Ip adres leesbaar maken [opgelost]

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan te Pas

Jan te Pas

17/07/2022 11:48:22
Quote Anchor link
Ik krijg nu als ip adres, watismijnip.no, Uw IP-Adres: 2a02:a46d:2cf3:1:551f:1cfe:36b4:2ea4
Als ik in php de code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$ipaddress
= getenv("REMOTE_ADDR") ;
Echo "Your IP Address is " . $ipaddress;
?>

Gebruik kreeg ik eerst ip 86.84.683.54 (voorbeeld)
Nu: 2a02:a46d:2cf3:1:551f:1cfe:36b4:2ea4

Vraag: hoe kan ik dit veranderen naar het vroegere formaat?
Gewijzigd op 17/07/2022 13:13:56 door Jan te Pas
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 23:04:17
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/07/2022 12:15:03
Quote Anchor link
Niet, dat is IPv6. Een totaal ander protocol naast IPv4.
Gewijzigd op 17/07/2022 12:28:49 door - Ariën -
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

17/07/2022 12:20:40
Quote Anchor link
Vermoedelijk levert je internet provider sinds kort ook IPv6.

86.84.683.54 = IPv4 adres
2a02:a46d:2cf3:1:551f:1cfe:36b4:2ea4 = IPv6 adres

Als je enkel en alleen een IPv4 adres wilt zien, dan moet je je server ook alleen via IPv4 beschikbaar maken. Dit doe je door alleen een "A" record in de DNS op te nemen, en het aanwezige "AAAA" record te schrappen.

Maar IPv6 is de toekomst, dus dat voelt een beetje raar.

Evt. zou je een "IPv4 only" versie van je website kunnen maken. Dan maak je bijvoorbeeld subdomein ipv4.watismijnip.no aan, en daarvoor geef je dan alleen een IPv4 "A" record op. Als je dan perse je IPv4 adres wilt weten (de meeste gebruikers met IPv6 hebben dat er ook nog naast), dan ga je naar dit specifieke adres. Op die manier kun je bezoekers dus ook _beide_ adressen laten weten (als ze al IPv6 hebben).
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

17/07/2022 12:38:13
Quote Anchor link
@jan

Met de code die je opgeeft, krijg ik het IP nummer van de NAS.
Hier lees je hoe je IPv6 uitzet.
Ik heb voor de zekerheid een herstart gedaan.

https://kb.synology.com/en-in/DSM/help/DSM/AdminCenter/connection_network_lan?version=7

Wil je het IPv4/IPv6 adres van je internet aansluiting opvragen, dan gebruik ik een (nettere) versie van dit

https://www.ipify.org/

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php

$wanip
  = file_get_contents("https://api.ipify.org?format=json");
$wanip6  = file_get_contents("https://api64.ipify.org?format=json");

$remote = $_SERVER["REMOTE_ADDR"];

echo '<p>WAN IP 4 is <code>' . $wanip . '</code></p>';
echo '<p>WAN IP 6 is <code>' . $wanip6 . '</code></p>';

if ( $remote == $wanip || $remote = '2a02:a443:nietvantoepassing')
{

    echo '<p>You are from the same network as the server.</p>';
}
else {
    echo '<p>You are from a different network.</p>';
}

echo '<p>Remote IP : <code>' . $remote . '</code><br />';
echo 'WAN IP : <code>' . $wanip . '</code></p>';

$sMyServerIP = gethostbyname('mijn.domeinnaam');
echo 'my server = ' . $sMyServerIP;
?>
 
Jan te Pas

Jan te Pas

17/07/2022 13:13:38
Quote Anchor link
@rob, @adoptive: dank, ik had geen rekening gehouden met IPv6, dom he? Maar weer wat geleerd. Dank.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.