Internet explorer probleem met CSS op tabellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michael Voeten

Michael Voeten

18/11/2009 10:46:00
Quote Anchor link
Hoi Ik heb een vraagje.

Ik heb een tabel gemaakt, deze kolommen heb ik een breedte gegeven dmv css.

vb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
<style type="text/css">
    table {
        font-family:verdana;
        font-size: 11px;
        width: 300px;
        background: black;
        color: white;
    }
    th, td {
        text-align: left;
        height: 11px;
        padding: 1px;
        border-right: 2px solid white;
    }
    .colId {
        width:50px;
    }
    .colName {
        width:100px;
    }
    .colEmail {
        width: 150px;
    }
</style>

<table cellpadding="0" cellspacing="0">
  <thead>
    <tr>
      <th class="colId">id</th>
      <th class="colName">name</th>
      <th class="colEmail">email</th>
    </tr>
  </thead>
  <tbody>
    <tr>
      <td>1</td>
      <td>test</td>
      <td>[email protected]</td>
    </tr>
    <tr>
      <td colspan="3">Hier komt wat tekst blaat</td>
    </tr>
  </tbody>
</table>

<table cellpadding="0" cellspacing="0">
  <thead>
    <tr>
      <th class="colId">id</th>
      <th class="colName">name</th>
      <th class="colEmail">email</th>
    </tr>
  </thead>
  <tbody>
    <tr>
      <td>1</td>
      <td>test</td>
      <td>[email protected]</td>
    </tr>
    <tr>
      <td colspan="3" style="height: auto;">Hier komt wat tekst blaatHier komt wat tekst blaatHier komt wat tekst blaatHier komt wat tekst blaatHier komt wat tekst blaatHier komt wat tekst blaatHier komt wat tekst blaatHier komt wat tekst blaatHier komt wat tekst blaatHier komt wat tekst blaatHier komt wat tekst blaatHier komt wat tekst blaatHier komt wat tekst blaat</td>
    </tr>
  </tbody>
</table>


als ik een regel tekst heb in de colspan gaat alles goed, maar zodra de tekst zo lang wordt dat er 2 regels nodig zijn, dan is de layout van de tabel helemaal naar de klote

heeft iemand hier ervaring mee? of weet iemand hier een oplossing voor? laat het me aub weten.

gr Mike
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Michael Voeten
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 09:44:23
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

18/11/2009 10:52:00
Quote Anchor link
hoogtes en breedtes toevoegen in je <table>. Verder je al langzaam te gaan verdiepen in CSS met DIV's.
 
Michael Voeten

Michael Voeten

18/11/2009 11:10:00
Quote Anchor link
Ik werk allang met divs, maar data moet je niet in divs doen, daar zijn tabellen voor uitgevonden

en hoogte etc, heb ik allemaal al toegevoegd

Ik heb bovenstaande code aangepast, zodat ook een stuk css er in zit
 
Tamara

Tamara

18/11/2009 11:28:00
Quote Anchor link
in je css heb je height: 11px; staan. maak daar min-height van en t zou dan goed moeten werken.
 
Michael Voeten

Michael Voeten

18/11/2009 11:36:00
Quote Anchor link
@Tamara: Helaas, werkt niet
 
Tamara

Tamara

18/11/2009 11:40:00
Quote Anchor link
heb je het online ergens staan?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.