Ip toelating

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 3 volgende »

Marco  -

marco -

17/07/2010 15:01:59
Anchor link
Hey phper's
Ik heb een vraag ik heb ooit bij iemand een script gezien en dat was een script dat je bepaalde ip's op je site kom toelaten ( dus dat je site niet open baar is )
Als je ip er niet tussen stond zacht je aleen de onderhouds layout als je ip er wel tussen stond dan kan je wel op de site.
Dus mijn vraag is heeft iemand zoon script liggen zo ja zou ik hem graag willn
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 22:46:50
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/07/2010 15:05:50
 
Marco  -

marco -

17/07/2010 15:07:20
Anchor link
Blanche PHP op 17/07/2010 15:05:50:

wat is dat voor een site
 
- SanThe -

- SanThe -

17/07/2010 15:07:56
Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$toegestaan
= array('ip-nummer 1', 'ip-nummer 2');
if(in_array($_SERVER['REMOTE_ADDRESS'], $toegestaan))
{

    // toegestaan
}
else
{
    // niet toegestaan
}
?>
 
Marco  -

marco -

17/07/2010 15:08:34
Anchor link
SanThe Nvt op 17/07/2010 15:07:56:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$toegestaan
= array('ip-nummer 1', 'ip-nummer 2');
if(in_array($_SERVER['REMOTE_ADDRESS'], $toegestaan))
{

    // toegestaan
}
else
{
    // niet toegestaan
}
?>

dankje wel ik zal het is proberen
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/07/2010 15:09:41
Anchor link
Marco van dijk op 17/07/2010 15:07:20:
Blanche PHP op 17/07/2010 15:05:50:

wat is dat voor een site

Kijk er eens op zou ik zeggen? Een .htaccess oplossing vind ik in dit geval veel netter dan een PHP oplossing...
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

17/07/2010 15:10:03
Anchor link
http://php.net/manual/en/reserved.variables.server.php
REMOTE_ADDR

note: niet betrouwbaar

Je kan daarom ook beter een login system bouwen, dan kan je je gebruikers zelf toegang verlenen
 
Marco  -

marco -

17/07/2010 15:11:36
Anchor link
Noppes Homeland op 17/07/2010 15:10:03:
http://php.net/manual/en/reserved.variables.server.php
REMOTE_ADDR

note: niet betrouwbaar

Je kan daarom ook beter een login system bouwen, dan kan je je gebruikers zelf toegang verlenen

het gaat niet om een inlog systeem maar als ik mijn webiste in onderhoud zet dat ik dan zelf nog kan zien hoe het word
 
Marco  -

marco -

17/07/2010 15:12:10
Anchor link
SanThe Nvt op 17/07/2010 15:07:56:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$toegestaan
= array('ip-nummer 1', 'ip-nummer 2');
if(in_array($_SERVER['REMOTE_ADDRESS'], $toegestaan))
{

    // toegestaan
}
else
{
    // niet toegestaan
}
?>

heb je er ook een uitleg bij

Graag niet bumpen; twee berichten van jezelf na elkaar binnen 24 uur plaatsen. Heb je een toevoeging aan je vorige bericht, gebruik dan het 'wijzigen' icoontje.[/modedit]
Gewijzigd op 17/07/2010 15:13:19 door Joren de Wit
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/07/2010 15:14:40
Anchor link
Marco van dijk op 17/07/2010 15:11:36:
het gaat niet om een inlog systeem maar als ik mijn webiste in onderhoud zet dat ik dan zelf nog kan zien hoe het word


Dan is een .htaccess oplossing juist de oplossing die je zoekt. Je wilt tijdens onderhoud echt niet je PHP scripts aan moeten passen om te voorkomen dat bepaalde gebruikers wel/geen toegang tot je website hebben.
 
Marco  -

marco -

17/07/2010 15:16:26
Anchor link
Blanche PHP op 17/07/2010 15:14:40:
Marco van dijk op 17/07/2010 15:11:36:
het gaat niet om een inlog systeem maar als ik mijn webiste in onderhoud zet dat ik dan zelf nog kan zien hoe het word


Dan is een .htaccess oplossing juist de oplossing die je zoekt. Je wilt tijdens onderhoud echt niet je PHP scripts aan moeten passen om te voorkomen dat bepaalde gebruikers wel/geen toegang tot je website hebben.

''.htaccess'' dat is het niet het is een script en geen ''.htaccess''
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/07/2010 15:20:19
Anchor link
Dat klopt. Maar je zoekt toch een oplossing om bepaalde gebruikers tijdens onderhoud toe te laten terwijl andere gebruikers een andere pagina te zien krijgen?

Dan is die .htaccess oplossing de meest eenvoudige aangezien je niets in je PHP scripts hoeft te wijzigen en je daar gewoon onderhoud aan kan uitvoeren. (Waar wil je anders immers onderhoud aan uitvoeren?). Wil je echt heel graag een PHP script voor dit doeleinde gebruiken, neem dan de oplossing van SanThe...
 
Marco  -

marco -

17/07/2010 15:22:10
Anchor link
Blanche PHP op 17/07/2010 15:20:19:
Dat klopt. Maar je zoekt toch een oplossing om bepaalde gebruikers tijdens onderhoud toe te laten terwijl andere gebruikers een andere pagina te zien krijgen?

Dan is die .htaccess oplossing de meest eenvoudige aangezien je niets in je PHP scripts hoeft te wijzigen en je daar gewoon onderhoud aan kan uitvoeren. (Waar wil je anders immers onderhoud aan uitvoeren?). Wil je echt heel graag een PHP script voor dit doeleinde gebruiken, neem dan de oplossing van SanThe...

die wil ik ook wel gebruien maar waar moet ik de onderhouds layout zetten en waar moet ik doe goede pagina neer zetten
 
- SanThe -

- SanThe -

17/07/2010 15:23:39
Anchor link
Maar ook ik ben het met Blanche eens.
Even zo'n .htaccess uploaden in de webroot en je site is voor iedereen onzichtbaar alleen voor die bepaalde ip's niet. Ben je klaar, dan haal je het weer weg.
 
Marco  -

marco -

17/07/2010 15:24:57
Anchor link
SanThe Nvt op 17/07/2010 15:23:39:
Maar ook ik ben het met Blanche eens.
Even zo'n .htaccess uploaden in de webroot en je site is voor iedereen onzichtbaar alleen voor die bepaalde ip's niet. Ben je klaar, dan haal je het weer weg.

nee ik wil jou oplossing gebruiken die is het makkelijkste maar waar moet ik de onderhouds layout plaatsen en waar de iframe vor mijn site...?
 
- SanThe -

- SanThe -

17/07/2010 15:26:34
Anchor link
Met .htaccess beveilig je de hele site, dus alle bestanden. Met php alléén het bestand waar jij het in hebt gezet.
 
Marco  -

marco -

17/07/2010 15:27:23
Anchor link
SanThe Nvt op 17/07/2010 15:26:34:
Met .htaccess beveilig je de hele site, dus alle bestanden. Met php alléén het bestand waar jij het in hebt gezet.

omg hoevaak moet ik het nog zeggen ik wil geen .htaccess
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/07/2010 15:28:19
Anchor link
Marco van dijk op 17/07/2010 15:24:57:
nee ik wil jou oplossing gebruiken die is het makkelijkste

Typisch dat als zelfs de auteur van betreffend bericht zegt dat een andere oplossing eenvoudiger is, jij vasthoudt aan het feit dat de PHP oplossing eenvoudiger is.

Maar om je vraag te beantwoorden: Op de plaats van // toegestaan komt het iframe, op de andere plaats komt de onderhoudslayout...
 
- SanThe -

- SanThe -

17/07/2010 15:28:54
Anchor link
Dan gebruik je dat van mij.
Het is zo simpel dat je het bijna gewoon kan lezen.
Verder kan je op diverse plekken klikken voor de uitleg.
 
Leon Vosmeijer

Leon Vosmeijer

17/07/2010 15:31:05
Anchor link
[delete]
Gewijzigd op 17/07/2010 15:31:31 door Leon Vosmeijer
 
Marco  -

marco -

17/07/2010 15:31:39
Anchor link
Blanche PHP op 17/07/2010 15:28:19:
Marco van dijk op 17/07/2010 15:24:57:
nee ik wil jou oplossing gebruiken die is het makkelijkste

Typisch dat als zelfs de auteur van betreffend bericht zegt dat een andere oplossing eenvoudiger is, jij vasthoudt aan het feit dat de PHP oplossing eenvoudiger is.

Maar om je vraag te beantwoorden: Op de plaats van // toegestaan komt het iframe, op de andere plaats komt de onderhoudslayout...


oke en dit dan

Parse error: syntax error, unexpected '}' in /users/nuttig/www/kots/ban/includer.php on line 6
 

Pagina: 1 2 3 volgende »

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.