ip's bannen via .htaccess

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »
The Beeding Clown

The Beeding Clown

11/01/2006 15:37:00
Quote Anchor link
Hey mensen is het mogelijk om IP's van je site te bannen doormiddel van een .htaccess ??
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 13:39:03
 
Kalle P

Kalle P

11/01/2006 15:44:00
Quote Anchor link
ja, kijk hier eens voor mee informatie http://www.html-site.nl/wachtwoord3.php
 
The Beeding Clown

The Beeding Clown

11/01/2006 15:49:00
Quote Anchor link
tnx voor je reply maar dat bedoelde ik niet

Het gene waar ik naar opzoek ben is niet iets om een gedeelte van me site beveiligen, maar mensen (spambots in dit geval) hardcore te bannen (redirect naar error page oid)
 
Winston Smith

Winston Smith

11/01/2006 15:51:00
Quote Anchor link
Ja, in een .htaccess:

Order allow,deny
Allow from all
Deny from 82.222.223.223
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

11/01/2006 15:51:00
Quote Anchor link
Je kan het inderdaad op dat niveau aanpakken.

Je kan ook nog 1 niveau hoger (apache allow/deny), maar persoonlijk zou ik zelfs 1 niveau lager gaan.

Ik zou de ipadressen in een database zetten, en op je site een ipadres opzoeken uit die database. Voordeel hiervan is dat de onderhoudbaarheid vele malen beter is. Immers is het update van een database makkelijker dan een bestand.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

if(!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED']))
{

    $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED'];
}
elseif(!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']))
{

    $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'];
}
elseif(!empty($_SERVER['HTTP_CLIENT_IP']))
{

    $ip = $_SERVER['HTTP_CLIENT_IP'];
}
elseif(!empty($_SERVER['HTTP_VIA']))
{

    $ip = $_SERVER['HTTP_VIA'];
}
else{
    $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
}


$query      = "SELECT ip FROM bans WHERE ip = '".$ip."'";
$resultaat     = mysql_query($query) or die(mysql_error());
$aantal        = mysql_num_rows($resultaat);
    
if($aantal >= 1)
{

    echo 'Sorry, we hebben jou ipadres '.ip.' gebanned van onze server!';
    exit;
}


?>
 
The Beeding Clown

The Beeding Clown

11/01/2006 16:04:00
Quote Anchor link
tnx voor de snelle hulp mensen. tis allemaal gelukt :)
 
Winston Smith

Winston Smith

11/01/2006 16:13:00
Quote Anchor link
Arjan:
Je kan het inderdaad op dat niveau aanpakken.

Je kan ook nog 1 niveau hoger (apache allow/deny), maar persoonlijk zou ik zelfs 1 niveau lager gaan.

Ik zou de ipadressen in een database zetten, en op je site een ipadres opzoeken uit die database. Voordeel hiervan is dat de onderhoudbaarheid vele malen beter is. Immers is het update van een database makkelijker dan een bestand.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

if(!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED']))
{

    $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED'];
}
elseif(!empty($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']))
{

    $ip = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'];
}
elseif(!empty($_SERVER['HTTP_CLIENT_IP']))
{

    $ip = $_SERVER['HTTP_CLIENT_IP'];
}
elseif(!empty($_SERVER['HTTP_VIA']))
{

    $ip = $_SERVER['HTTP_VIA'];
}
else{
    $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
}


$query      = "SELECT ip FROM bans WHERE ip = '".$ip."'";
$resultaat     = mysql_query($query) or die(mysql_error());
$aantal        = mysql_num_rows($resultaat);
    
if($aantal >= 1)
{

    echo 'Sorry, we hebben jou ipadres '.ip.' gebanned van onze server!';
    exit;
}


?>
Op zich ook handig, maar 2 opmerkingen/vragen:
1) Is het gebruik van .htaccess of direct instellen in httpd.conf niet sneller dan hetgeen jij noemt?

2) Je kan vast ook het .htaccess bestand uitlezen via een phpscriptje (heb ik nog nooit geprobeerd eigenlijk), er weer wijzingen inmaken en het weer opslaan. M.a.w. het maakt op zich (voor de onderhoudbaarheid) niet uit of je de ip's opslaat in een database of direct in de .htaccess?
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

11/01/2006 16:17:00
Quote Anchor link
Ik weet niet of het handig om een php applicatie rechten te geven om je .htaccess te open of aan te passen.

Daarbij, met een database kan je meer ;).

Ik ben bezig met een systeem voor mijn v2 nieuwsysteem. Je krijgt dan te zien waarom je gebanned bent, door wie, contactformuliertje, voor hoe lang (5 minuten, 15, 30, 1uur, 2, 6 etc) etc etc.

Tevens kan je er gelijk ook een logfunctie inbouwen etc. Mogelijkheden zijn wat groter.

En opzich maakt het qua snelheid niet uit. Immers vraag je uit de database maar 1 rij op, niet alles (zie de where in de sql).
 
Kalle P

Kalle P

11/01/2006 16:40:00
Quote Anchor link
nano:
tnx voor je reply maar dat bedoelde ik niet

Het gene waar ik naar opzoek ben is niet iets om een gedeelte van me site beveiligen, maar mensen (spambots in dit geval) hardcore te bannen (redirect naar error page oid)


Er stond bij hoe je in een .htaccess mensen moet verbannen adv hun ipadres.
 
Winston Smith

Winston Smith

11/01/2006 17:22:00
Quote Anchor link
Quote:
En opzich maakt het qua snelheid niet uit. Immers vraag je uit de database maar 1 rij op, niet alles (zie de where in de sql).
Dat is waar, maar wat ik meer bedoelde was: je gaat al aan de slag met PHP, PHP moet verbinding maken met database, database zoekt uit en stuurt terug, PHP parst en stuurt weer server en server stuurt het weer door naar cliënt. Lijkt mij een langere weg dan .htaccess -> geblokkeerd?

Maar toegegeven: voor de rest is jouw systeem mooier :)
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

11/01/2006 17:25:00
Quote Anchor link
Heb je gelijk in, maar de meeste sites moeten toch al verbinding maken met de database voor de content ;).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.