Invoegen in tekstvak vanuit andere pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lars

Lars

09/11/2006 19:15:00
Quote Anchor link
Hallo,
je ziet wel is bij fora, als je daar een topic start kan je op zo'n smile klikken en dan komt de code voor die smile bijv. " ;-) " in het textveld te staan.

Mijn vraag:
Ik heb een pagina en een popup. in die pop word een variabele in php gemaakt ($uploadfilename). Die variabele uit de popup wil ik dan (via een link in die popup) in het tekstvak invoegen. Hoe doe ik dat?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 00:17:47
 
Lars

Lars

09/11/2006 23:04:00
Quote Anchor link
Niemand een idee?!
 
Jelle Posthuma

Jelle Posthuma

10/11/2006 10:36:00
Quote Anchor link
Via Javascript...
Helaas is mijn knowledge over Javscript zeer laag, en kan ik je helaas niet verderhelpen...
Zoek eens op google met verschillende zoekwoorden.
 
Lars

Lars

10/11/2006 17:53:00
Quote Anchor link
iemand wel een idee?
ik wil dit graag opgelost hebben..
 
Robert Deiman

Robert Deiman

10/11/2006 17:57:00
Quote Anchor link
Uit onderstaande code moet je kunnen halen hoe het werkt :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
<html>      
<head>
<script language="JavaScript">
function smiley(smile){
document.getElementById('eintrag').value += smile;
}
</script>
</head>
<body>
<form action="guestbook_adv.php" method="post" name="gastenboek" id="gastenboek">
      <table width="400" border="0" cellspacing="1" cellpadding="1">
        <tr>
          <td width="146">
            <p>Uw naam:</p>
          </td>
          <td width="254" valign="middle">
            <input type="text" name="name" size="35">
          </td>
        </tr>
        <tr>
          <td width="146">
            <p>Uw e-mailadres:</p>
          </td>
          <td width="254" valign="middle">
            <input type="text" name="email" size="35">
          </td>
        </tr>
        <tr>
          <td width="146">
            <p>Uw Homepage:</p>
          </td>
          <td width="254" valign="middle">
            <input type="text" name="homepage" size="35">
          </td>
        </tr>
        <tr>
          <td width="146">
            <p>Uw bericht:</p>
          </td>
          <td width="254" valign="middle">
            <textarea name="eintrag" rows="7" cols="30" id="eintrag"></textarea>
          </td>
        </tr>
        <tr>
          <td colspan="2">
            <p align="center">
              <input type="submit" name="GuestbookNew" value="Verzenden">
            </p>
          </td>
        </tr>

      </table>
      <table>
      <tr>&nbsp;
      </tr>
      <tr>
<td>
            &nbsp;&nbsp;
          </td>
          <td>
            &nbsp;&nbsp;<img src="smiley/blij.gif" border="0" STYLE="cursor: pointer;" onClick="smiley(':)')"> = :)
          </td>
          <td>
            &nbsp;&nbsp;<img src="smiley/knipoog.gif" STYLE="cursor: pointer;" onClick="smiley(';)')"> = ;)
          </td>
               <td>
            &nbsp;&nbsp;<img src="smiley/zielig.gif" STYLE="cursor: pointer;" onClick="smiley(':(')"> = :(
          </td>
          <td>
            &nbsp;&nbsp;<img src="smiley/tong.gif" STYLE="cursor: pointer;" onClick="smiley(':P')"> = :P
          </td>
          <td>
            &nbsp;&nbsp;<img src="smiley/moe.gif" STYLE="cursor: pointer;" onClick="smiley(':U')"> = :U
          </td>
          <td>
            &nbsp;&nbsp;<img src="smiley/verward.gif" STYLE="cursor: pointer;" onClick="smiley(':S')"> = :S
          </td>
           </tr>
                <tr>
<td>
            &nbsp;&nbsp;
          </td>
          <td>
            &nbsp;&nbsp;<img src="smiley/schaam.gif" STYLE="cursor: pointer;" onClick="smiley(':$')"> = :$
          </td>
          <td>
            &nbsp;&nbsp;<img src="smiley/huilen.gif" STYLE="cursor: pointer;" onClick="smiley(':-(')"> = :-(
          </td>
               <td>
            &nbsp;&nbsp;<img src="smiley/boos.gif" STYLE="cursor: pointer;" onClick="smiley(':[')"> = :[
          </td>
          <td>
            &nbsp;&nbsp;<img src="smiley/ziek.gif" STYLE="cursor: pointer;" onClick="smiley('+(')"> = +(
          </td>
          <td>
            &nbsp;&nbsp;<img src="smiley/verbaast.gif" STYLE="cursor: pointer;" onClick="smiley(':O')"> = :O
          </td>
          <td>
            &nbsp;&nbsp;
          </td>
           </tr>
      </table>
      </form>
</body>
</html>
 
Lars

Lars

10/11/2006 18:27:00
Quote Anchor link
dankje, alleen ehh..

waar in dit script geef je aan op WELKE pagina het tekstvak staat waar je de smiles in wilt voegen?

is dat het "document." gedeelte? hoe kan ik daarbijvoorbeeld van maken inhoud.php.getElementById('eintrag').value += smile; ? dat gaat niet werken lijkt me...
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

10/11/2006 18:30:00
Quote Anchor link
ikzelf gebruik altijd het volgende

javascript
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<script type="text/javascript">
      function opmaak()
      {
      return;
      }
      function Invoegen(opmaak)
      {
      var edit;
      var HuidigeTekst = document.hierjepaginanaam.hierjeveldnaam;
      HuidigeTekst.value = HuidigeTekst.value + opmaak + " ";
      HuidigeTekst.focus();
      return;
      }
      </script>

je moet nog wel even hierjepaginanaam en hierjeveldnaam aanpassen ;)

verder gebruik je dan de volgende link om het in te voegen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="javascript:opmaak();" onClick="javascript:Invoegen(' <b></b>');"><img src="admin/images/vet.jpg" border="0"></a>


denk dat je hier wel mee uit de voeten moet kunnen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan van Iwaarden
 
Robert Deiman

Robert Deiman

10/11/2006 18:33:00
Quote Anchor link
opener.document.getElementById('eintrag').value +=
 
Lars

Lars

14/11/2006 15:23:00
Quote Anchor link
ik lees nu pas de reacties, hartstikke bedankt, ik heb alleen nog een vraag je.. kan ik dan gewoon het volgende zetten?

var HuidigeTekst = document.invoegen.php.bericht;

zo?
want het lijkt me dat het fout gaat zo met die "invoegen.php" zo..
 
Lars

Lars

14/11/2006 17:08:00
Quote Anchor link
en waar komt dan de variabele in het script, ik snap het niet helemaal..
 
CrawlBackwards

CrawlBackwards

14/11/2006 17:26:00
Quote Anchor link
je moet niet de naam van het bestand (invoegen.php) gebruiken maar de naam van het scherm waar het naar gestuurd word.. (ik weet zo niet welke naam er standaard toegewezen word.. geeft t zelf altijd een naam tijdens t laden: onload="window.name = 'naam'")
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

14/11/2006 17:28:00
Quote Anchor link
@Lars, ik had een klein foutje gemaakt, hierjepaginanaam moet eigenlijk hierjeformnaam zijn.

en dan geef je de form tag een name mee.
dus bijv.
<form name="invoegen">

als je je form die naam geeft wordt het in jouw geval dus het volgende
var HuidigeTekst = document.invoegen.bericht;

invoegen is dan je form naam en bericht is dan de naam van het veld waar de smiley in moet komen.

daarna kun je deze regel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="javascript:opmaak();" onClick="javascript:Invoegen(' <b></b>');"><img src="admin/images/vet.jpg" border="0"></a>

aanpassen naar eigen wens.
dus waar nu <b></b> staat kun je zetten wat er dan in je tekstvak moet verschijnen (wat er ingevoegd moet worden) en waar nu de <img src=""> staat, kun je een ander plaatje zetten of een tekstlink.

hoop dat het zo beter duidelijk is ;)
 
Lars

Lars

14/11/2006 19:22:00
Quote Anchor link
tis duidelijk, alleeeen.. gaat dit ook werken als ik zeg maar 2 losse pagina's heb.. bijv variabele.php en invoegen.php dan zet ik op variabele.php die stukjes code van jou en noem ik in invoegen.php het form "invoegen" en het veld "bericht".. gaat dat dan werken zo?
 
CrawlBackwards

CrawlBackwards

14/11/2006 19:39:00
Quote Anchor link
jawel.. als je naar de windows door stuurt.. nu is mijn javascript niet zo super maar ik meen dat je 'document' kan vervangen door de naam van je window..
 
Lars

Lars

14/11/2006 20:54:00
Quote Anchor link
hoe moet ik een window dan een naam geven? met
<script type="text/javascript">
onload="window.name = 'naam'
</script>

in de head?
 
Lars

Lars

14/11/2006 23:12:00
Quote Anchor link
iemand?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

14/11/2006 23:15:00
Quote Anchor link
@ Lars: je bumpt nogal veel. Een regel op PHPhulp is, dat als je geen reacties krijgt, je 24 uur wacht voordat je het topic weer naar boven haalt door er zelf weer in te posten.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
CrawlBackwards

CrawlBackwards

15/11/2006 00:19:00
Quote Anchor link
zet onload in bv de body tag..
<body onload="window.name='naam'">
 
Lars

Lars

15/11/2006 13:46:00
Quote Anchor link
sorry voor het bumperen..

ik heb nu het volgende maar t werkt niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
// test-formulier.php
<html>
<head>
<title>Untitled Document</title>
</head>

<body onload="window.name='invoegen'">
<form name="formulier" method="post" action="">
  <textarea name="bericht" cols="55" rows="13"></textarea>
</form>
</body>
</html>


en

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
// test-invoegen.php
<html>
<head>
<title>Untitled Document</title>
<script type="text/javascript">
      function opmaak()
      {
      return;
      }
      function Invoegen(opmaak)
      {
      var edit;
      var HuidigeTekst = invoegen.formulier.bericht;
      HuidigeTekst.value = HuidigeTekst.value + opmaak + " ";
      HuidigeTekst.focus();
      return;
      }
      </script>
</head>

<body>
<a href="javascript:opmaak();" onClick="javascript:Invoegen(' <b></b>');">Hallo</a>

</body>
</html>


Maar dit werkt niet :( ziet iemand iets fouts?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Lars
 
CrawlBackwards

CrawlBackwards

15/11/2006 14:36:00
Quote Anchor link
misschien is het beter als je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
      var HuidigeTekst = invoegen.formulier.bericht;
      HuidigeTekst.value = HuidigeTekst.value + opmaak + " ";
      HuidigeTekst.focus();

met iets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
      var HuidigeTekst = document.formulier.bericht.value;
      document.formulier.bericht.value = HuidigeTekst + opmaak + " ";
      HuidigeTekst.focus();

veranderd..

ik heb niet gecontroleerd of het klopt maar t lijkt me logischer..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door CrawlBackwards
 
Lars

Lars

15/11/2006 14:42:00
Quote Anchor link
helaas werkt dat ook niet, ook als ik document vervang voor de naam van de pagina waar t formulier staat (invoegen) doetie het niet
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.