is dit de goeie methode?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Groovez acid

groovez acid

19/04/2012 17:09:49
Quote Anchor link
hallo

ik heb een select menu op een pagina dat een bepaalde category mensen selecteerd
als je een category selecteerd kom je op dezelde pagina, en gaat er geselecteerd worden op category

dit werkt via een POST statement

er kunnen maar 30 leden per pagina getoond worden,
als je dan pagina 2 wil zien en op pagina 2 klikt,
worden de juiste vars niet meer uit die POST gehaald natuurlijk

nu dacht ik dit op te lossen met sessions

maar wat ik ook doe het lukt niet

ik doe het als volgt

if(isset ($_POST['type']))
{
$gameholder = $_POST['game'];
$typeholder = $_POST['type'];
$_session['gameholder'] = $gameholder;
$_session['typeholder'] = $typeholder;
print $_session['gameholder'];
}

if(!isset ($_POST['type']))
{
$gameholder = $_session['gameholder'];
$typeholder = $_session['typeholder'];
}

dus als de eerste keer de post aangesproken word
wil ik meteeen een session aanmaken
en als dan bij de volgende klik de post niet gezet is, wil ik dezelfde vars uit die session halen

maar wat doe ik hier verkeerd? de print word uitgevoerd
dus de session is aangemaakt, maar bij een tweede klik word de waarde er niet uitgehaald

bedankt alvast
Gewijzigd op 19/04/2012 17:18:21 door Groovez acid
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 17:31:13
 
- SanThe -

- SanThe -

19/04/2012 17:26:54
Quote Anchor link
Altijd session_start() bovenin je script zetten en $_SESSION['...'] schrijf je ALTIJD met hoofdletters.
 
Groovez acid

groovez acid

19/04/2012 17:36:02
Quote Anchor link
gewoon door die hoofdletters te veranderen werkt het?

bedankt voor de mooie tip !
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

19/04/2012 17:37:31
Quote Anchor link
Code aub tussen code-tages.
Waarom die variabelen kopiëren van $_POST naar een variabele en dan nog een keer naar een $_SESSION? Kan in 1x.


Als het werkt; je 2e 'controle' (!isset) is niet nodig als je $_SESSION goed gebruikt.
Gewijzigd op 19/04/2012 17:38:29 door Obelix Idefix
 
Raymond van Os

raymond van Os

20/04/2012 17:02:09
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if(isset($_POST['type']) && $_POST['type'] != '') {
 // doe iets
}
Gewijzigd op 20/04/2012 17:04:38 door raymond van Os
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.