is het mogelijk om een elseif tegebruiken voor een optie menu (klopt deze titel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Damiaan

Damiaan

10/12/2008 23:39:00
Quote Anchor link
wat ik heb proberen te doen is een php script te maken waar bij er in de begin fase de else word ge'echo en daar kan je kiezen wat je wilt (nu wil ik dus dat die POST er voor zorgt dat de if of de elseif word ge'echo'd.


DO I EVER MAKE ANY SENSE?





Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<?php

$type
= $_get['type'];



if($type == "ov"){
    echo '<CENTER>
      <TABLE width="400" align="center" border="0">
        <CENTER>
        <FORM name="f" action="insert.php" method="post">
        <TBODY>
        <TR>
          <CENTER>Type <br><SELECT
          name="type"> <OPTION value="ov" selected>ov</OPTION> <OPTION
            value="auto">auto</OPTION> <OPTION value="scooter">scooter</OPTION> <OPTION
            value="anders">Anders</OPTION></SELECT></TR>
        <TR>
          <CENTER>
          <TD>
            <CENTER><INPUT type="submit" value="ga" name="SUBMIT">
          </FORM></TABLE>'
;

}
elseif($type == "auto"){
    echo '<CENTER>
      <TABLE width="400" align="center" border="0">
        <CENTER>
        <FORM name="f" action="insert.php" method="post">
        <TBODY>
        <TR>
          <CENTER>Type <br><SELECT
          name="type"> <OPTION value="ov" selected>ov</OPTION> <OPTION
            value="auto">auto</OPTION> <OPTION value="scooter">scooter</OPTION> <OPTION
            value="anders">Anders</OPTION></SELECT></TR>
        <TR>
          <CENTER>
          <TD>
            <CENTER><INPUT type="submit" value="ga" name="SUBMIT">
          </FORM></TABLE>'
;
}
else {
    echo '<CENTER>
      <TABLE width="400" align="center" border="0">
        <CENTER>
        <FORM action="" >
        <TBODY>
        <TR>
          <CENTER>Type <br><SELECT
          name="type"> <OPTION value="ov" selected>ov</OPTION> <OPTION
            value="auto">auto</OPTION> <OPTION value="scooter">scooter</OPTION> <OPTION
            value="anders">Anders</OPTION></SELECT></TR>
        <TR>
          <CENTER>
          <TD>
            <CENTER><INPUT type="submit" value="ga" >
          </FORM></TABLE>'
;
}





?>




@stefan ik heb er een Get van gemaakt maar de ifelse structuur werkt niet 8| what am i doing wrong? :|
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Damiaan
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 00:37:28
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

10/12/2008 23:55:00
Quote Anchor link
Ik zou zeggen, maar er eens $_GET variabelen van.

Oftwel, zorg dat je kan kiezen uit twee links die verwijzen naar insert.php?type=ov en insert.php?type=auto

Dan kun je daarna met je if/else structuur bepalen of er een van beide geselecteerd of niet.
Ik weet niet of deze twee variabelen ook nog een waarde hebben, maar met isset controleer je alleen maar het bestaan van deze variabelen, controleren op een waarde is meestal wel zo verstandig.

ps. Probeer je html wat netter te maken, hoofdletters hoeft niet, en je moet je attributen tussen dubbele quotes zetten, dus zo width="400".
 
Damiaan

Damiaan

11/12/2008 01:13:00
Quote Anchor link
waarom werkt dit niet???


op een of andere manier gaat het niet door naar de if en de elseif opties :S
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Damiaan
 
- SanThe -

- SanThe -

11/12/2008 03:12:00
Quote Anchor link
$type = $_get['type'];

Maar dan wel met HOOFDLETTERS.

$type = $_GET['type'];


Zet dit bovenin je script.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);

// rest
?>
 
Damiaan

Damiaan

12/12/2008 00:31:00
Quote Anchor link
het was inderdaad de hoofdletters dankjewel SanThe
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.