Java programmeren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stephan Hendrikx

Stephan Hendrikx

24/02/2012 13:14:43
Quote Anchor link
Een eenvoudige vraag: als ik de programmataal java onder de knie krijg ken ik dan automatisch ook javascript? Er zitten enige verschillen in maar kwa programmeer code is het gelijk (zegt men).
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 20:19:18
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

24/02/2012 13:17:14
Quote Anchor link
De syntax is een beetje hetzelfde, maar er zitten aardig grote verschillen in. De functies zijn allemaal anders, dus als je Java kent, ken je nog geen Javascript. Het is een heel andere taal.
 
Stephan Hendrikx

Stephan Hendrikx

24/02/2012 13:20:16
Quote Anchor link
Ok bedankt erg waardevol.
 
Veur Heur

Veur Heur

24/02/2012 13:20:28
Quote Anchor link
Oordeel zelf:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
    /*
    Java Hello World example.
    */
    
    public class HelloWorldExample{
    
      public static void main(String args[]){
    
        /*
        Use System.out.println() to print on console.
        */
        System.out.println("Hello World !");
    
      }
    
    }
    
    /*
    
    OUTPUT of the above given Java Hello World Example would be :
    
    Hello World !
    
    */
 
Stephan Hendrikx

Stephan Hendrikx

24/02/2012 13:36:50
Quote Anchor link
Is: "public static void main(String args[])" de declaratie van de variable?

Dit schijnt altijd te moeten in java?
 
Wouter J

Wouter J

24/02/2012 13:37:51
Quote Anchor link
Nee, JAVA en JS zijn 2 totaal andere dingen. Er zijn bijna geen overeenkomsten te vinden.

Een klein hello world voorbeeld:
JAVA
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
public class HelloWorld {
  string name;
  
  public HelloWorld( string n ) {
     name = n;
  }
  public string sayHello() {
    return "Hello " + name;
  }
}
public class HelloProgram {
  public static void main( String args[] ) {
    HelloWorld stephan = new HelloWorld("Stephan");
    System.out.println(stephan.sayHello());
  }
}


JS
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
var HelloWorld = function( name ) {
  this.name = name;
};
HelloWorld.prototype = {
  sayHelllo : function() {
    return "Hello " + this.name;
  }
};

var stephan = new HelloWorld("Stephan");
document.write(stephan.sayHello());


Quote:
Is: "public static void main(String args[])" de declaratie van de variable?
Dit schijnt altijd te moeten in java?

Nee, zodra je een JAVA applicatie uitvoert zoekt JAVA altijd naar de main functie in een class en die wordt dan uitgevoerd.
Gewijzigd op 24/02/2012 13:40:18 door Wouter J
 
Stephan Hendrikx

Stephan Hendrikx

24/02/2012 13:43:54
Quote Anchor link
Bedankt allemaal, heb er veel van opgestoken.

Ga me verdiepen in JAVA, javascript komt dan later nog wel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.