Javascript gebruiken, maar weet niet hoe

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

11/01/2013 16:28:11
Quote Anchor link
Hallo, ik denk dat ik iets heel interresants heb gevonden op internet. Het heet Modernizr
Het lost heel veel problemen op.
Oudere browsers of browserversies ondersteunen bepaalde CSS stijlen nog niet. Zoals box-shadow.
Sommige browsers ondersteunen ook nog bepaalde HTML attributen niet. Zoals het attribuut placeholder.
Volgens mij heb ik nu dus iets op internet gevonden dat deze problemen oplost.
Het is een soort javascript dat je zelf kunt laten genereren. Je kiest dus uit een lijst welke functies je wilt ondersteunen, die oudere browsers nog niet ondersteunen. Dan wordt er dus een groot javascript bestand gegenereerd dat je moet gebruiken.
De problemen worden dus opgelost met javascript.
Ik begrijp echter niet goed hoe ik het moet gebruiken.
Ik heb het script laten genereren, heb het ge inclide in een HTML pagina, en heb het getest met een oude browser. Maar ik zie geen effect. De HTML5 attributen (die de oude browser niet ondersteunt) worden nu nog steeds niet ondersteund. (terwijl dat dus wel zou moeten, door het javascript)
Weet iemand dus wat ik verkeerd doe? Moet ik meerdere javascript bestanden hebben? Gebruikt iemand anders dit ook?
Hier de links:
http://modernizr.com/
http://modernizr.com/download/

Ik heb het niet gedownload, ik heb het gegenereerde script (om het eerst te testen) uit de textarea gekopieerd en geplakt.
Je ziet het op de site wel.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:23:23
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/01/2013 16:42:49
Quote Anchor link
Harry hogeveen op 11/01/2013 16:28:11:
... Ik heb het script laten genereren, heb het ge inclide in een HTML pagina...


Okay, dat mag.
Dat script moet binnen een <script> geplakt worden.
Als ik eerlijk mag zijn: plak dat in een .js bestand. Hoe wel; het moet niet.

Boven die lijn code moet je eerst jQuery laden.
Dus, iets als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.8.3/jquery.min.js"></script>
<script>
  // plak hier de code die je gedownload hebt
</script>
<script>
  // hier komt dan de code voor het gebruik.
  // (ik moet zelf zien of hier nog iets nodig is...)
</script>


Dat laatste, heb jij daar iets?
Gewijzigd op 11/01/2013 16:45:05 door Kris Peeters
 
No One

No One

11/01/2013 16:44:29
Quote Anchor link
laat eens zien hoe je het geinclude hebt? op de plek waar de code komt doe je maar even snip, anders wordt het een gigantisch lang geheel
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

11/01/2013 16:49:57
Quote Anchor link
Ik deed gewoon dit in het <head> gedeelte:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<script src="modernizr.js" type="text/javascript"></script>

(modernizr.js staat in dezelfde map)
Verder had ik op die pagina waar ik het heb getest geen javascript.

Ik heb ook geen gedownloade bestanden. Alleen het gekopieerde script, overgenomen van de site.
Dat is misschien het probleem, dat ik de helft niet heb omdat ik het niet heb gedownload.
En er wordt dus als ik het goed begrijp jQuery gebruikt om alles te laten werken. Dus dat moet ik zowieso even erbij zetten.
Gewijzigd op 11/01/2013 16:50:40 door Mark Hogeveen
 
Wouter J

Wouter J

11/01/2013 16:59:36
Quote Anchor link
Nee, Modernizr gebruikt geen jquery. Volg gewoon de instructies en dan moet het werken, geef anders een link naar een test pagina.
 
Mark Hogeveen

Mark Hogeveen

11/01/2013 17:17:00
Quote Anchor link
Ik heb even een voorbeeldje op een host op internet gezet.
Hier is de link:
http://websitetest.byethost9.com/flash/testmodernize.html

Ik zie dat box-shadow wel werkt, maar dit deed hij eerst ook al, als er maar de goede doctype in staat.
Het attribuut placeholder werkt helaas nog steeds niet.
Gewijzigd op 11/01/2013 17:18:24 door Mark Hogeveen
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/01/2013 19:53:42
Quote Anchor link
Je kan gemakkelijk plugins vinden die placeholder regelt.

Google eens 'placeholder.js'

Dit lijkt me wel goed
http://stackoverflow.com/questions/5522164/input-placeholders-for-internet-explorer
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.