IP adres

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

25/05/2004 13:25:00
Quote Anchor link
hoi hoi, als ik het commando $REMOTE_ADDR gebruik krijg ik het openbare ip adres te zien. maar ik wil eigenlijk het IP nummer hebben van als ze achter de proxy zitten. dus zou ik als resultaat 172.16.x.x of 192.168.x.x

snap ie ?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:08:05
 
Rick

Rick

25/05/2004 13:29:00
Quote Anchor link
$_SERVER['X_FORWARDED_FOR']
 

25/05/2004 13:47:00
Quote Anchor link
ook nu krijg ik het 213.x.x.x nummer te zien !!
 
B a s
Beheerder

B a s

25/05/2004 14:01:00
Quote Anchor link
hmm.. vlgns mij kan dat niet ;)
 

25/05/2004 14:23:00
Quote Anchor link
http://nl.php.net/getenv op dit adres hebben ze het er ook over geloof ik alleen kan ik het niet helemaal volgen :S
 
Rick

Rick

25/05/2004 14:36:00
Quote Anchor link
die code van mij werkt wel met interne proxies, als je op hetzelfde netwerk zit dan zou het moeten werken
maar anders is het niet te achterhalen
 
Web Smile

Web Smile

25/05/2004 16:25:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
function ip() {
        if(getenv(HTTP_X_FORWARDED_FOR)) {
            echo("getenv(HTTP_X_FORWARDED_FOR);");
        }
elseif(getenv(HTTP_CLIENT_IP)) {
            echo("getenv(HTTP_CLIENT_IP);");
        }
else {
            echo("$REMOTE_ADDR;");
        }
    }

?>
Gewijzigd op 25/05/2004 16:26:00 door Web Smile
 
Arend a

Arend a

25/05/2004 18:33:00
Quote Anchor link
Let wel op: dit maakt met mogelijk voor mensen om zelf een ip adres op te geven.

De HTTP_X_FORWARDED_FOR wordt door de proxy meegegeven, en maakt het dus mogelijk om deze ook zelf mee te geven :)

Zo maak je door het ene gat te dichten, gelijk een nieuw gat.
 

25/05/2004 21:18:00
Quote Anchor link
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
function ip() {
        if(getenv(HTTP_X_FORWARDED_FOR)) {
            echo("getenv(HTTP_X_FORWARDED_FOR);");
        }
elseif(getenv(HTTP_CLIENT_IP)) {
            echo("getenv(HTTP_CLIENT_IP);");
        }
else {
            echo("$REMOTE_ADDR;");
        }
    }

?>


met dit script krijg ik helemaal niets te zien !!
ik heb gewoon copy / paste gedaan maar helaas zonder resultaat.
 
Arend a

Arend a

25/05/2004 21:52:00
Quote Anchor link
Als je goed kijkt zie je dat het een functie is.

Door ip(); aan te roepen zal ip() ware het een variabele het ip weergeven.

dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
function ip() {
        if(getenv(HTTP_X_FORWARDED_FOR)) {
            echo("getenv(HTTP_X_FORWARDED_FOR);");
        }
elseif(getenv(HTTP_CLIENT_IP)) {
            echo("getenv(HTTP_CLIENT_IP);");
        }
else {
            echo("$REMOTE_ADDR;");
        }
    }
  
print ip();
?>


Zal het ip weergeven.

Grtz,

Arend
 

25/05/2004 21:57:00
Quote Anchor link
ik krijg nu deze foutmelding:

Fatal error: Cannot redeclare ip() (previously declared in /usr/local/psa/home/vhosts/skyfy.info/httpdocs/klantcontrole/test.php3:151) in /usr/local/psa/home/vhosts/skyfy.info/httpdocs/klantcontrole/test.php3 on line 15

regel 15 is : function ip() {
 
Rick

Rick

25/05/2004 22:09:00
Quote Anchor link
je hebt ip() dus nu op 2 plaatsen staan

enne arend het heeft geen nut om print ip(); te doen
hij geeft geen waarde terug dus ip(); is genoeg
 
Rick

Rick

25/05/2004 22:16:00
Quote Anchor link
Gewijzigd op 25/05/2004 22:41:00 door Rick
 

25/05/2004 22:28:00
Quote Anchor link
klopt inderdaad, nu krijg ik geen foutmelding allen er komt helemaal geen resultaat.

als ik echo "$ip()"; er bij zet krijg ik gewoon het vaste ipadres te zien (213.x.x.x) terwijl ik eigenlijk 172.16.x.x. te zien wil hebben :(
 
Rick

Rick

25/05/2004 22:42:00
Quote Anchor link
doe eens print_r($_SERVER);
je hebt kans dat hij daar bij staat
 

25/05/2004 22:48:00
Quote Anchor link
now daar komt een bereberg aan informatie te voorschijn maar geen intern ip adres.
 
Rick

Rick

25/05/2004 22:49:00
Quote Anchor link
reken er dan maar op dat hij er gewoon niet is
 
Arend a

Arend a

25/05/2004 22:53:00
Quote Anchor link
Niet elke proxy server geeft dat door. En wanneer je meer transparant-firewall achtige ideen voor je smiezen krijgt wordt het helemaal moeilijk.
 

25/05/2004 22:53:00
Quote Anchor link
hoe bedoel je er niet is ?
Dat je dat IP niet kunt achterhalen ?

Ik heb zelf nu ook een 172.16.x.x nummer op mijn pc
 
B a s
Beheerder

B a s

25/05/2004 23:28:00
Quote Anchor link
Vlgns mij is het moeilijk om het ip adres achter de proxy te krijgen.. :/ Volgens mij kan dat ook niet..

Als je bijvoorbeeld een traceroute doet op een proxy adres (bijv. van chello) kom je toch ook niet uit op een ip adres van een chello gebruiker die deze proxy toevallig gebruikt?? of zit ik nou verkeerd?
 
Rick

Rick

26/05/2004 00:45:00
Quote Anchor link
dan zit je idd verkeerd, dan ga je namelijk gewoon naar de proxy toe en daar houd het op

je moet verder dan de proxy zitten
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.