Javascript CSS. Hoe geef ik via een mouseover een <a> link een bepaalde klasse?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead C# Ontwikkelaar

Lead C# Ontwikkelaar vaste standplaats Nijmegen Organisatie Groeiend IT bedrijf, gericht op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Contactpersoon Roel Kavelaar ; rkavelaar@search-consult.nl ; 06 449 49 337 Verantwoordelijkheden Meedenken over verder ontwikkelen van het bedrijf Leiding geven aan ontwikkelaars Doorspreken van lopende projecten met je teamleden Plannen en budgetteren van nieuwe projectaanvragen Met de klant en andere betrokken partijen functioneel en technisch ontwerp van de aangeboden oplossing opstellen Klanten adviseren over mogelijke oplossingen voor het koppelen van systemen Klanten adviseren over mogelijke oplossingen voor het koppelen van systemen Met de klant en andere betrokken partijen een ontwerp van de aangeboden

Bekijk vacature »

Michael

michael

04/06/2008 17:24:00
Quote Anchor link
Hallo PHPhulpers.

Ik zit met het volgende probleem: Ik heb 2 <a> links en ik wil de ene een klasse "selected" geven als ik over de andere link ben. Dus niet met een onclick maar met een mouseover.

Het lukt me totaal niet. Ik hoop dat iemand me het scriptje kan geven!

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

24/09/2021 23:41:54
 
Jacco Engel

Jacco Engel

04/06/2008 17:27:00
Quote Anchor link
<script type="text/javascript">
function makeSelected(id)
{
document.getElementById(id).className = "selected"
}
</script>
<a id="a" onmouseover="makeSelected('b')">a</a>
<a id="b onmouseover="makeSelected('a')"">b</a>
 
Michael

michael

04/06/2008 17:58:00
Quote Anchor link
Duizend maal dank!!!
 Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.