IP toevoegen aan Database maar niet 2x

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gerben van Erkelens

Gerben van Erkelens

06/11/2007 23:06:00
Quote Anchor link
hallo allemaal,

Ben wat aan het knutselen met een gastenboekje. Nu wordt daar als er een comment toegevoegd automatisch het ip-adres wat je dan gebruikt opgeslagen in een SQL DB.

Dit gebeurd met de volgende code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
$ip
= $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$qryip = "INSERT INTO ip (ip, thread_id) VALUES ('".$ip."', '".$_POST["thread_id"]."')";
$rsltip = mysql_query($qryip) or die ("Fout!: " . mysql_error());
?>


Echter als er meerdere comments door een zelfde persoon worden toegevoegd wordt dat ip ook 2x in de DB gezet.

het volgende wil ik eigenlijk:
Dat hij het ip ongeacht het aantal comments dat je maakt maar 1x in de DB zet en daarna op 1 of andere manier dat niet doet als hij ziet dat het ip adres al aanwezig is in de DB, echter wil ik dan wel dat hij het thread_id veld update.

Is daar een makkelijke manier voor om dat netjes op te lossen?

Mvg,

Gerben van Erkelens
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:30:43
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/11/2007 23:09:00
Quote Anchor link
Breng een UNIQUE contraint aan op de kolom 'ip' en gebruik vervolgens INSERT ... ON DUPLICATE KEY UPDATE.

ps. Linkje:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/insert-on-duplicate.html
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.