IP opslaan werkt niet meer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Roy

Roy

31/03/2009 09:47:00
Quote Anchor link
Ik heb drie websites draaien en op alle drie sla ik op een hele simpele manier de ip-adressen van mijn bezoekers op, zodat ik per dag kan zien of er mensen zijn die terug komen. Nu werkt op 1 website het script echter niet meer, hij slaat ze nier meer op in de database. Waar kan dit aan liggen? Het enige verschil wat ik zie, is dat op de andere twee de MySQL versie nog 4 is en op degene waar het script het niet meer doet, versie 5.

Hieronder het script:

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
include "database.php";
mysql_query("INSERT INTO bezoekers (ipadres, datum, tijd) VALUES('".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."', NOW(),NOW()) ");
?>


database.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
    $host
= "localhost";
    $user = "username";
    $pass = "password";
    $db = "database";
    
   if (!@mysql_select_db($db, @mysql_connect($host, $user, $pass)))
    {

        echo "Er kan geen database connectie gemaakt worden..<p>";
    }

?>


(die dubbele datum in de database klopt, geen commentaar daar over)
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 08:17:20
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/03/2009 10:05:00
Quote Anchor link
Voeg eens foutafhandeling toe? Desnoods even in een zelf aangemaakt leeg log.txt bestandje de fouten in loggen..
 
Roy

Roy

31/03/2009 10:12:00
Quote Anchor link
Met

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
error_reporting(E_ALL);
?>


in de index, krijg ik geen foutmelding te zien.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

31/03/2009 10:13:00
Quote Anchor link
@Roy

Toch maar wel commentaar over je dubbele datum:
Je slaat de datum en tijd los van elkaar op? Je kan dit net zo goed (beter) in 1 kolom doen, kan je ook prima mee rekenen.
 
Roy

Roy

31/03/2009 10:17:00
Quote Anchor link
Toch even een reactie hierop:

Weet ik, maar in mijn admin wil ik de IP adressen per datum ophalen. Hij laat dan zien welke IP's er op een datum geweest zijn + het aantal bezoeken. Als ik het in 1 kolom doe (dan krijg je dus zoiets als 31-03-09 10:16:34) dan kan ik het niet op datum rangschikken omdat hij dan de tijd mee pakt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roy
 
Jacco Engel

Jacco Engel

31/03/2009 10:31:00
Quote Anchor link
uuuuuuuuuuuuuuuuhm Nee?

google -> mysql date_format?
 
Roy

Roy

31/03/2009 10:35:00
Quote Anchor link
Nah dat komt wel :) Nu hebben we het toch over mijn date opbouw. Hoe komt het nou dat het niet meer werkt? Door MySQL 5 misschien?
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

31/03/2009 10:59:00
Quote Anchor link
Ik zie @ voor functies? :(
 
Roy

Roy

31/03/2009 11:08:00
Quote Anchor link
Het zal best fout en/of verouderd kunnen zijn. Ik werk niet dagelijks met php, dus ik weet de basisdingen. Vaak haal ik het ook uit boeken die al wat ouder zijn, vandaar :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/03/2009 11:10:00
Quote Anchor link
Dennis Mertens schreef op 31.03.2009 10:59:
Ik zie @ voor functies? :(

Ja, dus..
Er is toch errorafhandeling ;-)

En roy, zie mijn eerste post in dit topic.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 
Roy

Roy

31/03/2009 11:33:00
Quote Anchor link
Is error_reporting(E_ALL); niet voldoende dan? Dat gebruik ik altijd voor errors namelijk :)
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

31/03/2009 11:35:00
Quote Anchor link
if(!mysql_query($query)) { echo mysql_error(); }
 
Tikkes C

Tikkes C

31/03/2009 11:35:00
Quote Anchor link
ik heb gemerkt dat je backticks moet gebruiken bij je tijd velden...
dus:

"insert into tabel (ip, `tijd`, `tijd2`) values ('".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."',NOW(),NOW())"
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

31/03/2009 11:37:00
Quote Anchor link
Tikkes schreef op 31.03.2009 11:35:
ik heb gemerkt dat je backticks moet gebruiken bij je tijd velden...
dus:

"insert into tabel (ip, `tijd`, `tijd2`) values ('".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."',NOW(),NOW())"


Backtickets gebruiker moet nooit. En dit dit geval lijkt me dat ook niet echt logisch. Eerder bij IP, zou kunnen dat dat een reserved word is.
 
Tikkes C

Tikkes C

31/03/2009 11:37:00
Quote Anchor link
ik had hetzelfde als roy en met het toevoegen van backticks om m'n tijd velden werkte alles weer...
 
Roy

Roy

31/03/2009 11:58:00
Quote Anchor link
EDIT: De backticks toevoegen heeft inderdaad gewerkt. Dankjewel!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roy
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

31/03/2009 12:04:00
Quote Anchor link
Ja maar backtics is natuurlijk niet de oplossing!

Laat eens zien hoe je het nu hebt.
 

31/03/2009 12:31:00
Quote Anchor link
TS: Je database structuur is dus niet goed, zoals eerder gezegt. Fix dat ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Roy

Roy

31/03/2009 14:07:00
Quote Anchor link
Dennis Mertens schreef op 31.03.2009 12:04:
Ja maar backtics is natuurlijk niet de oplossing!

Laat eens zien hoe je het nu hebt.


Het enige wat ik veranderd heb in het script wat je in mijn beginpost ziet, is dus dit:

"insert into tabel (ip, `tijd`, `tijd2`) values ('".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."',NOW(),NOW())"
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

31/03/2009 16:02:00
Quote Anchor link
Dat is eigenaardig....
 
Tikkes C

Tikkes C

31/03/2009 19:02:00
Quote Anchor link
jah ik weet t ... t is vreemd met die backticks ... ik vraag me af hoe t komt...
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.