Javascript Fotoshow

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Herman Buurlage

Herman Buurlage

04/04/2009 08:46:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb weinig verstand van javascript, waarom werkt dit script niet goed in firefox, hij werkt wel goed in ie ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
<script language=\"JavaScript\">
<!-- Beginning of JavaScript -

// Vul hieronder de namen ( met doel eventueel ) van de plaatjes in.. je kunt er net zoveel toevoegen als je wilt
var imgurl=new Array(";

if (!empty($fotos))
{
    print "$fotos,$fotoskamer )";
}

else

{
    print "$fotoskamer)";
}

echo "

// Afstand van de slideshow linker kantlijn
var x_finalpos=220

// Asftand slideshow vanaf de top
var y_finalpos=160

// stilstaan van de plaatjes in seconden
var standstill=5

// verander hieronder niets meer
var x_slices=6
var y_slices=4
var imgpreload=new Array()
for (i=0;i<=imgurl.length-1;i++) {
    imgpreload[i]=new Image()
    imgpreload[i].src=imgurl[i]
}
var imgheight
var imgwidth
var screenheight
var screenwidth
var x_step=new Array()
var y_step=new Array()
var x_randompos=0
var y_randompos=0
var i_loop=0
var max_loop=20
var i_image=0
var width_slice
var height_slice
var cliptop=0
var clipbottom=height_slice
var clipleft=0
var clipright=width_slice
var spancounter=0
var pause=10
standstill=1000*standstill

function initiate() {
    screenheight=document.body.clientHeight-imgheight-30
    screenwidth=document.body.clientWidth-imgwidth-30
    width_slice=Math.floor(imgwidth/x_slices)
    height_slice=Math.floor(imgheight/y_slices)
    cliptop=0
    clipbottom=height_slice
    clipleft=0
    clipright=width_slice
    i_loop=0
    spancounter=0
    if (document.all) {
         for (i=0;i<=y_slices-1;i++) {
            for (ii=0;ii<=x_slices-1;ii++) {
                var thisspan=eval(\"document.all.span\"+spancounter+\".style\")
                x_randompos=Math.ceil(screenwidth*Math.random())
                y_randompos=Math.ceil(screenheight*Math.random())
                thisspan.posLeft=x_randompos
                thisspan.posTop=y_randompos
                thisspan.clip =\"rect(\"+cliptop+\" \"+clipright+\" \"+clipbottom+\" \"+clipleft+\")\"
                clipleft+=width_slice
                clipright+=width_slice
                spancounter++
            }
            clipleft=0
            clipright=width_slice
            cliptop+=height_slice
            clipbottom+=height_slice
        }
   }
   explode_IE()
}

function changeimage() {
    spancounter=0
    for (i=0;i<=y_slices-1;i++) {
        for (ii=0;ii<=x_slices-1;ii++) {
            var thisspan=eval(\"document.all.span\"+spancounter+\".style\")        
            thisspan.posLeft=-5000
            thisspan.posTop=-5000
            spancounter++
        }
    }
    spancounter=0
    if (i_image>imgurl.length-1) {i_image=0}
    for (i=0;i<=y_slices-1;i++) {
        for (ii=0;ii<=x_slices-1;ii++) {
            var thisinnerspan=eval(\"span\"+spancounter)
            thisinnerspan.innerHTML=\"<img src='\"+imgurl[i_image]+\"'>\"
            spancounter++
        }
    }
    imgwidth=document.all.span0.offsetWidth
    imgheight=document.all.span0.offsetHeight
    i_image++
    initiate()
}

function explode_IE() {
    spancounter=0
    if (i_loop<=max_loop-1) {
        for (i=0;i<=y_slices-1;i++) {
            for (ii=0;ii<=x_slices-1;ii++) {
                var thisspan=eval(\"document.all.span\"+spancounter+\".style\")
                x_step[spancounter]=(x_finalpos-thisspan.posLeft)/(max_loop-i_loop)
                y_step[spancounter]=(y_finalpos-thisspan.posTop)/(max_loop-i_loop)        
                thisspan.posLeft+=x_step[spancounter]
                thisspan.posTop+=y_step[spancounter]
                spancounter++
            }
        }
        i_loop++
        var timer=setTimeout(\"explode_IE()\",pause)
    }
    else {
        spancounter=0
        clearTimeout(timer)
        var timer=setTimeout(\"changeimage()\",standstill)
    }
}

if (document.all) {
    for (i=0;i<=y_slices-1;i++) {
        for (ii=0;ii<=x_slices-1;ii++) {
            document.write(\"<span id='span\"+spancounter+\"' style='position:absolute;left:-5000px'></span>\")
            spancounter++
        }
    }
    spancounter=0
}

if (document.all) {window.onload=changeimage}
// - End of JavaScript - -->
</script>
";


Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 12:08:02
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

04/04/2009 09:05:00
Quote Anchor link
Ik zie PHP en JavaScript door elkaar?
 
Herman Buurlage

Herman Buurlage

04/04/2009 09:46:00
Quote Anchor link
Dat klopt, ik vul de array met javascript, ik laat daarna de variabele los op javascript,

Kan dat niet ? Het werkt in ie ik denk dus dat dat ook in firefox moet kunnen.

Of is dat gewoon niet gebruikelijk en werkt het niet in firefox?

Herman
 
Davy Jansen

Davy Jansen

04/04/2009 10:16:00
Quote Anchor link
Ik zou het zoiezo zoveel mogelijk scheiden, simpel voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
if(!empty($fotos)){
    $defoto = $fotos.",".$fotoskamer;
}
else{
    $defoto = $fotoskamer;
}

?>


<script language=\"JavaScript\">
<!-- Beginning of JavaScript -

// Vul hieronder de namen ( met doel eventueel ) van de plaatjes in.. je kunt er net zoveel toevoegen als je wilt
var imgurl=new Array("<?php echo $defoto; ?>")

// Afstand van de slideshow linker kantlijn
var x_finalpos=220

//vervolg van je script

-->
</script>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.