Is dit de beste manier?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Leen Strijk

Leen Strijk

30/03/2006 12:26:00
Quote Anchor link
Ik moet meerdere rijen in een tabel invoegen.
$art_id is blijft gelijk
$groep_id is een array.

Mijn vraag is er een betere manier dan meerdere query's om meerdere rijen in te voegen dan ik heb verzonnen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
$art_id
="20";
$n=count($_POST['groepen']);
for ($i = 0; $i < $n; $i++)
{

$sql="INSERT INTO artikel_groep (groep_id, artikel_id) VALUES ('".$_POST['groepen'][$i]."','".$art_id."')";
$result=mysql_query($sql)or trigger_error(mysql_error(),E_USER_ERROR);
    if (mysql_affected_rows() == 0)
    {

    echo "<h3>toevoegen mislukt</h3>\n";
    break;
    }

    else
    { echo "OK";
    }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 07:45:52
 
PurpleMadness -

PurpleMadness -

30/03/2006 12:30:00
Quote Anchor link
je zou in ieder geval al een foreach kunnen gebruiken ipv een for met count()
 
Leen Strijk

Leen Strijk

30/03/2006 12:35:00
Quote Anchor link
Kan ik dan één INSERT maken, en dan
while ($result=mysql_query($sql))
en dan de foreach?
 
- SanThe -

- SanThe -

30/03/2006 12:37:00
Quote Anchor link
Als je de for() ook nog afsluit met een } zal het best goed werken.
 
Leen Strijk

Leen Strijk

30/03/2006 12:37:00
Quote Anchor link
Wacht ik ga eerst naar php.net

Edit:

Ja die staat er wel hoor maar had niet goed geplakt.

Mijn punt is dat nu meerdere INSERT's heb.
Ik dacht mischien kan het met één INSERT en dan meerdere rijen toeveoen.
Gewijzigd op 30/03/2006 12:41:00 door Leen Strijk
 
Leen Strijk

Leen Strijk

30/03/2006 13:20:00
Quote Anchor link
Met foreach is het wel wat compacter.

Bedankt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.