Internet-telefonie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/01/2006 10:06:00
Quote Anchor link
De directrice van het instituut waar ik werk denkt er over om over te stappen van analoge telefonie naar telefonie via het internet.

De telefoon wordt behoorlijk intensief gebruikt en er wordt ook redelijk intensief gebruik gemaakt van mail en IE. De gemiddelde bezetting is 10 personen en we hebben een ADSL verbinding van 4 megaBit.

Ik heb zelf nog geen ervaring met internet-telefonie, maar misschien iemand hier? De kosten zijn een stuk lager, maar er zijn vast niet alleen maar voordelen?
Gewijzigd op 19/01/2006 10:13:00 door Jan Koehoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 17:37:50
 
Robert Deiman

Robert Deiman

19/01/2006 10:15:00
Quote Anchor link
Voor- en nadelen
IP-telefonie biedt de volgende voordelen voor bedrijven en instellingen:


* Locatie onafhankelijkheid

IP-telefoontoestellen kunnen overal aan het IP-netwerk worden aangesloten, mits dit netwerk voice-enabled is. Dat is ideaal als er veel mutaties zijn, bijvoorbeeld doordat werknemers in het kantoorgebouw dikwijls van plaats verwisselen. VoIP is ook een uitkomst in nevenvestigingen en/of op een thuiswerkplek.

* Eén netwerkaansluiting

Er kan worden volstaan met één IP-netwerkaansluiting per werkplek, omdat PC en IP-telefoon deze kunnen delen. Omdat de bekabeling meestal al in het kantoor aanwezig is, levert dat een forse besparing op.

* Draadloze infrastructuur

Wordt er gebruik gemaakt van een Wireless LAN, dan is mobiele telefonie op basis van IP Telefonie geen probleem. Het bereik van de mobiele telefoontoestellen is mede afhankelijk van de toegepaste Access Points.

* Open architectuur

Servergebaseerde IP Telefonie oplossingen hebben een open architectuur, waardoor de koppeling met andere IT systemen relatief eenvoudig te maken is. Denk bijvoorbeeld aan gedistribueerde callcenters.

Zijn een paar + punten, maar het grote struikelblok is nog de veiligheid. Het is veel gemakkelijker een telefoongesprek via internet te onderscheppen, dan als je met een dect telefoon werkt.
Dat is vooral belangrijk als het over gevoelige gegevens gaat, en de vraag is dus of dat voor jou bedrijf speelt.

EDIT:
aanvulling:

Nadeel van IP is dat het geen verbindingsgarantie biedt: datapakketjes kunnen wegvallen. Dat is bij gegevensoverdracht niet zo'n bezwaar, want dan vraagt de apparatuur om het pakketje nog eens te sturen. Het duurt alleen wat langer. Bij spraak is dat echter wel storend, omdat dan een deel van het gesprek wegvalt. Bij Voice over DSL bestaat dat risico niet. BBned biedt daar zelfs een kwaliteitsgarantie voor.
Gewijzigd op 19/01/2006 10:21:00 door Robert Deiman
 
Kalle P

Kalle P

19/01/2006 10:25:00
Quote Anchor link
Alleen voor thuis kan ik er wat over zeggen. 1 x eruit gelegen, paar minuutjes in 1 jaar ofzo. Een aanrader vind ik zelf, want je merkt totaal geen verschil, maar ik een werkomgeving waarbij mensen tegelijk bellen, etc., heb ik geen idee.
 
- wes  -

- wes -

19/01/2006 10:26:00
Quote Anchor link
Jan , ik werk zelf bij een aanbieder die ook VOIP en IP telefonie aanbiedt. Het zit helemaal aan te komen maar het grote probleem nog overal is het gebrek aan echte grote kennis erover.

We hebben een aantal personen er nonstop aan werken om het beste pakket met router of ATA samen te stellen en dat gaat steeds sneller en beter.

Ik weet niet of je al een centrale hebt hangen maar ook daarmee kunnen we uit de voeten, ik wil je ook uitnodigen een kijkje te nemen op www.sollie.nl , telefonie, voip

misschien brengt dat wat meer duidelijkheid
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/01/2006 10:46:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties tot zover. Ik ga eens even kijken hier en daar.
Gewijzigd op 19/01/2006 10:46:00 door Jan Koehoorn
 
Steff   an

Steff an

19/01/2006 10:54:00
Quote Anchor link
Voor mensen die nog gratis willen bellen via internet http://www.voipstunt.com/en/free.html, (nederland is gratis), helaas kan je maximaal 1 min gratis bellen bellen met een 'trail account'. Ik heb het zelf niet geprobeerd, maar een klasgenoot van mij wel.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

19/01/2006 11:12:00
Quote Anchor link
Heb het ook, heb alleen telefoon over laten gaan. En heb geen modem gehoort, dus het zal wel werken :D
Dat van die 1 minuut wist ik nog niet... Want dat worden dan wel hele korte gesprekken.
 
- wes  -

- wes -

19/01/2006 11:16:00
Quote Anchor link
@steffan, denk je dat een bedrijf gesprekken van 1 minuut maakt? Dat is meer iets voor , ja, voor wie eigenlijk :)


@jan , tis vrij gespecificeerd, hoe groter je aantal gebruikers hoe meer erbij komt kijken , dingen als ADSL lijn/Kabel , snelheid, uploadsnelheid, VPN etcetc moet je rekening mee gaan houden

Opzich is alles goed op te zetten en bel je uiteindelijk gewoon een 47% goedkoper, en gratis naar OnNet (andere voip gebruikers)


edit : typo
Gewijzigd op 19/01/2006 11:17:00 door - wes -
 
Steff   an

Steff an

19/01/2006 12:00:00
Quote Anchor link
Quote:
@steffan, denk je dat een bedrijf gesprekken van 1 minuut maakt? Dat is meer iets voor , ja, voor wie eigenlijk :)

Dan moet je een betaald account nemen.(5 dollar dacht ik)
 
Willem vp

Willem vp

19/01/2006 12:08:00
Quote Anchor link
Als je naar ISDN gaat kijken, dan is de capaciteit van een telefoonverbinding 64 kbit. Het lijkt me dan ook niet zo'n probleem om 10 man te laten bellen over een 4Mb-verbinding.

Wel is het noodzakelijk om VOIP-verkeer voorrang te geven boven ander verkeer, omdat het erg gevoelig is voor packet loss. Je hebt dan wel een router nodig met QoS-functionaliteit (Quality of Service).
 
- wes  -

- wes -

19/01/2006 12:49:00
Quote Anchor link
@willem , niet noodzakelijk maar alle quality of service routers ondersteunen het, sommige niet QoS routers ook wel maar meesten niet.

QoS is wel een musthave eigenlijk, gelukkig hebben de meeste grote namen (speedtouch zyxel) wel hun eigen aantal goede QoS routers
 
Joris

Joris

19/01/2006 13:42:00
Quote Anchor link
Ik werk momenteel met Voipbusters, dat volgens mij hetzelfde is als voipstunt. Na eenmalige betaling van 5 euro (nu opgekrikt naar 10euro dacht ik), kun je binnen Nederland (en ook aantal andere landen) gratis bellen.

Ik gebruik het voornamelijk omdat ik een internetradioshow heb om daar mensen mee te bellen. De kwaliteit is goed al klaagt men aan de andere kant wel soms over een echo, maar dit komt omdat ik mengpaneel met microfoon naar de line-in heb doorgelink en (denk ik) niet goed heb afgesteld voor voip.

Mocht je eerst eens willen proberen, dan raad ik je Voip aan, puur omdat het vrijwel niets kost.
 
- wes  -

- wes -

19/01/2006 13:53:00
Quote Anchor link
joris , dat is geen oplossing voor een bedrijf. wat voor een service krijg je daarop? nix
en de kwaliteit is niets aan te doen, mede omdat er geen QoS is (waar een servicecontract aan zit). Ruis en echo komt omdat de rest van je verbinding de lijn dichtdrukt, je kan met voipbuster geen prioriteit geven en ga zo maar door.

EDIT:

Tis een beetje hetzelfde als een professioneel bedrijf een webeditor zoekt, dan zeg je toch ook niet ja gebruik frontpage maar dat werkt wel.
Gewijzigd op 19/01/2006 13:54:00 door - wes -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.