ip's bannen via .htaccess

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »
The Beeding Clown

The Beeding Clown

11/01/2006 15:37:00
Quote Anchor link
Hey mensen is het mogelijk om IP's van je site te bannen doormiddel van een .htaccess ??
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 19:31:25
 
Kalle P

Kalle P

11/01/2006 15:44:00
Quote Anchor link
ja, kijk hier eens voor mee informatie http://www.html-site.nl/wachtwoord3.php
 
The Beeding Clown

The Beeding Clown

11/01/2006 15:49:00
Quote Anchor link
tnx voor je reply maar dat bedoelde ik niet

Het gene waar ik naar opzoek ben is niet iets om een gedeelte van me site beveiligen, maar mensen (spambots in dit geval) hardcore te bannen (redirect naar error page oid)
 
Winston Smith

Winston Smith

11/01/2006 15:51:00
Quote Anchor link
Ja, in een .htaccess:

Order allow,deny
Allow from all
Deny from 82.222.223.223
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

11/01/2006 15:51:00
Quote Anchor link
Je kan het inderdaad op dat niveau aanpakken.

Je kan ook nog 1 niveau hoger (apache allow/deny), maar persoonlijk zou ik zelfs 1 niveau lager gaan.

Ik zou de ipadressen in een database zetten, en op je site een ipadres opzoeken uit die database. Voordeel hiervan is dat de onderhoudbaarheid vele malen beter is. Immers is het update van een database makkelijker dan een bestand.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

if(!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED']))
{

    $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED'];
}
elseif(!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']))
{

    $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'];
}
elseif(!empty($_SERVER['HTTP_CLIENT_IP']))
{

    $ip = $_SERVER['HTTP_CLIENT_IP'];
}
elseif(!empty($_SERVER['HTTP_VIA']))
{

    $ip = $_SERVER['HTTP_VIA'];
}
else{
    $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
}


$query      = "SELECT ip FROM bans WHERE ip = '".$ip."'";
$resultaat     = mysql_query($query) or die(mysql_error());
$aantal        = mysql_num_rows($resultaat);
    
if($aantal >= 1)
{

    echo 'Sorry, we hebben jou ipadres '.ip.' gebanned van onze server!';
    exit;
}


?>
 
The Beeding Clown

The Beeding Clown

11/01/2006 16:04:00
Quote Anchor link
tnx voor de snelle hulp mensen. tis allemaal gelukt :)
 
Winston Smith

Winston Smith

11/01/2006 16:13:00
Quote Anchor link
Arjan:
Je kan het inderdaad op dat niveau aanpakken.

Je kan ook nog 1 niveau hoger (apache allow/deny), maar persoonlijk zou ik zelfs 1 niveau lager gaan.

Ik zou de ipadressen in een database zetten, en op je site een ipadres opzoeken uit die database. Voordeel hiervan is dat de onderhoudbaarheid vele malen beter is. Immers is het update van een database makkelijker dan een bestand.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

if(!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED']))
{

    $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED'];
}
elseif(!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']))
{

    $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'];
}
elseif(!empty($_SERVER['HTTP_CLIENT_IP']))
{

    $ip = $_SERVER['HTTP_CLIENT_IP'];
}
elseif(!empty($_SERVER['HTTP_VIA']))
{

    $ip = $_SERVER['HTTP_VIA'];
}
else{
    $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
}


$query      = "SELECT ip FROM bans WHERE ip = '".$ip."'";
$resultaat     = mysql_query($query) or die(mysql_error());
$aantal        = mysql_num_rows($resultaat);
    
if($aantal >= 1)
{

    echo 'Sorry, we hebben jou ipadres '.ip.' gebanned van onze server!';
    exit;
}


?>
Op zich ook handig, maar 2 opmerkingen/vragen:
1) Is het gebruik van .htaccess of direct instellen in httpd.conf niet sneller dan hetgeen jij noemt?

2) Je kan vast ook het .htaccess bestand uitlezen via een phpscriptje (heb ik nog nooit geprobeerd eigenlijk), er weer wijzingen inmaken en het weer opslaan. M.a.w. het maakt op zich (voor de onderhoudbaarheid) niet uit of je de ip's opslaat in een database of direct in de .htaccess?
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

11/01/2006 16:17:00
Quote Anchor link
Ik weet niet of het handig om een php applicatie rechten te geven om je .htaccess te open of aan te passen.

Daarbij, met een database kan je meer ;).

Ik ben bezig met een systeem voor mijn v2 nieuwsysteem. Je krijgt dan te zien waarom je gebanned bent, door wie, contactformuliertje, voor hoe lang (5 minuten, 15, 30, 1uur, 2, 6 etc) etc etc.

Tevens kan je er gelijk ook een logfunctie inbouwen etc. Mogelijkheden zijn wat groter.

En opzich maakt het qua snelheid niet uit. Immers vraag je uit de database maar 1 rij op, niet alles (zie de where in de sql).
 
Kalle P

Kalle P

11/01/2006 16:40:00
Quote Anchor link
nano:
tnx voor je reply maar dat bedoelde ik niet

Het gene waar ik naar opzoek ben is niet iets om een gedeelte van me site beveiligen, maar mensen (spambots in dit geval) hardcore te bannen (redirect naar error page oid)


Er stond bij hoe je in een .htaccess mensen moet verbannen adv hun ipadres.
 
Winston Smith

Winston Smith

11/01/2006 17:22:00
Quote Anchor link
Quote:
En opzich maakt het qua snelheid niet uit. Immers vraag je uit de database maar 1 rij op, niet alles (zie de where in de sql).
Dat is waar, maar wat ik meer bedoelde was: je gaat al aan de slag met PHP, PHP moet verbinding maken met database, database zoekt uit en stuurt terug, PHP parst en stuurt weer server en server stuurt het weer door naar cliënt. Lijkt mij een langere weg dan .htaccess -> geblokkeerd?

Maar toegegeven: voor de rest is jouw systeem mooier :)
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

11/01/2006 17:25:00
Quote Anchor link
Heb je gelijk in, maar de meeste sites moeten toch al verbinding maken met de database voor de content ;).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.