invoeren apostrof in database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

John Brat

John Brat

15/03/2020 13:25:29
Quote Anchor link
Hallo,

kan iemand mij kort uitleggen hoe ik een apostrof in een database kan invoeren:
$tekst = "8 pagina's";
INSERT INTO tabel (tekst) VALUES ('$tekst')";

Ik hoor graag een tip?
bvd
gr.
John
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 12:34:53
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/03/2020 13:27:47
Quote Anchor link
Gewoon, als je normaal doet.
Je moet wel je invoer $text dan even escapen met mysqli_real_escape_string()

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$tekst
= "8 pagina's";
$sql = "INSERT INTO tabel (tekst) VALUES ('".mysqli_real_escape_string($conn,$tekst)."')";
?>
 
John Brat

John Brat

15/03/2020 13:29:40
Quote Anchor link
Thanks. Werkt dit ook met PDO?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/03/2020 13:31:10
Quote Anchor link
Ligt eraan hoe je de queries toepast. Als het prepared statements zijn, is dit niet nodig.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/03/2020 13:55:36
Quote Anchor link
Natuurlijk moet wel je character encoding goed ingesteld staan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.