IP doorsturen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

01/01/2012 23:48:29
Quote Anchor link
Beste leden,

Ik ben de hele tijd op zoek naar een soort script dat zie of je een binnenlandse ip hebt of een buitenlandse.

Indien je een buitenlandse ip hebt wordt je meteen doorgestuurd naar: en.site.net

Ben je binnenlands dan: nl.site.net

Hopelijk kunnen jullie me helpen?

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:01:00
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/01/2012 23:53:30
Quote Anchor link
Kijk eens naar 'geo2ip'
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

01/01/2012 23:53:57
Quote Anchor link
Daar discrimineer je de bezoeker mee, laat deze zelf een taalkeuze maken of handel het gewoon zonder redirect af binnen je script code.
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

01/01/2012 23:55:23
Quote Anchor link
Is niet discriminerend maar is handiger hoeft die gene als die engels is niet te kiezen.
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

01/01/2012 23:57:57
Quote Anchor link
Kijk dan naar de browser language, wanneer een gebruiker zijn browser op engels heeft staan zal hij het vast niet erg vinden wanneer de site ook in het engels is. Maar houd altijd de taalkeuze beschikbaar
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

01/01/2012 23:58:59
Quote Anchor link
Taalkeuze is dan ook beschikbaar. En zoiets bedoelde ik ook Vincent.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

01/01/2012 23:59:13
Quote Anchor link
Uit een IP adres kan je niet afleiden welke taal de bezoeker beheerst.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/01/2012 00:00:01
Quote Anchor link
tenzij je geo2ip gebruikt.

je kan ook aan de hand van de extensie uit de hostname achterhalen uit welk diegene komt, maar dit is niet geheel betrouwbaar.
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

02/01/2012 00:00:58
Quote Anchor link
Ik zoek wat Vincent bedoeld.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/01/2012 00:02:46
Quote Anchor link
Dat is niet echt betrouwbaar, want wat als je in een internetcafe in Frankrijk zit?

Anyway:
$_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'] kan je wel verder helpen...
Gewijzigd op 02/01/2012 00:04:53 door - Ariën -
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

02/01/2012 00:08:06
Quote Anchor link
Hoe moet ik $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'] gebruiken?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/01/2012 00:12:36
Quote Anchor link
echo die eens om te beginnen?
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

02/01/2012 00:16:29
Quote Anchor link
nl-NL,nl;q=0.8,en-US;q=0.6,en;q=0.4

Komt er.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/01/2012 00:18:07
Quote Anchor link
nl-NL is de locale van de browser, en de opvolgende nl is de browsertaal.
je zou explode() kunnen gebruiken op de komma.
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

02/01/2012 00:19:23
Quote Anchor link
Hoe bedoel je?

Ik ben nog een beginner.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/01/2012 00:20:38
Quote Anchor link
http://php.net/explode de inhoud van $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'] op de komma.
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

02/01/2012 00:22:43
Quote Anchor link
explode ( string $delimiter , string $string [, int $limit ] )

Dat?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/01/2012 00:23:04
Quote Anchor link
Zo ziet de explode-opbouw eruit. (het is geen directe code)
Gewijzigd op 02/01/2012 00:23:16 door - Ariën -
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

02/01/2012 00:23:51
Quote Anchor link
Hoe moet ik het dan opbouwen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/01/2012 00:25:17
Quote Anchor link
Zie Example #1 op genoemde pagina, en lees eens over de werking.
Als je dit niet snapt, dan raad ik toch eens aan om een goede tutorial te doen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$split
= explode(",",$_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE']);
echo $split[1];
?>

Kijk dan eens met strpos() in $split[1] of deze uit nl bestaat.
Gewijzigd op 02/01/2012 00:31:03 door - Ariën -
 
Dylan Zoethout

Dylan Zoethout

02/01/2012 00:29:05
Quote Anchor link
$taal = $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'];
$taalnl = explode("NL", $taal);

zo?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.