[JavaScript & PHP] String Hulp

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mike

Mike

27/03/2009 22:14:00
Quote Anchor link
Hi,

ik heb een Textarea die via document.write wordt weergegeven. Nu wil ik een PHP String in deze Textarea zetten.

Het probleem is dat de string bijv. dit formaat heeft, en daardoor niet goed kan worden verwerkt met JavaScript:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<h3>Dit is de Title</h3>
<b>Hier komen wat infos te staan, en wat gewone tekst.</b>
<p>Dit is de footer van deze tekst!</p>


Hoe kan ik dit probleem oplossen?

Kent iemand een manier om een PHP String op 1 rij te zetten? Dus bijv. niet zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<h3>Dit is de Title</h3>
<b>Hier komen wat infos te staan, en wat gewone tekst.</b>
<p>Dit is de footer van deze tekst!</p>


Maar zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<h3>Dit is de Title</h3><b>Hier komen wat infos te staan, en wat gewone tekst.</b><p>Dit is de footer van deze tekst!</p>


Dus het moet allemaal worden aangemaakt met JavaScript via de document.write methode.

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Greetz, Mike
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:55:00
 
- -

- -

27/03/2009 22:24:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

// Een voorbeeldstring
// Met natuurlijk een break

$string = 'Hoi.
Hallo.'
;

// Hier gaat het om:
// We vervangen de breaks door niks

$string = str_replace(PHP_EOL, '', $string);

// Als test even echoën
// Output: Hoi.Hallo.

echo $string;

?>
 
Mike

Mike

27/03/2009 22:27:00
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie!

De code blijft hetzelfde?!

PHP_EOL (End Of Line) herkennt toch alleen de \r en \n tekens?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mike
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

28/03/2009 00:16:00
Quote Anchor link
Zou toch moeten werken. Wat je ook zou kunnen doen is achter elke regel een \ zetten. Javascript snapt de overige regels dan ook nog.
 
Mike

Mike

28/03/2009 11:37:00
Quote Anchor link
Hoe kan ik dat realiseren met dat \ teken?
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

28/03/2009 12:03:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $string
= str_replace(PHP_EOL,'\\',$string);
?>
 
Mike

Mike

28/03/2009 12:09:00
Quote Anchor link
Bedankt!

Het zet er nu wel het \ teken, maar geeft geen effect op het resultaat... ?!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.