Javascript en PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen Bastiaansen

Jeroen Bastiaansen

03/11/2009 16:21:00
Quote Anchor link
Hoi (iedereen),

Ik heb 'n vraagje.

Ik ben bezig met 'n fotopage en zou graag op de homepagina van m'n website de laatste 3 of 4 reacties op een foto willen weergeven.

Nu heb ik een javascriptje gevonden waar een tekst word weergeven (in mijn geval dus reactie 1) en na enkele seconden scrollt deze eerste tekst omhoog (weg) en komt de volgende dus reactie 2.

Ik haal uit de database m'n laatste 4 reacties, en wil deze dus in de scroller oproepen.

message[0]="HIER KOMT DE REACTIE"

Ik zou dit graag automatiseren en dus moet ik message[0], message[1], message[2] en message[4] aanmaken.

Hoe kan ik nu oproepen dat in php $WAARDE telt van reactie1 ($WAARDE=0) tot reactie 4 ($WAARDE=3) om het bovenstaande resultaat te bekomen.

met als resultaat = message[
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$WAARDE;?>
]

Ik heb al gevonden dat dit met 'n lus moet, maar dit is voor mij totaal nieuw.
Ik heb al enkele topics gelezen maar kom er niet verder uit!

Alvast Bedankt
Greetz Jeroen!
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 21:01:02
 
Koen

koen

03/11/2009 16:25:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
for($i=o;$i<count($WAARDE);$i++)
{

    echo $message[$i]."<br/>";
}

?>

zoiets?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door koen
 
Jeroen Bastiaansen

Jeroen Bastiaansen

03/11/2009 16:28:00
Quote Anchor link
Hmm koen, het werkt nog niet volledig, $WAARDE moet ik hier 'n waarde aan toekennen?
koen schreef op 03.11.2009 16:25:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
for($i=o;$i<count($WAARDE);$i++)
{

    echo $message[$i]."<br/>";
}

?>

zoiets?
 
Koen

koen

03/11/2009 16:29:00
Quote Anchor link
oeps, vervang count($waarde)
met count($message)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door koen
 
Jeroen Bastiaansen

Jeroen Bastiaansen

03/11/2009 16:31:00
Quote Anchor link
Ik heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
for($i=o;$i<count($message);$i++)
{

    echo $message[$i]."";
}

?>

Het werkt nog niet want hij telt niet van bv, 1-10..
Almost!

koen schreef op 03.11.2009 16:29:
oeps, vervang count($waarde)
met count($message)
 
- SanThe -

- SanThe -

03/11/2009 16:32:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
// Selecteer je data uit de database
$teller = 0;
while($row = .....)
{

     message[$teller] = $row['...'];
     $teller++;
}

?>
 
Koen

koen

03/11/2009 16:33:00
Quote Anchor link
als je erbij moet hebben staan van wie en welke reactie het is, zet je dat zo neer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
for($i=0;$i<count($message);$i++)
{

    echo "reactie ".$i."<br/>";
    echo $message[$i]."";
}

?>


edit: OOPS, o!=0 :P thnx santhe
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door koen
 
- SanThe -

- SanThe -

03/11/2009 16:35:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
for($i=o;..........
?>

Moet dat geen nul zijn in plaats van een oooo?
 
Jeroen Bastiaansen

Jeroen Bastiaansen

03/11/2009 16:36:00
Quote Anchor link
Thanks a lot!
Het werkt!

Greetz
Jeroen

SanThe schreef op 03.11.2009 16:32:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
// Selecteer je data uit de database
$teller = 0;
while($row = .....)
{

     message[$teller] = $row['...'];
     $teller++;
}

?>
 
Jeroen Bastiaansen

Jeroen Bastiaansen

03/11/2009 16:37:00
Quote Anchor link
Dit werkt ook bij mij wanneer ik inderdaad
de o verving door de 0!
Weer 'n probleem uit de wereld :D
Bedankt voor de snelle hulp!

Greetz
Jeroen

koen schreef op 03.11.2009 16:33:
als je erbij moet hebben staan van wie en welke reactie het is, zet je dat zo neer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
for($i=0;$i<count($message);$i++)
{

    echo "reactie ".$i."<br/>";
    echo $message[$i]."";
}

?>


edit: OOPS, o!=0 :P thnx santhe
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.