebruiken.

Om een auto te kunnen besturen hoef je ook niet te weten hoe een verbrandingsmotor werkt, als je uitlegt wat het stuur, de pedalen en versnellingsbak doen ben je al een heel eind.

Ik heb een déjà vu, hier hebben we het al eens eerder over gehad (alleen is het waarschijnlijk onmogelijk om dit terug te vinden met de huidige zoekfunctionaliteit).

Ik houd hier zeker rekening mee, en verwacht tegelijkertijd dat vragenstellers ook mondig genoeg zijn om aan te geven wanneer ze (en wat) ze (dan) iets niet begrijpen. Ik doe alleen op voorhand geen aannames over het niveau, maar doe het, naar mijn huidige kennis en kunde, beste voorstel wat ik kan verzinnen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/01/2016 15:07:49
Quote Anchor link
Begrijpelijk, maar we willen mensen hier niet wegjagen met moeilijke theorie. Het is niet voor niets een 'beginnersforum' hier. OO(P) vergt een flinke leercurve, en men moet er ook voor open staan. Dan is het beste om een beginnende gebruiker af te tasten of die daar voor bereid is, in plaats van met woorden als 'routing' te spreken.
Zie het in ieder geval niet als een sneer naar jouw toe.

Tot zover mijn mening verder waar ik blij blijf.
Gewijzigd op 28/01/2016 15:14:30 door - Ariën -
 
Geert Janssen

Geert Janssen

28/01/2016 15:19:07
Quote Anchor link
Ik ben nu net een paar dagen bezig met PHP, dus heb eigenlijk nog geen flauw idee hoe alles werkt. Ik heb door middel van hulp het voor elkaar gekregen om die menu's zo toe te voegen en eventueel laten verwijderen en aanpassen.
Het fijnste zou zijn, om alles in een php bestand te plaatsen zodat ik een simpel scherm krijg waar ik dus werknemers kan toevoegen en eventuele credentials aan te passen, zoals ik die heb aangemaakt in de werknemerstabel.

Ik weet niet of dit mogelijk is, of dat scripting zoals hier boven daar de makkelijkste manier voor is. Ik snap dat ik later iets moeilijker moet gaan denken, maar voor nu doe ik het graag op de simpelste manier.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/01/2016 15:21:51
Quote Anchor link
@Ariën
Dit is niet eens een discussie meer want je blijft hangen in je aannames over:
- wat ik bedoel
- wat het niveau van de topicstarter is
- wat te moeilijk of te makkelijk zou zijn voor wie dan ook, zonder ook maar één regel code te hebben gezien

Tenzij je weet hoe ik "routing" wil toepassen kun je niet claimen dat dit te moeilijk zou zijn. Hetzelfde geldt voor OOP, dit kent vele verschillende moeilijkheidsniveaus.

Het lijkt mij ook de verkeerde instelling om mee te geven aan beginners: al opgeven voordat je uberhaupt iets geprobeerd hebt.

Als de topicstarter het heeft over "(gebruikers)interface" en een database-tabel die redeljk hout snijdt (behalve wellicht het ontbreken van een e-mailadres) dan denk ik niet dat deze gillend wegrent als ik het heb over "routing". Ik durf te wedden dat deze tot op zekere hoogte wel kan doorgronden wat deze abstracte term in zou kunnen houden, en dat is al genoeg om een begin te maken.
Gewijzigd op 28/01/2016 15:23:03 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/01/2016 15:22:26
Quote Anchor link
Met de structuur die ik heb gegeven zou je een flinke stap kunnen maken op de makkelijke manier.
Je moet dan zelf de lay-out schrijven waarin je dan de gebruikers kan beheren.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/01/2016 15:29:15
Quote Anchor link
Okay, volg de werkwijze van Ariën maar.

Maar bereid je vast voor op het herschrijven van deze code op het moment dat blijkt dat het moeilijk zoniet onmogelijk wordt om deze te onderhouden/te wijzigen doordat weinig aandacht is besteed aan het ontwerp van de opzet.

Sommige mensen vinden het nu eenmaal fijn om meteen te gaan rennen als iemand een commando blaft, maar ik denk liever na voordat ik begin te lopen, in plaats van mij halverwege te realiseren dat ik toch de verkeerde kant op aan het rennen ben / gestuurd ben.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

28/01/2016 16:11:05
Quote Anchor link
Geert Janssen op 28/01/2016 11:23:09:
Ik kan een overzicht geven van de inhoud (index.php), Ik kan een item toevoegen (add.php), wijzigen (edit.php) en verwijderen (delete.php).

Nu moet ik een interface bouwen, waarbij wij de tabel werknemers mee kunnen onderhouden. […] Nu is het de bedoeling dat ik een of meerdere php bestanden maak waarmee ik deze tabel kan onderhouden.
Dit type interface noemen we een CRUD (Create, Read, Update and Delete). Je hebt namelijk al een create (C), read (R) en delete (D), maar moet nu nog de update (U) toevoegen.

Dit systeem kun je zonder veel moeite OOP bouwen, dat ben ik wel met Thomas eens. Daarbij kun je echter tevens de aanpak van Ariën volgen, want de CRUD wordt eenvoudigweg dé vier standaardmethoden van het model (M) in een MVC-structuur (model-view-controller). Waar je taken nu delegeert aan aparte bestanden (zoals add.php), kun je alles via één controller dirigeren. En waar je overzichten toont via index.php, gebruik je tot slot een of meerdere views.

Ariën en Thomas lijken het haast fundamenteel oneens, maar ik zie hier eigenlijk vooral overeenkomsten. ;)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/01/2016 17:09:46
Quote Anchor link
@Ward

Maar dit is het beginnersforum, dus je mag hier blijkbaar niet verwachten dat mensen hun verstand (proberen te) gebruiken.

En MVC, dat is al helemáál een brug te ver hiero. Beter om een switch-statement te gebruiken. Als je dan ergens een foutje maakt, breekt mogelijk meteen alle functionaliteit. Word je ook gedwongen om dit meteen weer op te lossen toch? Hieromheen fluf je dan nog wat HTML als syntactic sugar om het toch het voorkomen van een valide HTML-document te geven. En wat nou als je halverwege de uitdraai van een HTML-document bent in een verwerkstap, als je iemand dan toch wil redirecten zet je toch output buffering aan? Ik bedoel, waarom zou je je uberhaupt nog verdiepen in hoe iets werkt als je gewoon alles in één keer onder het tapijt kunt vegen nietwaar?

Je zou je ook moeten laten beperken in je keuze door het (vermeende) niveau van de vragensteller en niet denken in termen van structurele(re) oplossingen of routing door je applicatie (oh wacht, te moeilijk woord) structuur in het algemeen. Anders was men misschien na een voorzichtige overweging of twee voor het schrijven van code in één keer klaar en dan zit je heel snel zonder werk, da's natuurlijk niet de bedoeling he.
 
Geert Janssen

Geert Janssen

28/01/2016 17:15:19
Quote Anchor link
Ben bang dat ik me eerst iets verder moet verdiepen in het opbouwen van een php bestand. De structuur die je hebt gemaakt is super, ik heb alleen geen idee hoe ik dan verder moet.

Je geeft bijvoorbeeld aan om een werknemer toe te voegen, hoe begin ik daar aan? Ik snap dat voor jullie een hele lay-out schrijven te veel werk is, of niet mogelijk is zonder de rest van de source.

Maar ik kan het maar beter vragen denk ik zo!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/01/2016 17:30:23
Quote Anchor link
Hoe is je ervaring met MySQL tot nu toe?
 
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

29/01/2016 06:32:47
Quote Anchor link
Ai, een autoincrement op een tabel & dan een id uit een tabel wissen via een switch/break?
Lijkt me beter dat je aan de tabel het veld datum uit dienst & reden uit dienst toevoegt eventueel met een link naar het personeelsdossier.
De reden is dat je als werkgever wettelijk 10 jaar verplicht bent om de informatie op te slaan i.v.m. de wwz.
Het is doenlijk, alleen heb je goed na te denken hoe of je het geheel opzet, crud & mvc zijn niet nodig, hou het alleen zo simpel mogelijk & ja ik ben ook een fan van de Unix filosofie, liever iets dat slechts 1 ding iets kan dan veel dingen die niets kunnen......
Gewijzigd op 29/01/2016 06:34:31 door Yoop Overmaat
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/01/2016 14:51:51
Quote Anchor link
@Yoop dat wordt nergens gesuggereerd als je het codefragment van Ariën bedoelt. Lees regel 15 nog eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
// Bij sterke voorkeur in de database markeren als 'verwijderd' (0 of 1).
?>

Dit is vaker een goede strategie, omdat je dan altijd informatie terug kunt halen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.