invoer velden gastenboek

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Marcel sauer

marcel sauer

29/05/2010 14:27:37
Quote Anchor link
ik heb weer een vraagje.

ik heb nu een gastenboek draaiend gekregen en wil er nog een invoer veld bij maken.

dit is het invoer veld naam en email.

//invulveld
echo "Naam:<br />";
echo "<input type= \"text\" name=\"naam\" cols=\"35\" value=\"" . htmlentities($_POST['naam']) . "\"><br />";
echo "Email:<br />";
echo "<input type=\"text\" name=\"email\" cols=\"35\" value=\"" . htmlentities($_POST['email']) . "\"><br />";
echo "<center>Bericht:<br /></center>";
?>

als ik deze bv. kopieer dan krijg ik er een nieuw invoer veld bij en daar kan ik ook een naam aan geven bijvoorbeeld je eigen site.
als ik er wat invoer gekopieerd hij dit ook naar het gekopieerde veld :S
ik kan niet terug vinden waar ik een verandering moet aanbrengen om een veld er bij te krijgen en dit ook een plek in het bericht te geven bv. achter je naam.

hoop dat jullie een kleine uitleg hierover kunnen geven ben nog niet heel wegwijs in php.
Gewijzigd op 29/05/2010 14:44:51 door Joren de Wit
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:42:38
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/05/2010 14:37:18
Quote Anchor link
Je zult in het PHP script dat dit formulier afhandelt, ook iets met de waarde van het nieuwe veld moeten doen. Hoe precies, dat hangt natuurlijk van je script af, daar kunnen we zonder een stukje relevante code niets over zeggen.

Edit: topic verplaatst naar het juiste board, dit heeft (nog) niets met SQL te maken...
Gewijzigd op 29/05/2010 14:45:32 door Joren de Wit
 
Marcel sauer

marcel sauer

29/05/2010 14:44:51
Quote Anchor link
tis nogal een script je hebt me laatst geholpen met die database masafoto.
kan je me een hint geven welk stuk script je wilt zien?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/05/2010 14:46:56
Quote Anchor link
Het stuk waar op dit moment wat gedaan wordt met de huidige invoervelden. Dus waar de variabelen $_POST['naam'] en $_POST['email'] gebruikt worden. Dat zal ook de plaats zijn waar je het nieuwe invoerveld moet gaan verwerken...
 
Marcel sauer

marcel sauer

29/05/2010 14:51:51
Quote Anchor link
//zet bericht in database
$sql = "INSERT INTO gastenboek SET ";
$sql .= "id = ''";
$sql .= ", naam = '" . $_POST['naam'] . "'";
$sql .= ", email = '" . $_POST['email'] . "'";
$sql .= ", bericht = '" . $_POST['bericht'] . "'";
$sql .= ", datum = '" . $datum . "'";


dat moet deze zijn
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/05/2010 14:59:07
Quote Anchor link
Oke, dan zul je in je database dus ook een nieuw veld aan moeten maken waar je de data van het nieuwe invoerveld gaat opslaan. Vervolgens zul je dat betreffende veld moeten meenemen in je INSERT query.

Nog een paar andere opmerkingen:

- Pas op voor SQL injectie, je script is daar nu gevoelig voor! Gebruik altijd mysql_real_escape_string() of andere variant om data te beveiligen voordat je ze invoert in de database.
- Het is niet nodig om elke regel van je query af te sluiten en op een volgende regel verder te gaan.

Zo kan het ook:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$sql
= "
  INSERT INTO gastenboek (
    naam,
    email,
    bericht,
    datum
  )
  VALUES (
    '"
.mysql_real_escape_string($_POST['naam'])."',
    '"
.mysql_real_escape_string($_POST['email'])."',
    '"
.mysql_real_escape_string($_POST['bericht'])."',
    '"
.$datum."'
  )
"
;
?>
 
Marcel sauer

marcel sauer

29/05/2010 15:20:16
Quote Anchor link
ok super ik ga dit even proberen ik zal het hier berichten als het gelukt is of niet alvast bedankt!
en super dat je gelijk de beveiliging ook ff checkt!
 
Niels K

Niels K

29/05/2010 15:21:27
Quote Anchor link
Als je als datum nu een datetime neemt in de database kan je in de query dit gebruiken

NOW()
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/05/2010 15:21:49
Quote Anchor link
@Marcel: Tja, het is een beetje lullig om daar niets over te zeggen. Dan ben je straks misschien wel terug met de vraag waarom heel je database leeg is ;-)
Gewijzigd op 29/05/2010 15:25:47 door Joren de Wit
 
Marcel sauer

marcel sauer

29/05/2010 15:41:27
Quote Anchor link
hoe kan ik hem uitlijken dat het dus naam datum/ tijd en dan website er achter kan.

ik heb nu dit

CREATE TABLE `gastenboek` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`naam` varchar(100) NOT NULL default '',
`email` varchar(200) NOT NULL default '',
`bericht` text NOT NULL,
`website` varchar(100) NOT NULL default '',
`datum` datetime NOT NULL default '0000-00-00 00:00:00',
PRIMARY KEY (`id`)
);
 
Marcel sauer

marcel sauer

29/05/2010 15:42:05
Quote Anchor link
krijg trouwens dat er iets fout is gegaan bij het invoeren in de database sinds website er bij staat
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/05/2010 15:44:42
Quote Anchor link
Marcel:
hoe kan ik hem uitlijken dat het dus naam datum/ tijd en dan website er achter kan.


Wat bedoel je hiermee? De volgorde waarop jij data weergeeft bepaal je in je PHP script. Hoe ziet je INSERT query er nu uit?

ps. Niet bumpen, als je nog wat wilt toevoegen kun je je bericht aanpassen met het 'edit' knopje...
Gewijzigd op 29/05/2010 15:45:13 door Joren de Wit
 
Marcel sauer

marcel sauer

29/05/2010 15:51:02
Quote Anchor link
ok prima

ik geef je ff het hele script tis wel lang maar ja tis makkelijker.

ik moet helaas er ff vandoor probeer weer zo snel mogelijk te reageren.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
 //voert de SQL code uit
    $res = mysql_query($sql);  
    
    if (!empty($res))
    {
  
        echo "<center><h1>Bericht toegevoegd</h1>";
    
        echo "<p>Bedankt voor je bericht. Het bericht is toegevoegd. Ga nu naar <a href=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "\" title=\"Berichten overzicht\">het berichten overzicht</a>.</center>";
    }


    else
        echo "<center>Bericht NIET toegevoegd. Er is iets misgegaan met het invoeren in de database.</center>";  
}


elseif ($_GET['show'] == "add" || $_POST['show'] == "add")
{

    echo "<center><h1>Voeg een bericht toe</h1>";
    
    echo "<p>Toon mij <a href=\""  . $_SERVER['PHP_SELF'] . "\" title=\"Berichten in gastenboek\">alle berichten in het gastenboek</a>.</p>";

?>


Gebruik om je code overzichtelijk weer te geven[/edit]
Gewijzigd op 30/05/2010 21:10:46 door Joren de Wit
 
Marcel sauer

marcel sauer

30/05/2010 20:12:12
Quote Anchor link
ik ben nog even aan het knutselen geweest maar blijkbaar snap ik toch nog niet genoeg van php krijg dat veld er echt niet in.
 
Marcel sauer

marcel sauer

30/05/2010 20:37:14
Quote Anchor link
heb net van alles veranderd voor de input en mijn gastenboek accepteerd de invoer vanhet nieuwe veld alleen als ik in myadmin kijk zie ik bij het aangemaakte tabel geen invoer staan blijkbaar verwerkt hij het niet in de database.

oeps vergeten te editen sorry


edit : hij neemt het nu wel op in de database nu het weergeven nog.
Gewijzigd op 30/05/2010 21:13:39 door marcel sauer
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/05/2010 21:09:51
Quote Anchor link
Ik zie nog nergens een INSERT query in de code die je gegeven hebt?
 
Marcel sauer

marcel sauer

30/05/2010 21:15:13
Quote Anchor link
heb de php code doorgezocht kon alleen niks vinden waar insert query te vinden was.

zag trouwens ook dat er geen tijd bij staat waneer het bericht geplaatst is wel de datum.
in de database wordt dit wel opgenomen.


edit : NICE!!!!!!! het is gelukt!!! duurt ff maar dan heb je ook wat

nu de tijd nog en kan je ook in 1 tabel een enter geven dat de rest van de info er onder komt?
Gewijzigd op 30/05/2010 21:24:28 door marcel sauer
 
Joren de Wit

Joren de Wit

30/05/2010 22:26:20
Quote Anchor link
Wat bedoel je met een 'enter geven in een tabel' en waaronder wil je de rest van de info?
 
Marcel sauer

marcel sauer

31/05/2010 16:06:16
Quote Anchor link
zodat ik bijvoorbeeld naam dan datum dan tijd achter elkaar en webadres van deze persoon er onder.

krijg trouwens met geen mogelijkheid die tijd achter de datum.
hij is wel in de database opgeslagen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<tr>
                
                <!--zin voor weergave in bericht-->
                
                  <td bgcolor="#A2C0EE" bgstyle="color: #FFCC66;"><?php echo "<p><a>" . $row['naam'] . "</a> schreef op <i>" . $row['show_datum'] . "</i>: <i>" . $row['website'] . "</i>  </td>"; ?>  
                </tr>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/05/2010 17:48:45
Quote Anchor link
Tja, dit zijn echt allemaal hele basale vaardigheden waar het nu op aankomt. Als je die nog niet onder de knie hebt, is het misschien toch handiger om nog wat handleidingen door te lezen?
 
Marcel sauer

marcel sauer

31/05/2010 18:04:14
Quote Anchor link
is die tijd een basale vaardigheid?
die enter kom ik vanzelf wel achter alleen die tijd heb ik al vanalles geprobeerd.
ik denk dat het te maken heeft met show_datum dat die verandert moet worden maar waarin?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.