is dit mogelijk in php?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Timor bos

Timor bos

27/02/2006 14:42:00
Quote Anchor link
$sql=mysql_query("--hier een query--") or die (mysql_error());

while($row=mysql_fetch_array($sql))


{
$onderdeel1="$row[onderdeel1]";
$onderdeel2="$row[onderdeel2]";


$output.=" $onderdeel1

$sql=mysql_query("--hier weer een query--") or die (mysql_error());

while($row=mysql_fetch_array($sql))
{
$onderdeel3="$row[onderdeel3]";
$output.=" $onderdeel3 "
}


$onderdeel2 ";
}


ik bedoel dus een query met while loop IN de output van een while loop die uit een andere query komt.. kan dat?
Gewijzigd op 27/02/2006 14:43:00 door Timor bos
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 15:59:10
 
PHP erik

PHP erik

27/02/2006 14:43:00
Quote Anchor link
Ja, dat is mogelijk.

Let er wel op dat je syntax niet helemaal klopt m.b.t. variabelen buiten quotes en puntkomma's
 
Timor bos

Timor bos

27/02/2006 14:44:00
Quote Anchor link
thanx , ga het ff proberen!
 
Erik Rijk

Erik Rijk

27/02/2006 14:44:00
Quote Anchor link
kwa php code doe je rare dingen maar wat is nou precies je vraag?
 
Timor bos

Timor bos

27/02/2006 14:51:00
Quote Anchor link
nou kijk, ik wil eigenlijk uit 1 tabel 6 onderdelen weergeven via php:

kraal
aantal
onderwerp
weergavenaam
avatar
associatie

maar aangezien er van kraal, aantal, onderwerp, weergavenaam en avatar altijd maar 1 zijn, en er per kraal meedere associaties kunnen zijn, gaat het lastig in die loop, dan loopt hij netzoveel (dezelfde) onderwerpen etc. als dat er associaties zijn. daarom zat ik ff te kloten met een subloop ofzo. Ik wil het zo weergeven uiteindelijk:

http://kralenspel.nl.netmasters09.netmasters.nl/2.jpg

maar ik krijg steeds dit:

http://kralenspel.nl.netmasters09.netmasters.nl/1.jpg

ik moet dus in php op de een of andere manier alle dubbele dingen samenvoegen. Maar als ik dat probeer voegt hij ook alle associaties samen, terwijl dat niet moet juist.
Gewijzigd op 27/02/2006 14:51:00 door Timor bos
 
Timor bos

Timor bos

27/02/2006 15:06:00
Quote Anchor link
ik zou dus een soort van distinct functie moeten gebruiken in die php while loop.. zoiets als

$sql=mysql_query("--hier een query--") or die (mysql_error());

while($row=mysql_fetch_array($sql))


{
$onderdeel1="$row[onderdeel1]";
$onderdeel2="$row[onderdeel2]";
$onderdeel3="$row[onderdeel3]";


$output.=" distinct $onderdeel1 <br> distinct $onderdeel2 <br> $onderdeel3 "

}

zodat alles wat hetzelfde is maar 1 keer wordt weergegeven..is er zon functie voor php? (ps ik ben een dikke leek, maar dat was al duidelijk denk ik :D )
Gewijzigd op 27/02/2006 15:11:00 door Timor bos
 

27/02/2006 15:16:00
Quote Anchor link
Als ik het goed begrepen heb krijgen ze dus een soort associatie key waarmee aangegeven wordt dat ze bij elkaar horen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$associatie
=array();
while($row=mysql_fetch_array($sql))


{

if(in_array($row['associatie'],$associatie)){
//niks doen...
}else{
$tmp=count($associatie)+1;
$associatie[$tmp]=$row['associatie'];
//de rest van je while lus
}
}


?>


zoiets?
Gewijzigd op 27/02/2006 15:21:00 door
 
Timor bos

Timor bos

28/02/2006 10:34:00
Quote Anchor link
het lukt me niet helemaal, ik wil het op deze manier weergeven:
---------------------------------------
kraal1:
onderwerp 1
associatie1
associatie2
associatie3

kraal2:
onderwerp 2
associatie1
associatie2
associatie3
-------------------------------------------

kan dat met 1 while loop? Als ik het probeer krijg ik steeds dit:

_________________________________
kraal 1
onderwerp1
associatie1

kraal 1
onderwerp1
associatie2

kraal 1
onderwerp1
associatie3

kraal 2
onderwerp2
associatie1

kraal 2
onderwerp2
associatie2

kraal 2
onderwerp2
associatie3

etc.
------------------------------------------------

dit is mijn code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
while($row=mysql_fetch_array($sql))

{

$associaties="$row[associatie]"; //dit zijn er dus meerdere per onderwerp, zie screenshot van de tabel
$onderwerp="$row[onderwerp]";
$iCount = $iCount + 1;
$output.="Kraal #". $iCount . "<br> $onderwerp <br> $associaties";
}

?>


dit is de tabel waar het uit komt:

http://kralenspel.nl.netmasters09.netmasters.nl/1.jpg
Gewijzigd op 28/02/2006 10:35:00 door Timor bos
 
Timor bos

Timor bos

28/02/2006 13:21:00
Quote Anchor link
problem solved.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.