Is dit mogelijk met Fgets command ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Vincent de k

Vincent de k

01/05/2013 20:47:22
Quote Anchor link
Hallo allemaal,
Ik ben een beetje met html bekend en nu wilde ik iets maken en komt er php om de hoek kijken.

Veel van de code is wel redelijk te begrijpen als je die leest en weet wat wat betekend

Wat ik graag op mijn site wil hebben is het volgende:

Mijn hobby daar gebruik je een logboek en dat komt van een bekende site af,
ik wil dit logboek op mijn eigen site plaatsen en doorzoekbaar maken als het kan.

Op de site waar ik mijn data vanaf haal ziet het er zo uit, beetje oudbollig qua kleuren maar het werkt.
Afbeelding


De tekst die ik dan kopieer uit het bestand ziet er als volgt uit.

http://www.dropbox.com/s/3qn96whmkj0seoe/logtxt.jpg


Hier onder het TXT bestand met voorbeeld code erin.

https://www.dropbox.com/s/765u7gxaa39pjht/log.txt


Nu heb ik wat tutorials zitten doorlezen op verschillende sites maar kom niet heel erg ver, dit is een stukje code wat ik heb gevonden en op zich wel werkt maar het zet gewoon alles 1 op 1 neer op de site.

Quote:
<html>
<head>
<title>Online logboek</title>
</head>
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
    $strFileName
= "test.txt";
    $objFopen = fopen($strFileName, 'r');
    if ($objFopen) {
        while (!feof($objFopen)) {
            $file = fgets($objFopen, 4096);
            echo $file."<br>";
        }

        fclose($objFopen);
    }

?>

</body>
</html>




Is het mogelijk deze stukjes text apart in kolommen te zetten zodat het netjes onder elkaar staat gerangschikt ?

Time/date (UTC) By Freq Mode From To QRZ WKD Comment

01-05-2013 17:29:05 32AT012 27610 USB Chile Italy 1LR001 WKD gracias gran amigo DINO,,, 73+51 from CHILE
01-05-2013 17:27:54 29AT057 27635 USB Ireland Spain 30AT019 WKD 5/9+20db david 73s good dx
01-05-2013 17:27:40 18VOG049 27585 USB Greece Italy 1AT349 WKD Thanks fpr the qso Vincenzo 5/9 in Athens.
01-05-2013 17:27:14 3SAB001 27440 USB Brazil Italy 1AT419 WKD 5/7 good signal Roberto good contact

Hoop dat het duidelijk is wat ik bedoel, graag hoor ik iemand die een tip heeft of weet hoe die zoiets moet schrijven ?

alvast bedankt
Gewijzigd op 01/05/2013 20:49:50 door Vincent de k
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 14:30:53
 
Eddy E

Eddy E

01/05/2013 21:26:19
Quote Anchor link
Kijk eens naar explode, split en file_get_content.
Met de laatste haal je het bestand op.
met explode(PHP_EOL) krijg je losse regels.
met explode("\t") krijg je per rij/regel kolommen. Eventueel kan list dan ook handig zijn.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

01/05/2013 21:32:26
Quote Anchor link
Ongeveer zoiets (getest en werkt):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
    <head>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
        <title>Read CSV data</title>
        <style type="text/css">
            table.data {
                border-collapse: separate;
                border-spacing: 1px;
                border: 1px solid #909;
            }
            table.data th, table.data td {
                font: 12px Verdana;
            }
            tr:nth-child(even) {
                background: #CCC
            }
            tr:nth-child(odd) {
                background: #FFF
            }
        </style>
    </head>

    <body>
        <?php
            error_reporting ( E_ALL );

            $fp = fopen ( 'test.txt', 'rb' );

            echo '<table class="data">';

            while ( $row = fgetcsv ( $fp, 4096, "\t" ) ) {
                echo '<tr>';
                echo '<td>';
                echo implode ( '</td><td>', $row );
                echo '</td>';
                echo '</tr>';
            }


            echo '</table>';
        ?>

    </body>
</html>
 
Vincent de k

Vincent de k

01/05/2013 21:50:25
Quote Anchor link
Hallo Eddy
Bedankt voor je bericht ik ga toch even lezen hoe dit werkt en met de onderstaande post van jan heb ik wat om te experimenteren.

Jan,

hoe kan ik je bedanken, ik had wat tips verwacht maar kant en klaar ?
Geweldig dit is zoals ik het wel in gedachten had.
Ik ga dit in mijn site toevoegen.

nogmaals bedankt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.