Javascript en PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sander

Sander

05/06/2006 13:25:00
Quote Anchor link
Ik wil iets maken waarmee als je op ok druk het form wordt verzonden. in de <form> tag het ik onSubmit="confirm_save" staan en daarmee wordt het onderstaande javascriptje aangeroepen.

Maar waar ik ook op klik ok/annuleren, hij post hem altijd.

<script language='JavaScript'>
function confirm_save() {
if (confirm('Are you sure to overwrite the existing language file?')) {
return true;
}else{
return false;
}
}
</script>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 01:52:11
 
Arend a

Arend a

05/06/2006 13:41:00
Quote Anchor link
Ik gebruik een dergelijke constructie:

function delfoto (path,id)
{

if (confirm("Wilt u deze foto verwijderen? Let op! Kan niet ongedaan gemaakt worden!")) {
// prompt file+"?path="+path+"&newdir="+nieuwedir
var mylink = "http://www.site.com/admin.pl?act=delfoto&path="+path+"&delfoto="+id;
window.location = mylink;
}
};

Dit is een http_get constructie.

Met in de html:
<a href="javascript:delfoto('','87');"><img src="del.gif" border="0" width="18" height="16"></a>


Een soortgelijke constructie kan je maken door



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
<form name="myform" action="myphpfile.php"> <!-- Let op: Form name="" is belangrijk! !-->
<
input type="button" onclick="asksubmit">
<
/form>
?>



<SCRIPT language="JavaScript">
function submitform()
{
if (confirm("Are you sure to overwrite the existing language file?")) {
document.myform.submit();
//form versturen
}
}
</SCRIPT>
 
Sander

Sander

05/06/2006 13:45:00
Quote Anchor link
Hey bedankt,

het werkt.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/06/2006 13:51:00
Quote Anchor link
@Sander: in het eerste voorbeeld moet je eigenlijk return gebruiken dan zou hij ook wel werken, dus in je form tag: onsubmit="return confirm_save ()"
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.