(Inter)nationaal telnr. regex

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »
PHP Newbie

PHP Newbie

06/09/2008 15:16:00
Quote Anchor link
Heey allemaal,

Ik ben opzoek naar een regex waarmee ik zowel nationale als internationale telefoonnummers kan valideren. Wat moet toegestaan worden:

0735941234
0031735941234
+31735941234

Maar er moet niet op de lengte gecontroleerd worden, aangezien de lengte van een telefoonnummer kan verschillen in verschillende landen.

Iemand die me hiermee kan helpen?

Groet
Newb
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 08:33:23
 
PHP Newbie

PHP Newbie

08/09/2008 16:57:00
Quote Anchor link
Bumpje :-)
 
Simon

simon

08/09/2008 17:01:00
Quote Anchor link
[0|00|\+][31]?[0-9]+
 
PHP Newbie

PHP Newbie

08/09/2008 18:01:00
Quote Anchor link
Even wat aspecten van een telefoonnummer:

Wanneer het nummer start met +31 of 0031 dan moet de lengte 12 respectievelijk 13 cijfers zijn.
Start het nummer met + of met 00 dan moet het getal daaropvolgend groter zijn dan 0.
Start het nummer met + of met 00 maar is het niet +31 of 0031 dan moet de minimale lengte 7 cijfers zijn.
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

08/09/2008 18:38:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
<?php

echo valideer_telefoonnummer('+31/735 94 12 34').'<br />';
echo valideer_telefoonnummer('0031 735.94.12.34').'<br />';
echo valideer_telefoonnummer('0735941234').'<br />';


function
valideer_telefoonnummer($nummer)
{

  $karakters = ' 0123456789+';
  $lengte = strlen($nummer);
  $resultaat = '';
  $minimaal = 7;
  
  for ($i = 0; $i < $lengte; $i++)
    {

    // spaties, punten, "/",... en andere karakters worden genegeerd
    if ( strpos($karakters, $nummer{$i}, 0) > 0)
      {

      $resultaat = $resultaat . $nummer{$i};
      }
    }

    
  $lengte = strlen($resultaat);
  $type = ''; // internationaal / plus / nationaal
  
  if ( substr($resultaat,0,1) == '+')
    {

      $type = 'plus';
    }

  elseif ( substr($resultaat,0,2) == '00')
    {

      $type = 'internationaal';
    }

  elseif ( substr($resultaat,0,1) == '0')
    {

      $type = 'nationaal';
    }

  else
    return false;
    
$land  = 31;  // default: Nederland
$rest = '';
  switch ($type)
    {
    case
'plus':
      $land = substr($resultaat,1,2);
      if ( substr($resultaat,3,1) == '0')
        return false;
      $rest = substr($resultaat,3 );
      break;
    case
'internationaal':
      $land = substr($resultaat,2,2);
      if ( substr($resultaat,4,1) == '0')
        return false;
      $rest = substr($resultaat,4 );
      break;
    case
'nationaal':
      $rest = substr($resultaat,1 );
      break;
    }


switch ($land) // voel je vrij om dit zelf uit te breiden
  {
    case
'31':  // Nederland
    case '32':  // België
      if (strlen($rest) == 9)
        return true;
      break;
    default:

      if (strlen($rest) >= $minimaal)
        return true;
      break;
  }


return false;
}


?>


Test het zelf eens grondig. Misschien heb ik iets over het hoofd gezien.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emmanuel Delay
 
PHP Newbie

PHP Newbie

08/09/2008 20:02:00
Quote Anchor link
Wauw Emmanuel. Heel erg bedankt. Ik ga er vanavond eens mee stoeien!
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

08/09/2008 20:20:00
Quote Anchor link
Wat wel gebeurt, is dat karakters worden genegeerd.

valideer_telefoonnummer('+31/735 a94b 12c 34');
zou ook een true geven.

Het zou waarschijnlijk beter zijn om een aantal ignore karakters te definiëren, zoals " ", ".", "/".


EDIT:
Waarschijnlijk is dit beter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
<?php
echo valideer_telefoonnummer('+31/735 foute karakters94 12 34').'<br />';
echo valideer_telefoonnummer('+31/735 94 12 34').'<br />';
echo valideer_telefoonnummer('0031 735.94.12.34').'<br />';
echo valideer_telefoonnummer('0735941234').'<br />';


function
valideer_telefoonnummer($nummer)
{

  $nummer = trim($nummer);
  $karakters = ' 0123456789+';
  $ignoreKarakters = ' ./';
  $lengte = strlen($nummer);
  $resultaat = '';
  $minimaal = 7;
  
  for ($i = 0; $i < $lengte; $i++)
    {

    // spaties, punten, "/",... en andere karakters worden genegeerd
    if ( strpos($karakters, $nummer{$i}, 0) > 0)
      {

      if ($i>0 && $nummer{$i} =='+')
        return false;
      $resultaat = $resultaat . $nummer{$i};
      }

    elseif ( strpos($ignoreKarakters, $nummer{$i}, 0) === false)
      {

        return false;
      }
    }

    
  $lengte = strlen($resultaat);
  $type = ''; // internationaal / plus / nationaal
  
  if ( substr($resultaat,0,1) == '+')
    {

      $type = 'plus';
    }

  elseif ( substr($resultaat,0,2) == '00')
    {

      $type = 'internationaal';
    }

  elseif ( substr($resultaat,0,1) == '0')
    {

      $type = 'nationaal';
    }

  else
    return false;
    
$land  = 31;  // default: Nederland
$rest = '';
  switch ($type)
    {
    case
'plus':
      $land = substr($resultaat,1,2);
      if ( substr($resultaat,3,1) == '0')
        return false;
      $rest = substr($resultaat,3 );
      break;
    case
'internationaal':
      $land = substr($resultaat,2,2);
      if ( substr($resultaat,4,1) == '0')
        return false;
      $rest = substr($resultaat,4 );
      break;
    case
'nationaal':
      $rest = substr($resultaat,1 );
      break;
    }


switch ($land) // voel je vrij om dit zelf uit te breiden
  {
    case
'31':  // Nederland
    case '32':  // België
      if (strlen($rest) == 9)
        return true;
      break;
    default:

      if (strlen($rest) >= $minimaal)
        return true;
      break;
  }


return false;
}


?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emmanuel Delay
 
PHP Newbie

PHP Newbie

09/09/2008 16:35:00
Quote Anchor link
Het is niet de snelste manier, maar hij doet exact wat hij moet doen. Geweldig :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.