Items in Agenda zetten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

D B

D B

01/10/2014 21:47:02
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een database met voetbalwedstrijden en activiteiten.
Deze zou ik graag kunnen importeren in bijvoorbeeld Google Agenda.

Ik weet niet precies hoe dit in zijn werk gaat,kan iemand mij vertellen of en hoe dit mogelijk zou kunnen zijn?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 09:56:24
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2014 22:03:00
Quote Anchor link
Kan je het niet naar een iCal-bestand (ics-extentie) omzetten met dit script?
http://kigkonsult.se/iCalcreator/index.php

En die iCal-file inladen in Google Calendar?
 
D B

D B

01/10/2014 22:22:21
Quote Anchor link
Waarschijnlijk wel, maar dit zou dan telkens opnieuw moeten. Ik dacht/hoopte dat er ook servers waren die constant updaten. Ik heb namelijk zelf ook 1 agenda in mijn Google Agenda geïmporteerd, deze werkt hij volgens mij automatisch bij.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2014 22:41:59
 
D B

D B

01/10/2014 23:10:32
Quote Anchor link
Dan moet ik toch daar nog eens naar gaan kijken.

Zelf dacht ik misschien dat je bij het aanmaken/aanpassen van een event een link zou kunnen gebruiken die het dan dus in de agenda zet (weet jij of hierin iets mogeljk is?)

Het is namelijk maar 1 persoon die eigenlijk items toevoegd. En de bezoekers zouden dan met een simpele link een kalender aan hun Google Agenda moeten kunnen toevoegen.
 
D B

D B

05/10/2014 19:36:16
Quote Anchor link
Ik ben nu bezig met het schrijven van een ics file van mijn agenda items.
Waar ik nu tegen aan loop is het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
function kalender($soort) {
    if ( $soort == "algemeneagenda" ) {
        $kalendernaam = "Algemene Agenda";
        $file = "../kalenders/algemeneagenda.ics";
        $query = "SELECT * FROM Kalender WHERE groep = 'Algemeen' AND datum = '2014-10-08'";
        $result = mysql_query($query) or die(mysql_error());
        $kalenderitem = array();
        while($row = mysql_fetch_array( $result )) {
            $kalenderitem[] = $row;
        }
    }
    $kalender  = "BEGIN:VCALENDAR\r\n";
    $kalender .= "VERSION:2.0\r\n";
    $kalender .= "PRODID://EN\r\n";
    $kalender .= "NAME:". $kalendernaam. "\r\n";
    $kalender .= "BEGIN:VTIMEZONE\r\n";
    $kalender .= "TZID:Europe/Berlin\r\n";
    $kalender .= "TZURL:http://tzurl.org/zoneinfo-outlook/Europe/Berlin\r\n";
    $kalender .= "X-LIC-LOCATION:Europe/Berlin\r\n";
    $kalender .= "BEGIN:DAYLIGHT\r\n";
    $kalender .= "TZOFFSETFROM:+0100\r\n";
    $kalender .= "TZOFFSETTO:+0200\r\n";
    $kalender .= "TZNAME:CEST\r\n";
    $kalender .= "DTSTART:19700329T020000\r\n";
    $kalender .= "END:DAYLIGHT\r\n";
    $kalender .= "BEGIN:STANDARD\r\n";
    $kalender .= "TZOFFSETFROM:+0200\r\n";
    $kalender .= "TZOFFSETTO:+0100\r\n";
    $kalender .= "TZNAME:CET\r\n";
    $kalender .= "DTSTART:19701025T030000\r\n";
    $kalender .= "RRULE:FREQ=YEARLY;BYMONTH=10;BYDAY=-1SU\r\n";
    $kalender .= "END:STANDARD\r\n";
    $kalender .= "END:VTIMEZONE\r\n";
    foreach ( $kalenderitem AS $item ) {
        $kalender .= "BEGIN:VEVENT\r\n";
        $kalender .= "DTSTAMP:". date('Ymd\THis\Z', time()). "\r\n";
        $kalender .= "UID:". $item[id]. "-". $soort. "@zscwesterhoven.nl\r\n";
        $kalender .= "DTSTART;VALUE=DATE:". $item[tijdvan]. "\r\n";
        $kalender .= "DTEND;VALUE=DATE:". $item[tijdtot]. "\r\n";
        $kalender .= "SUMMARY:". $item[gebeurtenis]. "\r\n";
        $kalender .= "DESCRIPTION:". $item[gebeurtenis]. "\r\n";
        $kalender .= "END:VEVENT\r\n";
    }
    $kalender .= "END:VCALENDAR\r\n";
    file_put_contents($file, $kalender . PHP_EOL);
}


Ik zou dus bij elke \r\n een nieuwe regel willen starten, zodat mijn ics file er leesbaar uit ziet, helaas als ik deze in kladblok open staat alles op 1 regel.

Wat zou ik hier aan kunnen doen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/10/2014 19:46:51
Quote Anchor link
Gebruik i.p.v. \r\n de PHP_EOL-constante:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    $kalender  = "BEGIN:VCALENDAR".PHP_EOL;
 
D B

D B

05/10/2014 19:55:29
Quote Anchor link
Ook dit lijkt niet te werken, ik zie nog altijd alles op 1 regel staan.
 
Victor -

Victor -

05/10/2014 21:25:21
Quote Anchor link
open het in iets anders? ongeveer elke andere editor kan omgaan met normale line endings
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/10/2014 21:28:54
Quote Anchor link
Je zal notepad wel op "Automatische terugloop" hebben staan.
 
D B

D B

06/10/2014 20:58:12
Quote Anchor link
Ik heb hem nu met Notepad++ geopend en het werkt inderdaad. Maar als ik mijn ics-file valideer willen ze toch echt \r\n hebben. Dit werkt nu ook.

Weet iemand van jullie of het mogelijk is om een Kalendernaam mee te geven aan een ICS-File, zodat als deze kalender in Google wordt toegevoegd hij meteen de juiste naam krijgt?

Of is dit bij Google niet mogelijk?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.